Laguna - Bukmarker - Održana promocija romana „Ogledi o ljubavi i slobodi“ Zorice Kuburović - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Održana promocija romana „Ogledi o ljubavi i slobodi“ Zorice Kuburović

U Kući Kralja Petra I u četvrtak, 4. avgusta, održana je promocija romana „Ogledi o ljubavi i slobodi“ Zorice Kuburović.


 
O knjizi su, pored autorke, govorili književni kritičar Nikola Marinković i pisac Dejan Lučić, dok su odlomke iz knjige čitali glumci Andreja Maričić i Nataša Balog.
 
Stihove jermonaha Romana Matjušina, koje je na srpski jezik prepevala Zorica Kuburović, izvela je Ana Ivanović sa sestrama, a omiljene pesme Zorice Kuburović izveli su Zoran Čalija i Nikola Marčeta na gitarama.
 
„Ogledi o ljubavi i slobodi“ je priča o ljubavi između mlade devojke i starijeg profesora filozofije, o njihovoj težnji za ličnom slobodom i preprekama ka zajedničkom životu.
 
Marinković je izrazio zadovoljstvo zbog toga što je ovaj njen najnoviji roman pročitao još u rukopisu i smatra da predstavlja iskorak u opusu ove iskusne književnice, kao i da je stvarno lek za svaku dušu. Prema oceni književnog kritičara, ovo delo zahteva radoznalijeg, strpljivijeg, obrazovanijeg čitaoca koji će prepoznati da je autorka bila pod uticajem velikih ruskih pisaca 19. veka, jer iz njega zrači strastvenost svojstvena Dostojevskom. „Ova velika i večita tema – ljubav – u osnovi je romana, jer je posmatrana iz svih uglova, od one muško-ženske do one prema životu, prirodi, Bogu“, nastavio je Marinković i upozorio čitaoce da ne očekuju neku sladunjavu priču, već misaonu koja će ih naterati da se duboko zamisle.
 
Dejan Lučić, koji se proslavio pišući špijunske romane i opisujući neke od globalnih zavera, došao je da govori o knjizi jer je smatrao da je takvu priču u biti lično doživeo i na sopstvenoj koži. Lučić je knjigu nazvao biblijom ljubavi i priručnikom za udvaranje sa čarobnim formulama koje su za sva vremena. Lučić je uveren da će ljubav trijumfovati uprkos sve modernijoj tehnologiji, jer onu iskonsku niko ne može da savlada. „Čitajte ovu knjigu jer knjiga o ljubavi stvara ljubav kod onih koji je nisu imali“, bila je njegova poruka.
 
Autorka se poverila da je ovaj roman pisala tri decenije i da je imao dvadesetak verzija, tako da sada uopšte ne liči na onu koju je pisala u mladosti. Roman je posvetila svom pokojnom mužu Milošu Kuburoviću, koga je bezmerno volela. Njeni junaci su izmišljeni, ali svevremeni i univezalni, otelovljenje ljubavi i njene suštine.
 
Veliku zahvalnost dugujemo i Kući Kralja Petra I na gostoprimstvu kao i Lomax Company koja je obezbedila narukvice protiv komaraca.

  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
istorija u 56 poglavlja dvadeset minuta luja xix čedomira antića u prodaji od 1 aprila laguna knjige Istorija u 56 poglavlja – „Dvadeset minuta Luja XIX“ Čedomira Antića u prodaji od 1. aprila
29.03.2024.
Posvećeni istoričar Čedomir Antić objedinio je u knjizi „Dvadeset minuta Luja XIX“ 56 intrigantnih priča iz istorije kako naše tako i svetske. U svom prepoznatljivom maniru, pitko i slikovito, opisao ...
više
komemorativni skup sanu posvećen goranu petroviću laguna knjige Komemorativni skup SANU posvećen Goranu Petroviću
29.03.2024.
U prisustvu velikog broja članova Srpske akademije nauka i umetnosti u Svečanoj sali SANU u četvrtak 28. aprila održana je komemorativna sednica, posvećena piscu i akademiku Goranu Petroviću (1961–202...
više
dečji dani kulture od 5 do 7 aprila u igri sa knjigom  laguna knjige Dečji dani kulture od 5. do 7. aprila – U igri sa knjigom!
27.03.2024.
I ovog aprila deca se najlepše druže sa knjigom, i to u okviru Dečjih dana kulture, još jedne manifestacije koja promoviše knjigu i čitanje na najlepši način: kroz igru i zabavu! Dečji dani kul...
više
aleksandra filipović i zoran penevski gostovali u oš branko radičević u pančevu povodom jubileja brankovi dani  laguna knjige Aleksandra Filipović i Zoran Penevski gostovali u OŠ „Branko Radičević“ u Pančevu povodom jubileja „Brankovi dani“
28.03.2024.
U okviru obeležavanja jubileja 200 godina od rođenja Branka Radičevića, pisci Aleksandra Filipović i Zoran Penevski družili su se sa učenicima Osnovne škole „Branko Radičević“ u Pančevu. U okviru mani...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.