Laguna - Bukmarker - Predstavljena „Teorija zavere II – Titova kletva“ Dejana Lučića - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Predstavljena „Teorija zavere II – Titova kletva“ Dejana Lučića

Knjiga „Teorija zavere II – Titova kletva“ Dejana Lučića u izdanju Lagune predstavljena je juče u Domu sindikata u Beogradu. Na početku promocije čuli smo dve pesme u izvođenju Miloša Stamenkovića, studenta IV godine Bogoslovskog fakulteta.
 
Ovo je bila prilika da se čuje reč Dejana Lučića za kojeg kažu da je najveći stručnjak za teorije zavere, koji nesporno ume da zabavi publiku pričama za koje tvrdi da su istinite i dobijene iz pouzdanih izvora, a zvuče kao plod mašte najvećih majstora ove vrste fikcije koja u celom svetu ima armiju čitalaca.


 
Knjiga „Teorija zavere – Titova kletva“ je reizdanje iz 2009, ali autor ju je modifikovao da bude drugi nivo (od ukupno tri) „inicijacije“ u znanja neophodna za osnivanje tajnog društva u Srbiji.
 
Lučić je u svom pohodu da otkrije sve važne „globalne zavere“ do sada objavio sledeće knjige: „Varvarstvo u ime Hristovo“, 1 i 2 (sa prof. dr Dragoljubom Živojinovićem), 1988; „Tajne albanske mafije“, 1989; „Tajne lopovskog zanata“, 1990; „Pavelićev testament“, 1 i 2, 1990. i 1991; „Vladari iz senke“, 1994; „Islamska republika Nemačka“, 1 i 2, 1999. i 2000; „Kraljevstvo Hazara“, 1 i 2, 2005. i 2008; „Teorija zavere – Priručnik za osvajanje vlasti“, prvi nivo, 2009, „Kineska osveta“, 2011.
 
Najbolju ocenu ovog dela u kome autor tvrdi da Srbe prati „Titova kletva“ dao je istoričar Jovan Pejin koji je napisao da je „pred čitaocima uzbudljivo ispričana istorija, u formi dokumentarnog trilera, koja otkriva veze između, na prvi pogled nepovezanih aktera – papa, austrougarski car, britanska tajna služba, Vinston Čerčil, Staljin, šef sovjetske tajne službe Berija, Aleksandar Ranković, Krcun, Dolanc, Tapi, Franjo Tuđman, šef ’Obraza’ Nebojša Krstić i naravno agenti smrti koji dolaze iz Evropske unije, tanka nit koja sve ovo povezuje je Josip Broz Tito“.
 
Lučić tvrdi da je od „nepoznate osobe putem telefona“ saznao kako glasi Titova kletva napisana na „arhaičnom bečkom nemačkom jeziku“.

„Po Jugoslaviji nam svako dobro bilo, od svakog iz sveta novce dobijali, a cveće i vence svojoj deci nosili, dok od mene sva zla zaboravili! Vatreno kolo igrali, Cigane dobili, iz aviona nam poklone bacali, stranci nam komande izdavali, vojsku nemali, dok od mene sva zla zaboravaili, a u zvezde me kovali, četrdeset godina se svim jadom napajali a mene prizivali!“, glasi Titova kletva. Posebno je bilo zanimljivo čuti kako je Lučić protumačio sadržaj „kletve“.
 
Iz priča učesnika ove promocije publika je mogla sa sazna da je „i Putin zavrbovan od britanske obaveštajne službe i da zato neće da nam pomogne“, da „Hazari (Jevreji – Aškenazi) sve čine da stvore novu hazarsku državu u koju bi ušla Ukrajina kao i delovi Rusije oko Kavkaza i države kao što je Azerbejdžan“.

  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
dečji dani kulture od 5 do 7 aprila u igri sa knjigom  laguna knjige Dečji dani kulture od 5. do 7. aprila – U igri sa knjigom!
29.03.2024.
I ovog aprila deca se najlepše druže sa knjigom, i to u okviru Dečjih dana kulture, još jedne manifestacije koja promoviše knjigu i čitanje na najlepši način: kroz igru i zabavu!   Dečji da...
više
proslavimo svetski dan dečje knjige laguna knjige Proslavimo Svetski dan dečje knjige
29.03.2024.
Svetski dan dečje knjige, ustanovljen 1967, kako bi se skrenula pažnja na potrebe najmlađih čitalaca, obeležava se 2. aprila, na dan rođenja danskog pisca Hansa Kristijana Andersena. Tim p...
više
istorija u 56 poglavlja dvadeset minuta luja xix čedomira antića u prodaji od 1 aprila laguna knjige Istorija u 56 poglavlja – „Dvadeset minuta Luja XIX“ Čedomira Antića u prodaji od 1. aprila
29.03.2024.
Posvećeni istoričar Čedomir Antić objedinio je u knjizi „Dvadeset minuta Luja XIX“ 56 intrigantnih priča iz istorije kako naše tako i svetske. U svom prepoznatljivom maniru, pitko i slikovito, opisao ...
više
komemorativni skup sanu posvećen goranu petroviću laguna knjige Komemorativni skup SANU posvećen Goranu Petroviću
29.03.2024.
U prisustvu velikog broja članova Srpske akademije nauka i umetnosti u Svečanoj sali SANU u četvrtak 28. aprila održana je komemorativna sednica, posvećena piscu i akademiku Goranu Petroviću (1961–202...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.