Laguna - Bukmarker - Nova izdanja domaćih autora - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Nova izdanja domaćih autora

Dve novele Borislava PekićaUspenje i sunovrat Ikara Gubelkijana“ i „Odbrana i poslednji dani“ spaja glavni junak samac u kome se ogledaju sve društvene i duhovne traume. Pokušaj prevazilaženja sopstvene sudbine neminovno vodi osobenoj životnoj dramaturgiji i pokreće niz pitanja o smislu života i smrti, moralu i sudbinskoj datosti. U štampi je peto izdanje ove knjige.

Roman „Kainov ožiljakVladimira Kecmanovića i Dejana Stojiljkovića doživeće četvrto izdanje. „Kainov ožiljak“ je istovremeno uzbudljiv politički triler, priča o nemogućoj ljubavi, potresna istorijska drama, parabola o ljudskosti u dehumanizovanom svetu, partija karata sa đavolom, faustovska dilema jednog velikog pisca i hipoteza o tome kako je nastao Andrićev roman „Prokleta avlija“.

Knjiga „Feng šui: kineska mudrost i balkanska tradicija“ je idealan vodič za dostizanje i održavanje životne harmonije. Na zanimljiv način povezuje kinesku mudrost i filozofiju sa običajima balkanskih naroda koji su se zadržali do danas i koji se često nesvesno i dalje poštuju i praktikuju na ovim prostorima. Pokazuje koliko su mnoge životne preporuke na Balkanu povezane i isprepletane sa zakonitostima feng šuija, kako se te geografski udaljene tradicije savršeno prožimaju i međusobno dopunjuju da bi ljudima donele dobrobit i boljitak. U štampi je treće izdanje ove knjige.

U književnom univerzumu Dragana Velikića, satkanom od sudbina njegovih mediteranskih junaka koji, u vrtlogu istorije i traganju za izgubljenim identitetom, domišljaju pravu istinu o svojoj zemlji – roman „Severni zid“ zauzima posebno mesto koliko na planu asocijacija i metafora, toliko i na fonu balkanskog fatuma s kraja XX veka i izbegličkog mentaliteta nekadašnjih Jugoslovena. U štampi je drugo izdanje.

I naslovi za najmlađe će doživeti nova izdanja.

U štampi je i četvrto izdanje zbirke poezije za decu popularnog glumca Andrije MiloševićaMačak i skakutavo jaje“. Puna je zabavnih pesmica, zahvaljujući kojima će najmlađi čitaoci, kroz smeh, shvatiti svu vrednost i lepotu mašte. Andrija piše o jajetu koje je skakutalo kojekuda, pa skočilo čak do svemira, kao i o avanturama vampira Bože, bezobrazne bubamare i devojčice Đeđe.

Budući Tesla, Zmaj Jova i PupinMiloša Nikolića podstiče mališane na razmišljanje i preispitivanje stvari sa kojima se svakodnevno susreću i o kojima ne razmišljaju mnogo. U štampi je treće izdanje.

Još jedna knjiga iz serijala o Hajduku doživeće novo izdanje. U štampi je treće izdanje knjige „Hajduk protiv vetrenjača“. U ovoj knjizi Hajduk ide u drugi razred gimnazije i neprestano se sukobljava sa razrednim starešinom koga zovu Fric. Situacija se pogoršava kada sazna da mu otac odlazi u inostranstvo da radi. A do eksplozije će doći kada se pojave nov nastavnik i zloglasna braća Vranić!


Podelite na društvenim mrežama:

tom holand ispod površine rimskog mira 1 deo laguna knjige Tom Holand: Ispod površine Rimskog mira – 1. deo
26.07.2024.
Tom Holand, kako to tvrdi vojska njegovih vatrenih pratilaca, poseduje jedinstvenu sposobnost da oživi antiku. Ovaj nagrađivani britanski istoričar, biograf i prezenter, u svojim uzbudljivim delima i ...
više
saša bošković mange spaja kvalitet sadržaja i crteža laguna knjige Saša Bošković: Mange spaja kvalitet sadržaja i crteža
26.07.2024.
Nakon završenog manga serijala Laku noć, Punpune izdavačka kuća Laguna je odlučila da publici ponudi dva nova naslova popularnih japanskih stripova. U pitanju su mange Ja sam heroj i Sani. B...
više
akcija i raspust je za lektiru od 1 do 14 avgusta 2024  laguna knjige Akcija „I raspust je za lektiru“ od 1. do 14. avgusta 2024.
26.07.2024.
Znamo da je leto namenjeno igri, igri i igri, a škola je ostala negde u dalekoj i maglovitoj prošlosti, ali hajdemo i knjige da primimo u društvo i videćete koliko vam radosti mogu doneti u danima ras...
više
osvežite svoje leto uz nescafé i lagunu laguna knjige Osvežite svoje leto uz Nescafé i Lagunu
26.07.2024.
Da su knjiga i kafa savršena kombinacija, dobro je poznato. Zato su Izdavačka kuća Laguna i Nescafé odlučili da vam ulepšaju ovo leto i da vam priušte istinsko uživanje u čitanju i ispijanju hladne, o...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.