Laguna - Bukmarker - Predstavljen roman „Bridžet Džouns: Luda za njim“ Helen Filding - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Predstavljen roman „Bridžet Džouns: Luda za njim“ Helen Filding

U prepunom Delfi Café-u danas je predstavljena knjiga „Bridžet Džouns: Luda za njim“ autorke Helen Filding.

Petnaest godina posle poslednjeg dela sage o Bridžet Džouns, spisateljica Helen Filding je rešila da svoju junakinju vrati na tržište solo žena! Naime, Bridžet se udaje za Marka Darsija sa kojim dobija dvoje dece, ali autorka duhovitog serijala je rešila da napravi dramatičan zaokret, te da partnera svoje junakinje pošalje u večna lovišta.



O liku Bridžet Džouns, tipične devojke iz Londona koja muku muči s kilogramima, cigaretama i niskim samopouzdanjem, i koja se u novom nastavku suočava s novim izazovima: problemima sredovečne samohrane majke, govorile su Ivana Filipović, urednica magazina „Bazar“, Aleksandra Marković, urednica magazina „Grazia“, Milica Kecojević, prevodilac, i Leposava Zečević, prof. dr Evropskog Univerziteta.

Da muka bude veća, pometnju u ljubavnom životu ovog puta 51-godišnjakinje napraviće i pokušaj zabavljanja sa dvadeset godina mlađim momkom kojeg upoznaje preko Tvitera.

Razmišljajući o ovim i drugim modernim dilemama, shvatamo da se u novom romanu „Bridžet Džouns: Luda za njim“ glavna junakinja sapliće o izazove roditeljstva, tvitovanja, SMS-ova i ponovnog otkrivanja sopstvene seksualnosti u godinama koje NEKI ljudi, nepristojno i nadasve arhaično, nazivaju „srednjim dobom“.

Priča o simpatičnoj debeljuci Bridžet Džouns osvojila je svet. Njene simpatične mane, opsednutost fizičkim izgledom, pomalo trapav pristup muškarcima bile su stvari sa kojima su mnoge žene mogle da se poistovete i nada da je, uprkos višku kilograma, porocima, manama i nestabilnim finansijama, moguće naći čoveka svog života.

Lagala je da obožava decu da bi impresionirala potencijalnog šefa. Lagala je da zna da skija da bi impresionirala dečka. Oblačila velike bapske gaće kako bi prikrila svoje „wobbly bits“ (neutegnute delove). Pričala je o temama koje je u suštini uopšte ne zanimaju. I pritom se znojila od nelagodnosti, crvenela od stida, drhtala od straha da ne bude otkrivena. A sve to bilo je potpuno nepotrebno. Bilo da ste zbunjeni ili snalažljivi, brbljivi ili povučeni, plašljivi ili hrabri, sa pet kila viška ili manjka, sportski tip ili ne... nema potrebe da glumatate jer, kao što je Mark Darsi pokazao, uvek će postojati onaj neko ko će vas voleti upravo takve kakvi jeste! Čak i ako ste kamikaza koji na skijama uleće u seosku apoteku.

Bridžet Džons, glavna junakinja romana Helen Filding ne pati od mentalne ili fizičke bolesti, ne živi u ratnim uslovima i zapravo joj ne preti nikakva realna pretnja osim njene ličnosti. Bilo kako bilo, čini se da je ta prepreka sasvim dovoljna.

Knjiga je preporučljiva svima onima koji su željni malo ljubavnih previranja, uz dozu simpatične komedije.

Prijatelji Lagune na promociji knjige „Bridžet Džouns: Luda za njim“ bili su kompanija „Bambi“, „Lipo kozmetika“, „Vichy“ i Akademija za kozmetiku i estetiku.

  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
vogue adria ekskluzivno u delfi knjižarama laguna knjige Vogue Adria ekskluzivno u Delfi knjižarama
18.03.2024.
Vogue, modni magazin u kome se uživa od korice do korice i koji se kolekcionarski čuva, pokrenut je u Srbiji i zemljama regiona (Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora), a ekskluzivno ga...
više
nova izdanja domaćih autora laguna knjige Nova izdanja domaćih autora
18.03.2024.
U knjižarama će se naći peto izdanje „Neviđene Srbije“ Vlade Arsića, knjizi u kojoj su najluđe storije iz naše istorije. Da li znate da je prva Olimpijada održana na Paliću? Znate li da je Robert de N...
više
prikaz knjige živa planeta veličanstvena mreža čudesnog života na zemlji laguna knjige Prikaz knjige „Živa planeta“: Veličanstvena mreža čudesnog života na Zemlji
18.03.2024.
Ne postoji gotovo nijedno mesto na planeti previše toplo, previše ledeno ili previše zagađeno da na njemu bar neki oblik života ne bi mogao da opstane, jer život na ovoj našoj živoj planeti uvek iskaz...
više
prikaz romana prevršena mera najekstremniji paterson laguna knjige Prikaz romana „Prevršena mera“: Najekstremniji Paterson
18.03.2024.
Američki autor Džejms Paterson (1947) jedan je od najčitanijih svetskih pisaca, čija dela su doživela brojne ekranizacije. Po čemu se izdvaja u odnosu na brojne druge autore da bi završio u Ginisovoj ...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.