Laguna - Bukmarker - Nova izdanja domaćih autora - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Nova izdanja domaćih autora

Uskoro će se u knjižarama pojaviti 10. izdanje „Pisama iz SrbijeBojana Ljubenovića. Ova knjiga sadrži uputstvo za upotrebu: sastoji se iz stotinu satiričnih i duhovitih pisama koja Ljubenovićev izmišljeni stranac piše svojima negde u inostranstvu, opisujući današnju Srbiju. Način upotrebe: knjigu čitati dva puta dnevno, posle ručka i pre spavanja, do poboljšanja opšteg stanja. Po potrebi, ponoviti postupak.

Neminovni efekti: ova knjiga kod većine čitalaca izaziva maksilofacijalni grč, u narodu poznat kao osmeh.

Roman „NožVuka Draškovića doživeće 4. izdanje. Posle pokolja u jednom hercegovačkom selu 1942, muslimani otimaju jedino preživelo srpsko dete, koje će kasnije vaspitavati kao muslimansko, dok u istom selu uskoro usledi i četnički pogrom nad Muslimanima, koji preživi jedno muslimansko dete za koje četnici misle da je srpsko… Sudbina ova dva dečaka raspetljaće se nekoliko decenija kasnije, kada će se otkriti istina o njihovom poreklu.

U štampi je 3. ćirilično izdanje „Ja sam AkikoStefana Tićmija, roman o devojčici koja ne voli granice. Akiko ima pegice, voli svog oca, koža joj miriše na staru hartiju i često je usamljena. Drugima deluje neobično, a život će joj se promeniti kad bude upoznala Baobaba i Marsela.

U štampi će se uskoro naći treće izdanje romana „Đurđevim stopamaLjiljane Šarac. Zima je 1455. godine. U studenoj Silađijevoj tamnici, ranjen i onemoćao, čami osamdesetogodišnji despot Đurađ Branković. Dok čeka da se za njega prikupi otkup, prebira po svojoj burnoj prošlosti. Priseća se mladalačkih pustolovina i ženidbe ponositom Irinom Kantakuzin, ljutog rivalstva sa ujakom Stefanom Lazarevićem, mukotrpne gradnje Smedereva i upinjanja da za svoj narod osvoji što više slobode. On nastoji da sačuva svoje dostojanstvo i smogne snage za još jedan podvig kojim će, poput zvezde repatice, ostaviti blistavi trag po mrkloj tmini koja je prekrila njegovu zlosrećnu despotovinu.

Nakon nepune tri nedelje od izlaska, „Besplatna dostavaVedrane Rudan doživeće 2. izdanje. U izmenjenom i dopunjenom izdanju romana „Amaruši“, Vedrana Rudan problematizuje jednu od najvažnijih tema današnjice: poziciju deteta u kapitalizmu. Babe i dede, preopterećeni vrtići, školice za tenis i fudbal, časovi plivanja, baleta i klavira, samo su neke od adresa na koje se deca poput paketa besplatno dostavljaju kako bi roditelji mogli što više da rade.

Na knjižarskim policama naći će se i 2. izdanje „Otkačene škole 7Aleksandra Čotrića – aforizmi za decu sa ilustracijama Radiča Mijatovića. Sve škole su iste kad je u pitanju prenošenje znanja, a svaka je drugačija kad se radi o veselim zgodama i šalama u njoj.  Aleksandar Čotrić veoma dobro zna da đaci sijaju od poznavanja činjenica, ali i da blistaju od duhovitih odgovora i zapažanja. Ovo je sedma knjiga „Otkačene škole“, a sigurni smo da bi s njom svaki sedmi čas bio najzabavniji!

Kastigulja“, treći deo trilogije „Brda od pelinaJasenke Lalović, doživeće 2. izdanje. Ovo je iskrena i inspirativna pripovest o širini ljudske duše koja uspeva da se uzdigne i da oprosti – prvo sebi, a potom i drugima. Romanom „Kastigulja“ zaokružuje se saga o četiri generacije žena jedne crnogorske porodice. Naslov je veoma intrigantan jer ta reč ne predstavlja samo običnu uvredu već ostaje kao sramni beleg koji se nikako ne može izbrisati. Ovo je priča o ženama koje nemaju pravo na poraz i koje se hvataju ukoštac sa svim što im je dodeljeno na dan kada su se rodile. Ujedno, roman govori i o muškarcima, a kroz prikaz života brojnih likova oslikane su univerzalne životne borbe.
 
U štampi je deseto izdanje viceva i pitalica „Otkačena škola“. Zabavite se uz najbolje šale sa Malim Pericom u glavnoj ulozi, uz smešne pitalice i viceve o robotima i mačkama.

Upozorenje: Ovu knjigu ne smete da čitate za vreme nastave jer postoji opasnost da vam je nastavnik oduzme – i zadrži je za sebe.


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
omiljena akcija knjigoljubaca 3 za 999 od 7 do 26 maja  laguna knjige Omiljena akcija knjigoljubaca: „3 za 999“ od 7. do 26. maja!
26.04.2024.
Akcija koju najviše volite i uvek željno iščekujete, jer su tamo najbolji naslovi iz naše ponude – „3 za 999“ počinje 7. i traje do 26. maja 2024. godine, u svim Delfi knjižarama, kao i na sajtovima l...
više
laguna donirala važan uređaj institutu za majku i dete laguna knjige Laguna donirala važan uređaj Institutu za majku i dete
25.04.2024.
Jedna od važnih aktivnosti Lagune u prošloj godini, koja je bila u znaku obeležavanja četvrt veka postojanja, jeste odluka da sredstva namenjena proslavi jubileja preusmerimo u humanitarne svrhe. ...
više
uskoro na brodvej stiže i mjuzikl suludo bogati azijci video  laguna knjige Uskoro na Brodvej stiže i mjuzikl „Suludo bogati Azijci“ [video]
26.04.2024.
Popularni knjiško-filmski serijal se adaptira u mjuzikl na Brodveju. Džon M. Ču će biti zadužen za režiju muzičko-scenske adaptacije „Suludo bogatih Azijaca“. Za potrebe mjuzikla (u produk...
više
dženi kolgan božićna knjižara i čari škotskog duha laguna knjige Dženi Kolgan: „Božićna knjižara“ i čari škotskog duha
26.04.2024.
Škotska spisateljica Dženi Kolgan u razgovoru za Politiku otkriva čaroliju koja se krije iza njenog najnovijeg romana „Božićna knjižara“. Praznična knjiga škotske spisateljice Dženi Kolgan „Bož...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.