Laguna - Bukmarker - Nova izdanja Laguninih autora - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Nova izdanja Laguninih autora

Uskoro će se u prodaji naći 13. izdanje „KorenaDobrice Ćosića, prvog dobitnika Ninove nagrade. Smeštena u vreme političkih promena i previranja srpskog građanskog društva s kraja 19. i početkom 20. veka, priča prati živote Aćima Katića, čoveka tradicionalnog kova i radikala, i njegovih sinova Vukašina i Đorđa. Ovo je moderan klasik srpske književnosti a piščevo prepoznavanje neuralgičnih tačaka srpskog karaktera i poznavanje njegove psihologije stvorili su bolnu knjigu o srpskim egzistencijalnim korenima 19. veka.

Hajduk u Beogradu“, roman Gradimira Stojkovića, prekretnica u domaćoj književnosti za decu i mlade, doživeće 13. izdanje. Gligorije Pecikoza Hajduk dolazi iz sela u Beograd i polazi u osmi razred. Trudi se da bude prihvaćen i kao izvanredan košarkaš, i kao dobar drug, i kao odličan đak, i kao odgovoran sin. Rastrzan između novih iskustava i osećanja, Hajduk će se nositi sa raznim preprekama i otkriti da postoji sila koja sve može da promeni i uzburka: ljubav.

U štampi je 20. izdanje „Simeonovog pečata“, srpskog „Da Vinčijevog koda“ Vanje Bulića. Ko je i zašto zapalio manastir Hilandar? U potrazi za odgovorom na to pitanje, Novak i Veljko dolaze na Svetu Goru. Ali kada u maslinjaku iznad manastira nađu obešenog lažnog monaha, događaji počinju da se nižu neverovatnom brzinom. Na mestu svakog narednog zločina, pronalaze otisak pečata Svetog Simeona koji je monaško bratstvo Hilandara poklonilo kralju Aleksandru Obrenoviću, a potom mu se izgubio trag u burnim događajima tokom Prvog svetskog rata...

U knjižarama se pojavilo 25. izdanje uzbudljivog romana u formi ispovesti „Poslednje proleće u ParizuJelene Bačić Alimpić. Jedna sasvim obična starost i rutinski novinarski zadatak spojiće sudbine dve nepoznate žene. Marija Kolčak, štićenica sanatorijuma u Tulonu, ispričaće Olgi Lašez, novinarki uglednog pariskog magazina, tragičnu priču svog života. Sudbina emigranata iz carske Rusije, mračni svet špijunaže, odanost ideologiji, laži uhoda, demona prošlosti i patnja gulaga – iznedrile su istinu života jedne starice čija je vera u ljubav bila isto toliko velika kao i njena bol.

Na knjižarskim policama naći će se šesto izdanje „Moja baba zen budistaSiniše Ubovića, roman koji zaokružuje put individualne promene. Važne motivacione poruke prate svako poglavlje i podsetnik su za negovanje svih onih misli i obrazaca ponašanja kojima bi trebalo da stremimo. U priči glavnog junaka Nikole, i kroz njegov odnos sa bakom čija ga životna mudrost obasjava i pokreće na razmišljanje, svi se lako možemo prepoznati. A to i jeste smisao ove knjige.

Pred nama je 6. izdanje „SlužbeGorana Živaljevića, anatomija srpske tajne službe u poslednih 30 godina. „Služba“ Gorana Živaljevića je glas jednog profesionalca protiv satanizacije i politizacije Službe državne bezbednosti Srbije, priznanje njenih slabosti i propusta i verodostojno svedočanstvo o zloupotrebama Službe koje su je često pretvarale u žrtvu. Knjiga koja je pred čitaocima ujedno je i prikaz pojedinih važnih događaja u Srbiji i regionu poslednjih decenija iz ugla jednog „kontroverznog“ obaveštajca.

Izlazi drugo izdanje romana „Ništa nas ne smije iznenaditiAnte Tomića. Autor nas vodi na neverovatno putovanje kroz život mladog splitskog lekara Siniše Siriščevića, koji se 1985. godine zatekao „zaglavljen“ u vojsci, u karauli na albanskoj granici. Kroz ovu priču, koja je istovremeno duhovita i duboko sugestivna, Tomić nas uvodi u svet vojničke dosade i apsurda, ali isto tako i u otkriće neočekivanih avantura i skrivenih strasti.

Na knjižarskim policama naći će se drugo izdanje drugog toma „Romana o LondonuMiloša Crnjanskog. U najkosmopolitskijem romanu u srpskoj književnosti Crnjanski sa fascinantnom uverljivošću oživljava paradoks posleratnog života u metropoli, u kojem iseljenik ima manje nade nego u okolnostima ogoljenog potiranja života. U ratu, smrt je nametnuta, u miru, ona je izbor. Da li je pobednik u borbi za opstanak postao poraženi u borbi za autentičnost?

GladMirjane Bobić Mojsilović doživeće 4. izdanje. „Glad“ je roman o povratku sebi, o svim našim gladima, o čoveku koga svi poznajemo i na koga svi pomalo i ponekad ličimo. A on je oduvek želeo da bude neko drugi. Ovo je priča o beogradskom Getsbiju koji je živeo u iluziji ne samo da će osvojiti Dejzi svoje mladosti već i da veliki novac znači veliku sreću.

S ove bande moje gore“, drugi deo trilogije „Brda od pelinaJasenke Lalović, dobiće svoje 2. izdanje. Radnja romana „S ove bande moje gore“ oživljava period nakon Drugog svetskog rata, oslikava vreme obnove i stvaranje jedne nove zemlje i poretka. Pratimo mudre junakinje u novim izazovnim situacijama i upoznajemo čitavu lepezu istinskih heroina odanih porodici i opstanku. Njihove sudbine osvetljavaju svet koji objedinjuje i onu i ovu stranu iste gore. Ovo delo nas podseća ko smo i u koje vrednosti verujemo.

Kastigulja“, treći deo trilogije „Brda od pelina“ Jasenke Lalović, doživeće 3. izdanje, čime se  zaokružuje saga o četiri generacije žena jedne crnogorske porodice. Naslov je veoma intrigantan jer ta reč ne predstavlja samo običnu uvredu već ostaje kao sramni beleg koji se nikako ne može izbrisati. Ovo je priča o ženama koje nemaju pravo na poraz i koje se hvataju ukoštac sa svim što im je dodeljeno na dan kada su se rodile. Ujedno, roman govori i o muškarcima, a kroz prikaz života brojnih likova oslikane su univerzalne životne borbe.

Pred čitalačku publiku pojaviće se drugo izdanje knjige „Ornamenti Srbije – pirotski ćilimMilice Živadinović. U potrazi za objašnjenjem porekla i mogućih značenja ornamenata na pirotskom ćilimu, ova knjiga pruža temeljan uvid u tradiciju ženskog zanata. Retke i pažljivo odabrane fotografije prvi put su sakupljene specijalno za ovo luksuzno izdanje. Lepota, sklad i majstorstvo izrade ćilima danas inspirišu i zadivljuju, a njihova estetika oplemenjuje savremeni enterijer.


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
omiljena akcija knjigoljubaca 3 za 999 od 7 do 26 maja  laguna knjige Omiljena akcija knjigoljubaca: „3 za 999“ od 7. do 26. maja!
26.04.2024.
Akcija koju najviše volite i uvek željno iščekujete, jer su tamo najbolji naslovi iz naše ponude – „3 za 999“ počinje 7. i traje do 26. maja 2024. godine, u svim Delfi knjižarama, kao i na sajtovima l...
više
laguna donirala važan uređaj institutu za majku i dete laguna knjige Laguna donirala važan uređaj Institutu za majku i dete
25.04.2024.
Jedna od važnih aktivnosti Lagune u prošloj godini, koja je bila u znaku obeležavanja četvrt veka postojanja, jeste odluka da sredstva namenjena proslavi jubileja preusmerimo u humanitarne svrhe. ...
više
uskoro na brodvej stiže i mjuzikl suludo bogati azijci video  laguna knjige Uskoro na Brodvej stiže i mjuzikl „Suludo bogati Azijci“ [video]
26.04.2024.
Popularni knjiško-filmski serijal se adaptira u mjuzikl na Brodveju. Džon M. Ču će biti zadužen za režiju muzičko-scenske adaptacije „Suludo bogatih Azijaca“. Za potrebe mjuzikla (u produk...
više
dženi kolgan božićna knjižara i čari škotskog duha laguna knjige Dženi Kolgan: „Božićna knjižara“ i čari škotskog duha
26.04.2024.
Škotska spisateljica Dženi Kolgan u razgovoru za Politiku otkriva čaroliju koja se krije iza njenog najnovijeg romana „Božićna knjižara“. Praznična knjiga škotske spisateljice Dženi Kolgan „Bož...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.