Laguna - Bukmarker - Petak na štandu Lagune – Raspored potpisivanja i aktivnosti - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Petak na štandu Lagune – Raspored potpisivanja i aktivnosti



Druženje sa piscima Lagune nastavlja se i šestog dana Sajma knjiga, u petak 26. oktobra, na štandu u Hali 1:
 
Laguna, Hala 1, 11.00: Laura Barna, „Jugo uvek okreće na buru“
Laguna, Hala 1, 11.30: Robert Takarič, „Devojčice uzvraćaju udarac“
Laguna, Hala 1, 12.00: Slobodan Vladušić, „Veliki juriš“
Laguna, Hala 1, 12.30: Dušan Kovačević, „Maratonci trče počasni krug“
Laguna, Hala 1, 13.00: Vladeta Janković, „Antičke izreke“
Laguna, Hala 1, 13.30: Dragoslav Mihailović, „Gori Morava“
Laguna, Hala 1, 15.00: Luka Mičeta, „Karađorđe“
Laguna, Hala 1, 16.00: Simonida Milojković, „Dijagnoza: Ljubav“
Laguna, Hala 1, 17.00: Mirjana Bobić Mojsilović, „Muška azbuka“  
Laguna, Hala 1, 18.00: Vedrana Rudan, „Život bez krpelja“
Laguna, Hala 1, 19.00: Marko Vidojković, „Pikavci na plaži“
 
Laura Barna potpisivaće svoj roman „Jugo uvek okreće na buru“ i družiti se sa čitaocima od 11 sati. U ovom romanu autorka preispituje mogućnost emotivne bliskosti dvoje ljudi za koje je ljubav pre inspiracija nego relacija. Može li se biti posvećen drugom, a ostati svoj i koliko se daleko može otploviti u odnosu u kojem jugo uvek okreće na buru?
 
„Devojčice uzvraćaju udarac“ je urnebesna dirljiva priča o ljubavi i porodici i problemima adolescenata nagrađivanog dečjeg pisca Roberta Takariča koji će svoju knjigu potpisivati od 11.30 sati.
 
U romanu „Veliki juriš“ Slobodan Vladušić opisuje atmosferu Krfa, Kajmakčalana, Soluna i Solunskog fronta između 1916. i 1918. godine, i prati neobičnu priču o poručniku koji ne može da se seti svoje pokojne supruge i koji pokušava da reši misteriju samoubistva jednog srpskog oficira. Autor se sa čitaocima druži od 12 sati.
 
Pred čitaocima je prva knjiga drama u okviru izabranih dela Dušana Kovačevića – „Maratonci trče počasni krug“. Dušan Kovačević najveći živi dramski pisac i komediograf čije su drame igrane u više od 80 inostranih pozorišta potpisivaće svoje knjige u 12.30 sati.
 
Vladeta Janković, nakon „Mitova i legendi“ predstavlja nam poučnu i zabavnu knjigu „Antičke izreke“, o poreklu, smislu i upotrebi najpoznatijih antičkih izreka koje se veoma često sreću i danas u svakodnevnom govoru, medijima, književnim i publicističkim delima… Vladeta Janković svoje knjige potpisuje od 13 sati.
 
Dragoslav Mihailović se u romanu „Gori Morava“ predstavlja ličnom pričom o svom detinjstvu i prvoj mladosti u malom mestu u Srbiji, tridesetih godina XX veka. Sa čitaocima će se družiti na štandu Lagune u Hali 1 u 13.30.
 
Knjiga „Karađorđe“ Luke Mičete povest je o životu srpskog vožda, njegovom dobu i vaskrsu države srpske. Ovo je sveobuhvatna biografija jedne od najznačajnijih ličnosti u srpskoj istoriji, smeštena u evropski kontekst revolucionarnog XIX veka. Luka Mičeta potpisivaće knjige u 15 sati.
 
Simonida Milojković, jedna od najčitanijih savremenih srpskih autorki, potpisuje svoju novu knjigu „Dijagnoza: Ljubav“ u 16 sati. Ukrštajući burne događaje iz jedne nesvakidašnje veze sa njihovim interpretacijama u dnevničkim zapisima, Simonida svoje čitaoce do poslednjih stranica ostavlja u neizvesnosti o ishodu jednog okrutnog eksperimenta i jedne strastvene ljubavi.
 
„Muška azbuka“ Mirjane Bobić Mojsilović je roman o muškarcu koji kroz asocijacije poređane po azbučnom redu pokušava da odagna paniku pre nego što zauvek ostavi svoju ženu i započne nov život. Ovo je knjiga za sve ostavljene i za one koji ostavljaju. Za prevarene i one koji varaju. Mirjana Bobić Mojsilović potpisivaće svoje knjige u 17 sati, na štandu Lagune u Hali 1. Na štandu Delfi knjižara družiće se sa čitaocima u 18 sati.
 
U novoj zbirci kolumni „Život bez krpelja“ Vedrana Rudan piše o muškarcima, ženama, a pre svega, o najdražim krvopijama – deci. U svom prepoznatljivom stilu i na duhovit način, autorka nas suočava sa mnogobrojnim problemima koje nosi život u krugu porodice. Sa čitaocima se druži i potpisuje knjige u 18 sati.
 
Jedan od najznačajnijih i najčitanijih srpskih pisaca mlađe generacije Marko Vidojković, družiće se sa čitaocima od 19 sati. Njegova knjiga „Pikavci na plaži“svedočanstvo je o analognom vremenu, u kome se vreme ubijalo čitanjem knjiga i stripova, a devojački telefoni bivali zapisivani na kartama za gradski prevoz. Na štandu Delfi knjižara knjige će potpisivati svoje knjige u subotu od 16 sati.
 
Partner Lagune na ovogodišnjem Sajmu knjiga je Banca Intesa, a Laguni su se pridružili i brojni sponzori: Mastercard, Bambi, Avon, Henkel, Grand Aroma kafa, Pepsi, Sarantis, Dexy Co, Generali, Sport klub, Pharmanova.
 
Pozivamo sve posetioce da objave fotografije našeg štanda i izdanja Lagune na društvenim mrežama uz korišćenje heštega #SajamKnjiga2018 i tako doprinesu velikoj zajednici knjigoljubaca koja je iz dana u dan sve veća.
 
Dobro došli!


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
predstavljena pesnička zbirka u lavirintu  laguna knjige Predstavljena pesnička zbirka „U lavirintu“
19.04.2024.
Nova zbirka poezije Igora Mirovića predstavljena je 18. aprila u kafeteriji Bukmarker knjižare Delfi SKC.   Pored autora, o knjizi su govorili prof. dr Zoran Đerić i prof. dr Aleksandar Je...
više
ema jarlet o orionu i mraku slikovnice i večernje nebo su oduvek bili deo mog života laguna knjige Ema Jarlet o „Orionu i Mraku“: Slikovnice i večernje nebo su oduvek bili deo mog života
19.04.2024.
Autorka hita „Orion i Mrak“ Ema Jarlet otkriva svoju opsesiju mrakom, kako nastaju priče i junaci koje ilustruje i u kome je pronašla inspiraciju za svoje čarobne slikovnice koje nakon objavljivanja n...
više
rastislav durman o novoj knjizi ona bića koja nisu sića  laguna knjige Rastislav Durman o novoj knjizi „Ona bića koja nisu sića“
19.04.2024.
„Ona bića koja nisu sića“ nova je knjiga evropskih bajki koju je priredio novosadski autor Rastislav Durman. Pisac za decu i odrasle poslednjih godina posvetio se prikupljanju bajki sa svih evropskih ...
više
prikaz knjige vladalac nikola makijavelija uputstvo za rukovanje državom laguna knjige Prikaz knjige „Vladalac“ Nikola Makijavelija: Uputstvo za rukovanje državom
19.04.2024.
„Ne zna se ko pije, a ko plaća“ najbolji je iskaz o situaciji u renesansnoj Italiji. U svakom njenom kutku sram, zločin i samovlašće bili su deviza. Zločin? Stvar službene dužnosti. Ubistvo? Oblik dru...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.