Laguna - Bukmarker - Predstavljen triler „Seme mraka“ Ive Kolege - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Predstavljen triler „Seme mraka“ Ive Kolege

Promocija psihološkog trilera „Seme mraka“ Ive Kolege održana je u ponedeljak 17. decembra u 18 sati u Delfi Caféu u SKC-u.



O knjizi su osim autorke govorili: pisac Marko Popović, pisac i književni kritičar Đorđe Bajić, pisac i novinar Dušan Nedeljković i urednica izdanja Janja Stjepanović. Moderator je bila Ivana Misirlić.

„Seme mraka“ je napeti psihološki triler inspirisan istinitnim događajem i kao takav doprinosi prosperitetu žanra Balkan noar.

Dušan Nedeljković, pasionirani čitalac trilera je s oduševljenjem istakao kako je autorka napravila veliki korak u postavljanju zapleta i same priče ovog romana.
 
„Potka romana je fascinantna, svaka slaedeća strana je novi izazov za ljudsko strpljenje, kako odoleti a ne okrenuti poslednju stranu i videti ko je krivac?“, zapitao se Dule. Iva je i kriminalizovala već pomerenu priču, a Nedeljkovića je dodatno onespokojilo to što je roman inspirisan istinitim događajima. Likom Luke, najmlađeg u porodici, Iva je podigla lestvicu na viši nivo, jer je iznela priču o generaciji o kojoj niko u ovom brzom vremenu ne vodi računa.

„Ovaj roman je jedan od najzanimljivijij i najjačih koje sam pročitao, originalan je i ne želim da ga poredim ni sa čim drugim“, završio je Dušan.

Marko Popović, autor sjajnog trilera „Jedan pogrešan korak“, istakao je da je najveća prednost i kvalitet romana „Seme mraka“ to što je surovo beskrupulozan i potpuno moderan. Još dragocenijim ga čini to što se ne završava kvazitragičnom patetikom. Po načinu pripovedanja liči na romane Džilijan Flin, autorke bestselera „Iščezla“. „Strukturno i po hrabrosti ovo je izuzetan roman! Dramaturška postava romana je odlična“, ocenio je Popović.

Đorđe Bajić, autor trilera i književni kritičar, rekao je da je za Ivu Kolegu čuo na društvenim mrežama i da ga je naslov zaintrigirao. U početku je bio skeptičan, ali ne zadugo. Kada je krenuo sa čitanjem romana „Seme mraka“ prijao mu je pitak Ivin stil bogat književnim kvalitetima. „Ovo jeste triler u širem smislu, ali je pre  svega psihološka studija pet likova koji su zapravo pripovedači. Ova knjiga ima nešto univerzalno u sebi, to je nešto što može da se desi bilo gde na svetu“, rekao je Bajić.

Urednica romana, Janja Stjepanović uporedila je „Seme mraka“ sa knjigom „Mizeri“ Stivena Kinga, i osvrnula se na duhovite i ironične momente kojima je Iva obogatila pripovedanje.
 
Za kraj, autorka je priznala da joj gode poređenja sa majstorima žanra kao što su Pola Hokins i Džilijan Flin, koje su pokrenule među ženama veliku čitanost psiholoških trilera.
 
„Drago mi je da sam uspela pronaći svoj glas i osobitost. Posebno sam sretna da sam pronašla svoju izvornost i sretna sam što me smatraju predvodnicom žanra na ovim prostorima", bila je iskrena Iva Kolega.
 
Uprkos nekim nedoumicama, verovala je da roman ide u dobrom smeru.
 
„Nadam se da sam uspela da stvorim roman koji je i filmičan i angažovan u isto vreme.“

Prolazno vreme za čitanje ovog romana je dve i po večeri.

Pokušajte da oborite ovaj rekord! Ako smete!

  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna


Roman „Seme mraka“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
dečji dani kulture od 5 do 7 aprila u igri sa knjigom  laguna knjige Dečji dani kulture od 5. do 7. aprila – U igri sa knjigom!
27.03.2024.
I ovog aprila deca se najlepše druže sa knjigom, i to u okviru Dečjih dana kulture, još jedne manifestacije koja promoviše knjigu i čitanje na najlepši način: kroz igru i zabavu! Dečji dani kul...
više
aleksandra filipović i zoran penevski gostovali u oš branko radičević u pančevu povodom jubileja brankovi dani  laguna knjige Aleksandra Filipović i Zoran Penevski gostovali u OŠ „Branko Radičević“ u Pančevu povodom jubileja „Brankovi dani“
28.03.2024.
U okviru obeležavanja jubileja 200 godina od rođenja Branka Radičevića, pisci Aleksandra Filipović i Zoran Penevski družili su se sa učenicima Osnovne škole „Branko Radičević“ u Pančevu. U okviru mani...
više
prikaz romana sutra je novi dan savršen primer (pogrešno shvaćenog) klasika laguna knjige Prikaz romana „Sutra je novi dan“: Savršen primer (pogrešno shvaćenog) klasika
28.03.2024.
Niste se prevarili, to jeste ta knjiga: a zašto je dosadašnji, doslovni prevod originala, „Prohujalo sa vihorom“ (Gone With the Wind), zamenjen prvobitnim naslovom i svojevrsnom parolom glavne junakin...
više
prikaz romana zavedi me knjigama prva ljubav zaborava nema laguna knjige Prikaz romana „Zavedi me knjigama“: Prva ljubav zaborava nema
28.03.2024.
Cveće, čokolade, večere, putovanja – sredstava zavođenja zaista je mnogo, ali se Kejt Bromli u knjizi godine lista USA Today „Zavedi me knjigama“ odlučila za štampanu reč. U ovom je delu rešila da obr...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.