Laguna - Bukmarker - Nova knjiga Kejt Morton „Časovničareva kći“ u prodaji od 6. marta - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Nova knjiga Kejt Morton „Časovničareva kći“ u prodaji od 6. marta

Romani Kejt Morton su bestseleri širom sveta, prodati su u više od jedanaest miliona primeraka, a karakterišu ih složeni zapleti i vrhunska napetost, mnogo tajni, isprepletenih sudbina i zagonetaka koje treba razrešiti.
 
„Časovničareva kći“ je priča o ljubavnoj aferi i misterioznom ubistvu čije posledice osećaju i buduće generacije.
 
U leto 1862. grupa mladih umetnika na čelu sa talentovanim Edvardom Redklifom dolazi u kuću Birčvud na obali Temze. Namera im je da provedu mesec dana u izmaglici inspiracije i kreativnosti. Ali tokom tog perioda jedna žena je ustreljana, a druga iščezla, ukraden je dragulj od neprocenjive vrednosti, i Edvardov život je uništen.
 
Više od sto pedeset godina kasnije Elodi Vinslou, mlada arhivistkinja iz Londona, pronalazi kožnu torbu i u njoj dva naizgled nepovezana predmeta: fotografiju žene u viktorijanskoj odeći i svesku sa skicama u kojoj je i crtež neke kuće na obali reke.
 
Zašto je Birčvud toliko poznat Elodi? I ko je lepa žena na fotografiji?
 
„Časovničareva kći“ je priča o ubistvu, misteriji i krađi, o umetnosti, ljubavi i gubitku. Njenim stranicama poput reke protiče glas žene čije je ime istorija zaboravila, ali koja je sve vreme bila tu: glas Berdi Bel, časovničareve kćeri.
 
Kejt Morton je odrasla u planinama jugoistočnog Kvinslenda, a sada živi u Brizbejnu. Diplomirala je dramsku umetnost i englesku književnost, a specijalizovala se za tragediju 19. veka i savremeni gotski roman. Svi njeni romani su osvojili nagradu Australijske industrije knjiga za roman godine u mešovitom žanru.
 
Roman „Časovničareva kći“ možete pronaći od petka 6. marta u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
dečji dani kulture od 5 do 7 aprila u igri sa knjigom  laguna knjige Dečji dani kulture od 5. do 7. aprila – U igri sa knjigom!
27.03.2024.
I ovog aprila deca se najlepše druže sa knjigom, i to u okviru Dečjih dana kulture, još jedne manifestacije koja promoviše knjigu i čitanje na najlepši način: kroz igru i zabavu! Dečji dani kul...
više
infuzija čoveku koji posustaje predstavljene canetove ukrštene reči  laguna knjige Infuzija čoveku koji posustaje – predstavljene Canetove „Ukrštene reči“
27.03.2024.
Da je poezija u modi potvrdila je promocija prve poetske zbirke Zorana Kostića Caneta „Ukrštene reči“, koja je održana u Velikoj sali SKC-a 26. marta. Pored autora, učestvovale su književnica Ivana Di...
više
promocija romana vaskrsenje vukašina milićevića laguna knjige Promocija romana „Vaskrsenje“ Vukašina Milićevića
20.03.2024.
U četvrtak 28. marta od 18 sati u kafeteriji Bukmarker knjižare Delfi SKC biće predstavljen roman Vukašina Milićevića „Vaskrsenje“.   O knjizi će, osim autora, govoriti i Igor Perišić, knji...
više
nedeljnik u knjižarama delfi laguna knjige Nedeljnik u knjižarama Delfi
27.02.2024.
Novi broj lista Nedeljnik je na kioscima, a od petka ga možete kupiti za samo 29 dinara u svim knjižarama Delfi širom Srbije uz kupovinu bilo koje Lagunine knjige, knjige drugih izdavača ili proizvoda...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.