Laguna - Bukmarker - Nova izdanja Laguninih autora - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Nova izdanja Laguninih autora

Na knjižarskim policama uskoro će se naći nova izdanja romana Borislava Pekića.
 
U „Besnilu“, univerzalnoj metafori, zaraženi ljudi vode rat ne samo sa zlokobnim psećim virusom nego i sa besnilom u sebi i besnilom svoje okoline, razotkrivajući zastrašujuću istinu o ljudskoj prirodi: nije nam potreban virus da bi ludilo koje s rođenjem nosimo iskazalo sve svoje vidove i probilo tanku opnu obzira i samopoštovanja. U štampi je petnaesto izdanje.
 
Zlatno runo“ obeležava čitavu jednu istorijsku epohu i stoji u samom vrhu književnosti napisane na srpskom jeziku u drugoj polovini XX veka. Roman je ostvaren kao ciklus od sedam velikih samostalnih delova, koji su iznutra povezani porodičnom sudbinom balkanskih Cincara, pomešanih sa srpskim stanovništvom i srpskom građanskom klasom u njenom usponu u raspadanju. U srpskoj književnosti „Zlatno runo“ predstavlja kapitalno delo. Uskoro će biti štampano peto izdanje drugog i četvrtog dela ove sage.
 
Uskoro izlazi dvanaesto izdanje knjige Nikole MalovićaLutajući Bokelj“. Visokim planinskim vencem s jedne, i morem s druge strane, omeđena je Boka Kotorska. Puna je turista, iznenadnih situacija, neobičnih dešavanja, misterioznih nestanaka. I fešti. U ovoj knjizi pratimo pustolovine junaka Nika u 24 poglavlja, kroz težnju savremenog Odiseja da se vrati ženi. Vidimo sve letnje mediteranske boje plavog i osećamo slan ukus mora.
 
U knjižarama će se uskoro naći deveto izdanje knjige Dejana LučićaIslamska republika Nemačka 1 – Strahovi moćnika“. Ova knjiga je više od špijunskog romana. Ona otkriva da je rat biznis, ko su tajna društva koja vladaju svetom i da nas očekuje treći svetski rat koji će se povesti protiv katoličke Evrope.

Lučićeva knjiga „Teorija zavere IV: Nemilosrdni špijuni“, koja govori o ratu tajnih društava za prevlast, stigla je do svog četvrtog izdanja.
 
U štampi je osmo izdanje „PričaIve Andrića. Bilo da pripoveda o bosanskim muslimanima, Turcima ili Jevrejima, o ženama, gradovima ili fratrima, o neobičnim likovima koje je upoznao ili zamislio u Sarajevu, Višegradu ili Beogradu, Andrić sa neodoljivom ironijom, prepoznatljivim i jedinstvenim stilom uspeva u svojim pričama da čitaoca uvek iznova, kako je sam umeo da kaže, „iznenadi nečim poznatim“.
 
U štampi je i drugo izdanje romana „Atlas opisan nebomGorana Petrovića, kojim se autor vinuo u sam vrh savremene srpske književnosti. Ova vrlo neobična i zagonetna knjiga doživela je po četiri izdanja na ruskom i španskom jeziku, po jedno na bugarskom, engleskom, francuskom i farsi jeziku.
 
Napet i odlično napisan roman prvenac Borisa DežulovićaChristkind“ doživeće drugo izdanje. Žanrovska je mešavina čiju okosnicu čini priča o splitskom knjižaru s kraja 20. veka, koji je vremeplovom poslat u pozni 19. vek da ubije dečaka Adolfa Hitlera i tako spreči krvoproliće 20. veka.
 
AstraganDragana Velikića, prvi put objavljen 1991. godine, može se nazvati poslednjim jugoslovenskim romanom iako s godinama samo dobija na intrigantnosti i aktuelnosti. Tragajući po životima svojih dvojnika, glavni junak gubi identitet i postaje jedan od mnogih koji su uključeni u svet špijunaže, politike i istorije. U štampi je drugo izdanje.
 
I naslovi za najmlađe doživeće nova izdanja.
 
Knjiga „Urnebesna fizikaIgora Kolarova, Svetislava Paunovića i Branka Stevanovića doživeće trinaesto izdanje. U pitanju je zbirka eksperimenata i trikova za one koji su ludi za fizikom, ali i za one koji bi radije vukli krokodila za rep nego izučavali fiziku! To je knjiga koja oslobađa decu od bauka nauke i istovremeno ih uvodi u ozbiljna saznanja putem raznih „trikova“.
 
Kia Sibin ima 12 godina i svi misle da je neobična. Ona i njena drugarica Simona zajedno obilaze Mesečev vrt i napušteno pozorište „Orfej“. Međutim, kad se Simona razboli, čuda će morati da se dogode da bi ona mogla da ozdravi... Savremena bajka koju ispunjavaju nesvakidašnji junaci poput Gospođe Flo, Profesora Apija i patuljka Dva Plus Jedan. „Dvanaesto more“ predstavlja verovatno vrhunac stvaralaštva Igora Kolarova, pisca koji je pomerio granice književnosti za decu. U štampi je deveto izdanje.
 
Fazoni i fore 2Ljubivoja Ršumovića kroz zabavu nenametljivo uče decu osnovnim životnim istinama, jer se šalama najbolje štiti odrastanje. U štampi je drugo izdanje.
 
Urnebesan i dirljiv roman Roberta TakaričaUpomoć! Izgleda da sam se zaljubila“ priča je o ljubavi i problemima adolescenata. Oli ide u šesti razred u osmoj školi jer se stalno seli, ali postaje urednica emisije „Školski dnevnik“, a ljubav je ludilo koje zahvata njene drugarice (mada su neke od njih lude i bez ljubavi). A da li Oli zaista misli da ljubav samo nju zaobilazi? U štampi je drugo izdanje.


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
laguna donirala važan uređaj institutu za majku i dete laguna knjige Laguna donirala važan uređaj Institutu za majku i dete
25.04.2024.
Jedna od važnih aktivnosti Lagune u prošloj godini, koja je bila u znaku obeležavanja četvrt veka postojanja, jeste odluka da sredstva namenjena proslavi jubileja preusmerimo u humanitarne svrhe. ...
više
 devojka sa violinom milene sekulić odalović u prodaji od 29 aprila laguna knjige „Devojka sa violinom“ Milene Sekulić Odalović u prodaji od 29. aprila
25.04.2024.
Od Milene Sekulić Odalović, autorke romana „Vetar sa Pirineja“ stiže novo literarno ostvarenje „Devojka sa violinom“ – dramatična priča o odvažnoj i smeloj junakinji, intrigama, tajnim zaverama i neoč...
više
o romanu belo se pere na devedeset slovenačke autorke bronje žakelj 25 aprila u knjižari delfi skc laguna knjige O romanu „Belo se pere na devedeset“ slovenačke autorke Bronje Žakelj 25. aprila u knjižari Delfi SKC
24.04.2024.
Slovenačka autorka Bronja Žakelj, koja u prestonicu Srbije dolazi uz podršku ambasade Republike Slovenije, predstaviće beogradskim čitaocima roman „Belo se pere na devedeset“ u četvrtak 25. aprila od ...
više
novo izdanje zapisa na stubu, jerusalimskom selimira radulovića laguna knjige Novo izdanje „Zapisa na stubu, Jerusalimskom“ Selimira Radulovića
24.04.2024.
U štampi će se uskoro naći drugo izdanje „Zapisa na stubu, Jerusalimskom“ Selimira Radulovića, dobitnika nagrade „Meša Selimović“. Kada pročitamo pesme iz nove knjige Selimira Radulovića, i njima prid...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.