Laguna - Bukmarker - Održana spektakularna promocija knjige „Spas 2“ - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Održana spektakularna promocija knjige „Spas 2“

Promocija knjige „Spas 2“ Isidore Bjelice održana je sinoć pred brojnim čitaocima, poštovaocima i prijateljima autorke u Delfi Caféu u SKC-u.



O knjizi je pored autorke govorio direktor i izdavač Dejan Papić, dok su odlomke čitale Tanja Bošković i Kalina Kovačević.
 
Isidora Bjelica iznenadila je sve svojom iskrenošću koju je ispisala na stranicama knjiga „Spas“ i „Spas 2“. Tim ispovestima sa ivice smrti, po kojoj je bila primorana da hoda dok se suočavala sa opakom bolešću, pridobila je armiju čitalaca. Knjiga „Spas 2“ donosi nova svedočanstva o borbi sa upornim neprijateljem. Na jučerašnjoj promociji mogli smo da se uverimo u njenu snagu, ali i podršku ne samo supruga i dece već i brojnih prijatelja.
 
„’Spas 2’ je dnevnik osobe koja se našla između dva sveta, ali to ipak nije knjiga o bolesti, već o mom traganju za smislom života i tajnom ljubavi. Nadam se da će pomoći svima koji se bore sa opasnom bolešću, pre svega zahvaljujući praktikumu koji sadrži teme iz integrativne medicine i savete kako da se mučne terapije konvencionalnog lečenja učine manje razornim po organizam. Ja se sa bolešću borim tako što pričam sa ljudima koji su takođe bolesni, jer samo na taj način dolazite do korisnih informacija. Duboko sam uverena da su život i smrt isključivo u Božjim rukama“, kazala je Isidora.
 
Ovo je knjiga o Isidorinom putu od Kariba, Havaja i čudesne Egine do samrtne postelje i nazad, ali traženje leka zapravo je potraga za ljubavlju.
 
„Obišla sam zemaljsku kuglu nekoliko puta i na tome su mi mnogi zavideli. Ali ono što je potrebno da svako od nas uradi jeste da pročisti misli. Svi mi često citiramo oca Tadeja ’kakve su ti misli, takav ti je život’, ali najtežu lekciju da izdržimo dvadeset četiri sata bez ružnih misli teško učimo. Tek kada se ozbiljno razbolite, vidite zbog kakvih stvari ste se nervirali, trošili. Ovako teška bolest nije samo prilika za iskreno pokajanje već i mogućnost da spoznate ko su vam pravi prijatelji“, rekla nam je književnica koja dnevno od svojih obožavaoca dobije na stotine poruka podrške, koje joj mnogo znače i daju snagu da nastavi dalje.
 
I u „Spasu 2“ Isidora predstavlja alternativne metode lečenja, kao i brojne savete i primere iz ličnog iskustva o tome kako da se bolje podnesu bolne i dugotrajne terapije koje nam nudi klasična medicina.
 
„’Spas 2’ donosi konkretne predloge koji pomažu da se terapija bolje podnese, da se očuva krvna slika, da se spreči neuropatija i brže povećaju leukociti. Dok se ne pronađe lek za ovu pošast koja je u porastu, moraju se koristiti sva sredstva. Tajna je i u podsvesti ljudi koji su, uprkos lošim prognozama, uspeli da pobede strah, da promene svoj um i zadrže osmeh na licu“, rekla je autorka jedne od najčitanijih knjiga u prošloj godini.
 
Povodom izlaska knjige „Spas 2“ Isidora Bjelica i izdavačka kuća Laguna raspisali su nagradni konkurs. Svi čitaoci knjige „Spas 2“ bili su pozvani da naprave zanimljivu fotografiju sa knjigom. Odluku o pobednicima doneo je sinoć žiriji poznatih koji su činili: Lokica Stefanović, Vukica Mikača, Bojana Lekić, Snežana Dakić i Jelena Gajšek.

Prvu nagradu osvojio je Saša Vujnović kome je Isidora predala vaučer Viva travela, a koji će u društvu drage osobe provesti pet dana u Veneciji. Druga nagrada, čaj sa Isidorom, pripala je Svetlani Tonić, dok će trećeplasirani na dar dobiti šešir Isidore Bjelice, a sreću da ga dugo nosi imaće Maki Maya.
 
Svi posetioci uživali su u vinima „Vranac“ i „Krstač“, autohtonim crnogorskim sortama, za koja se pobrinula vinarija „13. jul – Plantaže“.

  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
dečji dani kulture od 5 do 7 aprila u igri sa knjigom  laguna knjige Dečji dani kulture od 5. do 7. aprila – U igri sa knjigom!
27.03.2024.
I ovog aprila deca se najlepše druže sa knjigom, i to u okviru Dečjih dana kulture, još jedne manifestacije koja promoviše knjigu i čitanje na najlepši način: kroz igru i zabavu! Dečji dani kul...
više
aleksandra filipović i zoran penevski gostovali u oš branko radičević u pančevu povodom jubileja brankovi dani  laguna knjige Aleksandra Filipović i Zoran Penevski gostovali u OŠ „Branko Radičević“ u Pančevu povodom jubileja „Brankovi dani“
28.03.2024.
U okviru obeležavanja jubileja 200 godina od rođenja Branka Radičevića, pisci Aleksandra Filipović i Zoran Penevski družili su se sa učenicima Osnovne škole „Branko Radičević“ u Pančevu. U okviru mani...
više
prikaz romana sutra je novi dan savršen primer (pogrešno shvaćenog) klasika laguna knjige Prikaz romana „Sutra je novi dan“: Savršen primer (pogrešno shvaćenog) klasika
28.03.2024.
Niste se prevarili, to jeste ta knjiga: a zašto je dosadašnji, doslovni prevod originala, „Prohujalo sa vihorom“ (Gone With the Wind), zamenjen prvobitnim naslovom i svojevrsnom parolom glavne junakin...
više
prikaz romana zavedi me knjigama prva ljubav zaborava nema laguna knjige Prikaz romana „Zavedi me knjigama“: Prva ljubav zaborava nema
28.03.2024.
Cveće, čokolade, večere, putovanja – sredstava zavođenja zaista je mnogo, ali se Kejt Bromli u knjizi godine lista USA Today „Zavedi me knjigama“ odlučila za štampanu reč. U ovom je delu rešila da obr...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.