Laguna - Bukmarker - Novi tiraži knjiga domaćih autora - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Novi tiraži knjiga domaćih autora

Vanja Bulić je napisao „Simeonov pečat“ nakon svog putovanja na Svetu goru, zaintrigiran požarom na Hilandaru 2004. godine. Pred čitaocima je 18. izdanje ove knjige.

Na knjižarskim policama uskoro će se naći deveto izdanje romana za decu „Agi i Ema“ Igora Kolarova. Ovo je dirljiva priča o prijateljstvu usamljenog devetogodišnjeg dečaka Agija i luckaste starice Eme. Prema ovom poetskom i duhovitom romanu (ovenčanom Nagradom Politikinog zabavnika za najbolju dečju knjigu) snimljen je prvi srpski film za decu, u režiji Milutina Petrovića. Roman je dosad preveden na engleski, ruski, francuski i italijanski jezik.

Knjiga „Preko praga“ vladike zahumsko-hercegovačkog i primorskog Grigorija Durića melanholična je zbirka priča koje nam pomažu da shvatimo da u životu nema nevažnih stvari. Autor nam otkriva da je veličina uvek skrivena u jednostavnosti, i da je istina glavno merilo vrednosti... U štampi je osmo izdanje ove knjige.

Osmo izdanje doživeće i roman „Koreni“ Dobrice Ćosića, koji je ovenčan je prvom Ninovom nagradom. Radnja ovog dela smeštena je u vreme političkih promena i previranja srpskog građanskog društva s kraja XIX i početkom XX veka, a priča prati živote Aćima Katića, čoveka tradicionalnog kova i radikala, i njegovih sinova.

U prodaji širom Srbije uskoro će se naći četvrto izdanje biografije klavijaturistkinje grupe EKV Margite Stefanović „Magi – Kao da je bila nekad“ Dušana Vesića. Ovo je knjiga o svojevrsnoj „femme fatale“ nekadašnje jugoslovenske scene koja je svojom muzikom i harizmom obeležila jedan period u istoriji rok scene na ovim prostorima. Margita je preminula 2002. u 43. godini života, a način na koji je živela i umrla predmet je kontroverznih tumačenja. Knjigom „Magi – Kao da je bila nekad“ Vesić je dao realan pogled na jednu od najvrednijih pojava na srpskoj i eks-ju rok sceni. Knjiga sadrži i ekskluzivne fotografije iz karijere i privatnog života.

U štampi je i četvrto izdanje poetskog romana „Ja sam Akiko“ Stefana Tćmija. Ovo je priča o devojčici koja ne voli granice. Za Akiko je ljubav beskrajna potraga za toplinom. Ali ona zagrljaj ne traži, ona zagrljaj daje. Ona je svetlost koja razvejava mrak. Zato, iako svrstana u literaturu za decu i mlade, ova knjiga baš kao devojčica Akiko ne voli granice, pa ni one o uzrastu čitalaca.

„Ja, tajkun“ je autobiografija najuspešnijeg srpskog biznismena s kraja XX i početka XXI veka. Miroslav Mišković je posle 28 godina ćutanja konačno progovorio o sebi, ali i o mnogima u svom okruženju. Ona pruža celovit pogled srpskog preduzetnika na istorijat nesporazuma između države i njenih biznismena, na mentalitet srpskog političara i radnika, na ekonomsku prošlost, sadašnjost i budućnost Srbije i regiona. Otkrivajući tajne najuspešnije kompanije od Vardara do Triglava, ova knjiga postaje pravi udžbenik praktične ekonomije. U štampi je njeno treće izdanje.

Knjiga „Fazoni i fore“ nastala je prema istoimenoj legendarnoj TV emisiji. Uživajte u pesmama i smešnim zgodama koje je Ršum napisao za decu, ali i za celu porodicu, proverite dostignuća otkačenog pronalazača Raše i naučite mnoge nevažne stvari koje će vam biti neophodne da ih znate kad budete veliki. „Fazoni i fore“ kroz zabavu nenametljivo uče decu osnovnim životnim istinama, jer se šalama najbolje štiti odrastanje. Knjiga je prepuna duha i mašte i sigurno će vas uz zdrav smeh dovesti do zdrave pameti. Knjižarske police uskoro će krasiti njeno treće izdanje.

U štampi je drugo izdanje avanturističkog romana za decu „Beogradska mumija“ Branka Miloradovića, nagrađenog Dositejevim perom za 2016. godinu. Ova knjiga vodi čitaoce na uzbudljivo putovanje po starom Egiptu i upoznaje sa starim civilizacijama. Kao inspiracija autoru je poslužila prava mumija koja se nalazi u Beogradu na Filozofskom fakultetu.

Knjige možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
predstavljena pesnička zbirka u lavirintu  laguna knjige Predstavljena pesnička zbirka „U lavirintu“
19.04.2024.
Nova zbirka poezije Igora Mirovića predstavljena je 18. aprila u kafeteriji Bukmarker knjižare Delfi SKC.   Pored autora, o knjizi su govorili prof. dr Zoran Đerić i prof. dr Aleksandar Je...
više
ema jarlet o orionu i mraku slikovnice i večernje nebo su oduvek bili deo mog života laguna knjige Ema Jarlet o „Orionu i Mraku“: Slikovnice i večernje nebo su oduvek bili deo mog života
19.04.2024.
Autorka hita „Orion i Mrak“ Ema Jarlet otkriva svoju opsesiju mrakom, kako nastaju priče i junaci koje ilustruje i u kome je pronašla inspiraciju za svoje čarobne slikovnice koje nakon objavljivanja n...
više
rastislav durman o novoj knjizi ona bića koja nisu sića  laguna knjige Rastislav Durman o novoj knjizi „Ona bića koja nisu sića“
19.04.2024.
„Ona bića koja nisu sića“ nova je knjiga evropskih bajki koju je priredio novosadski autor Rastislav Durman. Pisac za decu i odrasle poslednjih godina posvetio se prikupljanju bajki sa svih evropskih ...
više
prikaz knjige vladalac nikola makijavelija uputstvo za rukovanje državom laguna knjige Prikaz knjige „Vladalac“ Nikola Makijavelija: Uputstvo za rukovanje državom
19.04.2024.
„Ne zna se ko pije, a ko plaća“ najbolji je iskaz o situaciji u renesansnoj Italiji. U svakom njenom kutku sram, zločin i samovlašće bili su deviza. Zločin? Stvar službene dužnosti. Ubistvo? Oblik dru...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.