Laguna - Bukmarker - Održana promocija knjige „Tajni život drveća“ Petera Volebena - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Održana promocija knjige „Tajni život drveća“ Petera Volebena

Prva tribina iz serijala „Razgovor s povodom“, u okviru kojeg će biti predstavljane knjige iz oblasti publicistike, održana je sredu 31. januara u Delfi Caféu u SKC-u. Serijal je otvorila knjiga nakon koje više nećete nijedno stablo gledati istim očima – „Tajni život drveća“ Petera Volebena. O knjizi su govorili: dr Dragana Matekalo, naučni saradnik Instituta za biološka istraživanja „Siniša Stanković“, Jasmina Stojanović, glavna i odgovorna urednica Sense, i Nebojša Barać, urednik izdanja.



„Tajni život drveća“ šumarskog inženjera i zaljubljenika u prirodu Petera Volebena informativna je i zanimljiva knjiga o čudima prirode, napisana na popularan i zanimljiv način koji nas odvodi u jedan sasvim nepoznat i nov svet.

„Dugo se smatralo da zvuk nema nikakav uticaj na biljku, ali u poslednje vreme naučnici menjaju mišljenje, pa je čak u neku ruku i dokazano da zvuk utiče na biljku. Pored toga, sada se zna da povređena biljka ispušta određena jedinjenja u vazduh i na taj način komunicira sa drugom biljkom, odnosno upozorava je na opasnost“, ispričala je Dragana Matekalo. Ona je objasnila i da se autor pišući ovu knjigu konsultovao sa naučnicom koja je istraživala život biljaka, tako da i pored nekih osporavanja, ovo delo ima naučno utemeljenje. „Ipak, ja nisam pristalica onih koji biljkama pridaju previše životinjskih i ljudskih osobina, jer su biljke za mene same po sebi dovoljno kompleksne, a prosto je fascinantan njihov način prilagođavanja svetu oko sebe. Sve će se to u budućnosti još mnogo istraživati i smatram da nam tek narednih godina predstoje fantastična otkrića“, zaključila je Dragana Matekalo.



Jasmina Stojanović je naglasila da ju je kod ove knjige fasciniralo to što je u njoj napisano sve ono što je svima nama nekako blisko i poznato, a da zapravo nismo svesni toga. „Kad šetamo kroz šumu, imamo neki poseban osećaj tišine, sklada i pripadnosti... Lepota prirode koju je Peter Voleben u ovoj knjizi istakao ne može da se ospori, samo može da se dokaže, jer ona sasvim evidentno postoji“, smatra Jasmina Stojanović.

„Knjiga ’Tajni život drveća’ može da nam pomogne da produbimo svoja saznanja o prirodi i doživimo je na jedan nov način“, rekao je Nebojša Barać. „Činjenica da je ova knjiga vrlo brzo postala međunarodni bestseler govori u prilog tome da je stepen otuđenosti od prirode toliki da je potreban neki impuls poput ovoga da čoveka na neki način vrati prirodi“, zaključio je Barać.

Retko koja knjiga čiji je predmet priroda uspeva da privuče ovakvu pažnju i postane jedan od najčitanijih bestselera! Proverite zašto je to tako.

Knjigu „Tajni život drveća“ možete kupiti u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
dečji dani kulture od 5 do 7 aprila u igri sa knjigom  laguna knjige Dečji dani kulture od 5. do 7. aprila – U igri sa knjigom!
27.03.2024.
I ovog aprila deca se najlepše druže sa knjigom, i to u okviru Dečjih dana kulture, još jedne manifestacije koja promoviše knjigu i čitanje na najlepši način: kroz igru i zabavu! Dečji dani kul...
više
infuzija čoveku koji posustaje predstavljene canetove ukrštene reči  laguna knjige Infuzija čoveku koji posustaje – predstavljene Canetove „Ukrštene reči“
27.03.2024.
Da je poezija u modi potvrdila je promocija prve poetske zbirke Zorana Kostića Caneta „Ukrštene reči“, koja je održana u Velikoj sali SKC-a 26. marta. Pored autora, učestvovale su književnica Ivana Di...
više
promocija romana vaskrsenje vukašina milićevića laguna knjige Promocija romana „Vaskrsenje“ Vukašina Milićevića
20.03.2024.
U četvrtak 28. marta od 18 sati u kafeteriji Bukmarker knjižare Delfi SKC biće predstavljen roman Vukašina Milićevića „Vaskrsenje“.   O knjizi će, osim autora, govoriti i Igor Perišić, knji...
više
nedeljnik u knjižarama delfi laguna knjige Nedeljnik u knjižarama Delfi
27.02.2024.
Novi broj lista Nedeljnik je na kioscima, a od petka ga možete kupiti za samo 29 dinara u svim knjižarama Delfi širom Srbije uz kupovinu bilo koje Lagunine knjige, knjige drugih izdavača ili proizvoda...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.