Laguna - Bukmarker - Nova izdanja u Laguni - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Nova izdanja u Laguni

„Aven i jazopas u Zemlji Vauka“ Uroša Petrovića doživeće svoje deveto izdanje. Roman se smatra prvim delom prave epske fantastike na srpskom jeziku. Govori o dečaku duge, bele kose koji prolazi kroz inicijacijsku, epsku avanturu u detaljno osmišljenom svetu prakontinenta Gondvane. Knjiga je u Srbiji od samog početka stekla mnogobrojne poklonike. Pozivamo vas da proverite zašto je ova knjiga postala kultna čak i svetu odraslih!
 
„Urnebesna fizika“ je knjiga za one koji su ludi za fizikom i za one koji bi radije vukli krokodila za rep nego izučavali fiziku! Dobila je nagradu Neven za najbolju knjigu iz oblasti popularne nauke u 2015. godini, a da je čitaoci vole govori i činjenica da izlazi njeno osmo izdanje.
 
Knjiga o čudima nove ere, „Vreme čuda“ Borislava Pekića, doživela je šesto izdanje. Okvir ovog Pekićevog maestralnog romana, sastavljenog iz priča, jesu biblijski motivi Isusovih čuda u Judeji. Sa poetičnom dijalektikom ona su izokrenuta u svoju suprotnost sa puno humora, ali i dubokog razumevanja za ljudsku patnju, ljubav i sudbinu. Na magičan način uvedeni smo u svet daleke prošlosti gde ideološka zagriženost i netrpeljivost bilo koje dve suprotstavljene snage pokazuje iste osobine kao i u bilo koje doba ljudske istorije.
 
Najlepše pesme, priče i poeme za decu Branka Ćopića „Nećeš mi verovati“ pojavljuju se u petom izdanju. Bezbroj se čudnih stvari dozna i vidi kad se nad zemljom rašire krila svemoćnog i svevidećeg zmaja Fantazije. Mačak Toša, Žuća, Šarov, Ježurka Ježić, Mjesec i njegova baka, pijetao i mačak i drugi junaci povešće vas u poučne i zabavne avanture – sve do nezaboravnog vašara u Strmoglavcu! Uživajte u majstorijama jednog od najvoljenijih pisaca za decu i uverite se u to da Ćopićeva magija nikad neće prestati da nas zasmejava i opčinjava.
 
U štampi je i drugo izdanje knjiga:

„Udario me pubertet u glavu“ – zabavan roman Roberta Takariča o problemima ulaska u pubertet, koji je na veoma zanimljiv način ilustrovao Tihomir Čelanović. Dečak Zvezdan je upravo ušao u pubertet i zaljubio se u Zoricu. Svet mu je izvrnut naglavačke brojnim igrama, nepouzdanim drugarima, žurkama i nestašlucima, a povrh svega toga on dobija još jedan strašan udarac: Zorica odlazi iz grada! Ovo je, između ostalog, i priča o tome kako preboleti ljubav svog života u pubertetu.

„Tvoj anđeo čuvar“ Mirjane Bobić Mojsilović – uzbudljiva, duhovita i potresna priča o ljubavi, ljubomori, padu i ustajanju, o gubitku i ponovnom osvajanju vlastitog života. Ovo je knjiga o strahu i drhtanju, buci i besu, o popuštanju, slabosti i snazi, o jakoj ženi koja sreće jakog muškarca i prepušta mu se.

„Napuljski diplomata“ – dve godine nakon uspeha knjige „Prva ljubav“, Mario Liguori nam u svom novom romanu upečatljivo pripoveda o istoriji dveju država i protivrečnostima dva velegrada, Napulja i Beograda.


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
omiljena akcija knjigoljubaca 3 za 999 od 7 do 26 maja  laguna knjige Omiljena akcija knjigoljubaca: „3 za 999“ od 7. do 26. maja!
26.04.2024.
Akcija koju najviše volite i uvek željno iščekujete, jer su tamo najbolji naslovi iz naše ponude – „3 za 999“ počinje 7. i traje do 26. maja 2024. godine, u svim Delfi knjižarama, kao i na sajtovima l...
više
laguna donirala važan uređaj institutu za majku i dete laguna knjige Laguna donirala važan uređaj Institutu za majku i dete
25.04.2024.
Jedna od važnih aktivnosti Lagune u prošloj godini, koja je bila u znaku obeležavanja četvrt veka postojanja, jeste odluka da sredstva namenjena proslavi jubileja preusmerimo u humanitarne svrhe. ...
više
uskoro na brodvej stiže i mjuzikl suludo bogati azijci video  laguna knjige Uskoro na Brodvej stiže i mjuzikl „Suludo bogati Azijci“ [video]
26.04.2024.
Popularni knjiško-filmski serijal se adaptira u mjuzikl na Brodveju. Džon M. Ču će biti zadužen za režiju muzičko-scenske adaptacije „Suludo bogatih Azijaca“. Za potrebe mjuzikla (u produk...
više
dženi kolgan božićna knjižara i čari škotskog duha laguna knjige Dženi Kolgan: „Božićna knjižara“ i čari škotskog duha
26.04.2024.
Škotska spisateljica Dženi Kolgan u razgovoru za Politiku otkriva čaroliju koja se krije iza njenog najnovijeg romana „Božićna knjižara“. Praznična knjiga škotske spisateljice Dženi Kolgan „Bož...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.