Laguna - Bukmarker - Predstavljeno jubilarno deseto izdanje knjige „Beograd ispod Beograda“ - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Predstavljeno jubilarno deseto izdanje knjige „Beograd ispod Beograda“

U Rimskom bunaru na Kalemegdanu, danas je predstavljeno 10. izdanje knjige „Beograd ispod Beograda“ Zorana Lj. Nikolića i dr Vidoja D. Golubovića.

Od prvog pojavljivanja knjige 2002. godine ova uzbudljiva priča o tajnom, podzemnom Beogradu ne prestaje da privlači pažnju čitalaca, pa se sada ovo luksuzno izdanje u tvrdom povezu, sa više od 400 fotografija nastalih tokom istraživanja, preporučuje uz upozorenje „Ako nekome pozajmite ovu knjigu, ne očekujte da vam je vrati!“.



O knjizi, prvi put u izdanju Lagune, pored autora govorili su: Predrag Marković, istoričar, Ratko Dmitrović, glavni i odgovorni urednik Večernjih novosti, Milan Tlačinac, direktor JP Beogradska tvrđava.

„Nisam ni znao za ovaj tajni Beograd pre ove knjige. Svaki grad ima svoje podzemlje, svet u kome žive legende, tajne, ostaci prošlosti, mitovi. Pre ove knjige Beograd nije imao takav status“, rekao je Marković.

U knjizi, ako na neki grad gledamo kao na drvo, predstavljeni su koreni Beograda i to zahvaljujući strasti sa kojom su ovi autori predstavili našu prošlost.

Sami autori naveli su da je njihovo proučavanje podzemnih objekata, koji su javnosti bili manje ili više poznati, bilo podstaknuto potrebom da podele s drugima to iskustvo.

Njihova pažnja bila je usmerena na zdanja ispod zemlje ili njihove ostatke koja su u velikoj meri određivala Beograd ili ga i danas potajnu oblikuju, a o kojima javnost zna malo ili ništa.

Tako će čitaoci saznati čemu se najviše obradovao Alfred Hičkok kada je posetio Beograd, upoznaće se sa napuštenim podzemljem Kosančićevog venca, lagumima Tašmajdana, Zemuna, saznati da li postoji tunel ispod Dunava i Save...

  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna

 


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
dečji dani kulture od 5 do 7 aprila u igri sa knjigom  laguna knjige Dečji dani kulture od 5. do 7. aprila – U igri sa knjigom!
27.03.2024.
I ovog aprila deca se najlepše druže sa knjigom, i to u okviru Dečjih dana kulture, još jedne manifestacije koja promoviše knjigu i čitanje na najlepši način: kroz igru i zabavu! Dečji dani kul...
više
infuzija čoveku koji posustaje predstavljene canetove ukrštene reči  laguna knjige Infuzija čoveku koji posustaje – predstavljene Canetove „Ukrštene reči“
27.03.2024.
Da je poezija u modi potvrdila je promocija prve poetske zbirke Zorana Kostića Caneta „Ukrštene reči“, koja je održana u Velikoj sali SKC-a 26. marta. Pored autora, učestvovale su književnica Ivana Di...
više
promocija romana vaskrsenje vukašina milićevića laguna knjige Promocija romana „Vaskrsenje“ Vukašina Milićevića
20.03.2024.
U četvrtak 28. marta od 18 sati u kafeteriji Bukmarker knjižare Delfi SKC biće predstavljen roman Vukašina Milićevića „Vaskrsenje“.   O knjizi će, osim autora, govoriti i Igor Perišić, knji...
više
nedeljnik u knjižarama delfi laguna knjige Nedeljnik u knjižarama Delfi
27.02.2024.
Novi broj lista Nedeljnik je na kioscima, a od petka ga možete kupiti za samo 29 dinara u svim knjižarama Delfi širom Srbije uz kupovinu bilo koje Lagunine knjige, knjige drugih izdavača ili proizvoda...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.