Laguna - Bukmarker - Novi tiraži popularnih Laguninih naslova - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Novi tiraži popularnih Laguninih naslova

Latinično izdanje romana Dejan Stojiljkovića „Duge noći i crne zastave“ pred čitaocima će se uskoro naći u svom četrnaestom izdanju. To je moderno napisan roman čija kompozicija koketira sa stripom i filmom, pa čak i kompjuterskim igrama. Roman napetog ritma, naracije, jednostavnih, vrlo ubedljivih rečenica i maštovitog jezika, nabijen žestokom akcijom, čita se u jednom dahu od početka do kraja. Autor je u njemu uspeo da pravu meru modernog i tradicionalnog i uradi neku vrstu revizije kosovskog mita.
 
Osmo izdanje knjige „Besnilo“ Borislava Pekića uskoro će se naći u prodaji širom Srbije. Biološka katastrofa, u razmerama nepoznatim savremenoj istoriji, pogađa londonski aerodrom Hitrou u jeku letnje sezone. Usled mutacije virusa besnila u jednoj naučnoj laboratoriji, epidemija se širi zastrašujućom brzinom jer nijedna vakcina ne deluje. U karantinu, koji obuhvata ogroman kompleks, zateklo se na desetine hiljada putnika i nameštenika aerodroma...
 
U štampi je i šesto izdanje knjiga:
„Islamska republika Nemačka 1 – Strahovi moćnika“ Dejana Lučića. Više od špijunskog romana, ova knjiga otkriva da je rat biznis, ko su tajna društva koja vladaju svetom, i da nas očekuje treći svetski rat koji će se povesti protiv katoličke Evrope.
„Kazna za greh – Noć kada su došli svatovi“ Jelene Bačić Alimpić prva je knjiga trilogije „Kazna za greh“, izuzetno emotivan roman prožet krhotinama ljudskog bola i slabosti, jalovim željama, lažima i neizrečenim tajnama.
Čirilično izdanje „Preko praga“ vladike zahumsko-hercegovačkog i primorskog Grigorija Durića. Melanholična zbirka priča koja nam pomažu da shvatimo da u životu nema nevažnih stvari, da je veličina uvek skrivena u jednostavnosti, da je istina glavno merilo vrednosti... Latinična verzija ove knjige doživeće svoje treće izdanje.
 
U štampi je peto izdanje knjige „Mosadova meta“, treći tom kultnog romana „Islamska republika Nemačka“, koja zaokružuje istraživanje Dejana Lučića o skrivenoj strani verskog, ali i magijskog rata islama i hrišćanstva u koji su umešana sva tajna društva i obaveštajne službe.
 
Knjiga Nenada Novaka Stefanovića „Vodič kroz ljubavnu istoriju Beograda“ pred čitaocima će se naći u četvrtom izdanju. U ovom delu autor je po principu „jedna kuća – jedna ljubavna priča“ ispričao četrdesetak priča o slavnim beogradskim ljubavima i njihovim adresama.
 
Četvrto izdanje doživeće i knjiga „Stefan Prvovenčani“ Luke Mičete. Reč je o biografiji prvog srpskog kralja Stefana Prvovenčanog, drugog sina velikog župana Stefana Nemanje, koji je umesto starijeg Vukana nasledio presto, i 1217. postao kralj Raške.
 
Pred čitaocima će se uskoro naći i treće izdanje knjiiga:
„Priče“ Ive Andrića. Ekskluzivno opremljeno kapitalno delo koje objedinjuje sve priče našeg nobelovca u jednoj knjizi.
„Književni vodič kroz Beograd“ Jove Anđića. Kroz priče o intimnim i stvaralačkim sudbinama dvadeset četiri pisca autor je ispričao istoriju Beograda kao grada velikih književnika.
„Olujni bedem“ Dejana Stojiljkovića. Iako se može čitati kao zasebna knjiga, „Olujni bedem“ je nastavak romana „Duge noći i crne zastave“ i nova priča o vitezovima Reda Zmaja, o usponu i padu srpske srednjovekovne države, o opsadi Niša i bici na Pločniku.
 
Roman „E baš vam hvala“ izvodi svojevrsni desant na celokupno postjugoslovensko društvo. U doba globalne apatije i opšteg osećanja bezizlaza Marko Vidojković nam pomaže da jasnije sagledamo i sudbinu Jugoslavije i vreme u kojem živimo. Uskoro je u prodaji drugo izdanje ove knjige.
 
„Voleti u Beogradu“ Ive Štrljić je knjiga koje će vas naterati da zaplačete, nasmejete se i uzdahnete, ali i da više poštujete i cenite prijateljstvo i ljubav, jer mnoge veze i brakovi propadaju ne zbog nedostatka ljubavi, već zbog manjka prijateljstva. Ovo delo će se takođe uskoro naći pred čitaocima u svom drugom izdanju.


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
dečji dani kulture od 5 do 7 aprila u igri sa knjigom  laguna knjige Dečji dani kulture od 5. do 7. aprila – U igri sa knjigom!
27.03.2024.
I ovog aprila deca se najlepše druže sa knjigom, i to u okviru Dečjih dana kulture, još jedne manifestacije koja promoviše knjigu i čitanje na najlepši način: kroz igru i zabavu! Dečji dani kul...
više
aleksandra filipović i zoran penevski gostovali u oš branko radičević u pančevu povodom jubileja brankovi dani  laguna knjige Aleksandra Filipović i Zoran Penevski gostovali u OŠ „Branko Radičević“ u Pančevu povodom jubileja „Brankovi dani“
28.03.2024.
U okviru obeležavanja jubileja 200 godina od rođenja Branka Radičevića, pisci Aleksandra Filipović i Zoran Penevski družili su se sa učenicima Osnovne škole „Branko Radičević“ u Pančevu. U okviru mani...
više
prikaz romana sutra je novi dan savršen primer (pogrešno shvaćenog) klasika laguna knjige Prikaz romana „Sutra je novi dan“: Savršen primer (pogrešno shvaćenog) klasika
28.03.2024.
Niste se prevarili, to jeste ta knjiga: a zašto je dosadašnji, doslovni prevod originala, „Prohujalo sa vihorom“ (Gone With the Wind), zamenjen prvobitnim naslovom i svojevrsnom parolom glavne junakin...
više
prikaz romana zavedi me knjigama prva ljubav zaborava nema laguna knjige Prikaz romana „Zavedi me knjigama“: Prva ljubav zaborava nema
28.03.2024.
Cveće, čokolade, večere, putovanja – sredstava zavođenja zaista je mnogo, ali se Kejt Bromli u knjizi godine lista USA Today „Zavedi me knjigama“ odlučila za štampanu reč. U ovom je delu rešila da obr...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.