Laguna - Bukmarker - Nova izdanja domaćih autora - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Nova izdanja domaćih autora

Uskoro će se u prodaji naći dvadeset četvrto izdanje romana „Poslednje proleće u Parizu“ Lagunine bestseler autorke Jelene Bačić Alimpić. Jedna sasvim obična starost i rutinski novinarski zadatak spojili su sudbine dve nepoznate žene. Marija Kolčak, štićenica sanatorijuma u Tulonu, ispričaće Olgi Lašez, novinarki uglednog pariskog magazina, tragičnu priču svog života.

A za samo dve nedelje i najnoviji roman Jelene Bačić Alimpić „Kletva“ doživeće drugo izdanje. Idiličan život porodice Stanimirović iz korena će se promeniti kad njihovo mirno banatsko selo zahvati vihor Drugog svetskog rata. Otac Jovan moraće da napusti porodicu kako bi se pridružio borbi protiv okupatora, a njegova najstarija kćer Dušanka učiniće sve da sačuva majku i tri mlađe sestre. U tome će joj pomoći baba Radojka, nadalekočuvena po svojim moćima i napicima.

Tri naslova Borislava Pekića ponovo će se naći u prodaji.

Na knjižarskim policama uskoro će se naći deseto izdanje knjige „Atlantida“. Pišući „Atlantidu“, Pekić nije hteo da domašta antičku viziju raja koji se nalazio na zapadu iza Herkulovih stubova (Gibraltara) i koji je volšebno nestao ispod mora i naslaga ljudskog zaborava, već je želeo da osvetli vrhove, ali i sunovrate jedne drevne i mistične civilizacije.

Uskoro će u prodaji biti i peto izdanje knjige „Godine koje su pojeli skakavci I“. Letopis Pekićevih zatvorskih godina iznosi svu tragiku piščevog ličnog iskustva i obelodanjuje surovo naličje komunističkog režima u Jugoslaviji neposredno posle Drugog svetskog rata.

U štampi je i peto izdanje knjige „Pisma iz tuđine“. Tri ciklusa pisama, sabrana u ovoj knjizi, pravi su esejistički biseri, prozne minijature koje još jednom potvrđuju Pekićevo suvereno vladanje svim književnim žanrovima. Ovo su njegova pisma iz Londona koja je čitao na BBC-ju, u kojima se bavio temama kojima nije bilo mesta u njegovim knjigama.

U štampi je deveto izdanje knjige Bojana Ljubenovića „Pisma iz Srbije“. Stranac, koji je glavni junak ovog epistolarnog romana, neprestano se iščuđava ovdašnjim paradoksima praveći se naivnijim nego što zaista jeste. Iz te naivnosti rađa se oštra kritika srpskog društva.

I nova zbirka priča Bojana Ljubenovića „Ništa nije smešno“ doživeće drugo izdanje posle dve nedelje od izlaska u prodaju. Duhovitiji, apsurdniji i oštriji nego ikad pre, Ljubenović nam je kroz pedesetak priča ponudio svoju dijagnozu stanja srpskog savremenog društva.

U prodaji će se uskoro naći četvrto izdanje romana „Komo“ Srđana Valjarevića. Junak knjige dokazuje da se i pored boravka u velikom svetu, koji mu namenjuje ulogu javnog pisca, može sačuvati intima koja ga vodi ili u prirodu, ili u podnožje, u selo, među lokalne meštane, odnosno ka slici kao načinu alternativne, nejezičke komunikacije.

Dirljiva saga o rascepu u čoveku koji pokušava da pomiri nespojivo i da ostvari ljubav o kojoj je sanjao krije se među koricama romana „Via Romana“ Vuka Draškovića, koji će doživeti treće izdanje. Osnova romana je potresna ispovest dvojice janičara, iz istog sela, iz iste kuće, ali vekovima udaljenih. Jedan obožava sultana Osmana i služi mu, a drugi bogotvori svog sultana i carstvo zvano Titova Jugoslavija.

I naslovi za najmlađe doživeće nova izdanja.

Dvojnici iz tame“ Moree Banićević, uzbudljiva i jeziva avantura o trinaestogodišnjacima koji upadaju u vrtlog čudesnih događaja negde između ovog sveta i neke druge dimenzije, priča je o snazi drugarstva, o važnosti zajedništva i o nezamenljivosti iskrenog prijateljstva. U štampi je četvrto izdanje.

Gligorije Pecikoza Hajduk za vreme letnjeg raspusta stiže u mesto gde je rođen. Hoće li moći da nađe zajednički jezik sa svojom nekadašnjom okolinom? Mada misli da će mu biti dosadno i da se neće snaći, vrlo brzo stiče nova poznanstva, a u goste mu stiže i drug Himalaja. „Hajduk iz Beograda“ Gradimira Stojkovića je nagrađeni roman koji će vam pokazati zašto generacije i generacije čitalaca i dalje uživaju u ovom serijalu za decu i mlade. U štampi je treće izdanje.

Treća knjiga iz serijala voljenog Ršuma „Fazoni i fore 3“ dovešće vas uz zdrav smeh do zdrave pameti. Saznajte u čemu je razlika između foliranja i fazoniranja, nastavite da se upoznajete sa čuvenim konjima, otkrijte šta je saobraćajna sreća i naučite odrasle da se raduju! U štampi je treće izdanje.


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
održana promocija knjige bez opoziva poslednje reči znamenitih ličnosti  laguna knjige Održana promocija knjige „Bez opoziva: Poslednje reči znamenitih ličnosti“
17.04.2024.
U kafeteriji Bukmarker knjižare Delfi SKC 16. aprila predstavljena je knjiga „Bez opoziva: Poslednje reči znamenitih ličnosti“ Vladete Jankovića i Dejana Mihailovića, obuhvatan i raznovrstan hronološk...
više
promocija romana tri hleba nasušna u trsteniku laguna knjige Promocija romana „Tri hleba nasušna“ u Trsteniku
17.04.2024.
Autorka Slavica Mastikosa predstaviće svoj roman „Tri hleba nasušna“ pred čitaocima u Trsteniku. Promocija će se održati u petak 19. aprila od 19 sati u čitaonici Narodne biblioteke „Jefimija“. ...
više
srđan valjarević niko ne može da zna šta je taman laguna knjige Srđan Valjarević: Niko ne može da zna šta je taman
17.04.2024.
Malo je ljudi na našoj književnoj sceni oko kojih se tako diže fama kao kada se pomene ime Srđana Valjarevića. On je među čitaocima izgradio kultni status tokom decenija, zato što ga to uopšte nije za...
više
ljubica arsić u svetu usamljenika u kom živimo za pisca su parovi provokativni video  laguna knjige Ljubica Arsić: U svetu usamljenika u kom živimo za pisca su parovi provokativni [video]
17.04.2024.
Ljubica Arsić, jedna od najznačajnijih savremenih srpskih spisateljica, predstavila je zbirku kratkih priča „Ti i ja smo bili par“ kao gošća „Kulturnog dnevnika“ na RTS-u. U njima autorka ispituje top...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.