Laguna - Bukmarker - Nova izdanja domaćih autora - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Nova izdanja domaćih autora

U štampi je jedanaesto izdanje knjige „Vodič kroz ljubavnu istoriju Beograda“ Nenada Novaka Stefanovića. To je zbirka istinitih ljubavnih priča – zatajеnih veza nobelovca Ive Andrića, naučnika Milutina Milankovića, kraljevskih parova iz dinastija Obrenovića i Karađorđevića i mnogih drugih – ali i svojevrsni vodič kroz dvovekovnu istoriju Beograda.
 
Roman „O vukovima i senkama“ Branislava Jankovića doživeće sedmo izdanje. Glavni junak romana Sibin Marković-Vuk, penzionisani major srpske vojske, iniciran je u „Verne“, organizaciju koja vekovima čuva drvenu kutiju koja skriva Tajnu i Mudrost. Prema njoj aspiracije ima i glavna junakinja Senka Bogdanović kao pripadnica antiterorističke organizacije Srpske pravoslavne crkve. U borbi za moćnu posudu koja krije tajnu spoznaje učestvuju i templari, komunisti i neke veoma poznate istorijske ličnosti.
 
U zbirci kolumni „Život bez krpelja“ Vedrana Rudan piše o muškarcima, ženama, a pre svega o svojim najdražim krvopijama – o deci. U svom prepoznatljivom stilu i na duhovit način, autorka nas suočava sa mnogobrojnim problemima koje nosi život u „krugu porodice“. Bez obzira na to da li ste žrtva ili domaćin, ova knjiga će vas od srca nasmejati i pomoći vam da što bolje razumete sebe i sve one krpelje bez kojih se u životu ne može. I koje bezgranično volite. U štampi je šesto izdanje ove knjige.
 
U prodaji će se uskoro naći i četvrto izdanje knjige „Profesori smrti 1: Nosači kovčega“ Dejana Lučića. Autor tu otkriva kako se eliminišu političari, intelektualci, obaveštajci... i kako profesori smrti uopšte rade.
 
Roman „Happy End“ Mirjane Bobić Mojsilović doživeće treće izdanje. Ljuba ima četrdeset godina, propali brak, depresivna je i usamljena, ima paničan strah od starenja i izgubljenog vremena, ali je i dalje nepopravljivo romantična. Đorđe je čovek koji je sposoban da voli, on je pisac, ali je i ubica. Ovo je priča o idealnom muškarcu, o knjigama, čitanju, o potrazi za piscem jednog romana koji menja živote glavnim junacima.
 
Treće izdanje doživeće i zbirka priča, pesama i drami Dušana Radovića „Kako su postale ružne reči“. Jeste li čuli za hrabrog gusarskog kapetana Džona Piplfoksa zvanog Zvono? A znate li šta se dogodilo sa nevaljalim Krokodokodilom? Možda se pitate šta je na kraju svih krajeva? Ili zašto deca čačkaju nos? O ovim junacima i problemima može se pisati tako da se veselite i smejete do mile volje, ili tako da vam se podižu obrve od čuđenja, ili da se raznežite od lepote. A sve to zajedno nije dovoljno da vam dočaramo kako je o tome pisao Dušan Radović!
 
U štampi je i treće izdanje knjige „Viza za nebo“ Vanje Bulića. Autor i u ovoj knjizi prati uzbudljiva istraživanja novinara „crne hronike“ Novaka Ivanovića, ovoga puta povodom ubistva vlasnika noćnog kluba Laleta Svica, nekadašnjeg žestokog momka sa beogradskog asfalta. Kada iz noćnog kluba dobije anonimni poziv, sa obaveštenjem da je njegov vlasnik ubijen, i kada shvati da policija zanemaruje i zataškava zločin, ovaj beskompromisni novinar upustiće se u traganje za pozadinom krvavog događaja.
 
I dečje knjige „Krilata deca“ i „Kakagrad“ Srđana Dragojevića idu treći put u štampu. „Krilata deca“ su zanosna i duhovita priča o odrastanju i sazrevanju, saga o životu koji traje i koji želi da traje, bajka o zajedništvu i ljubavi prema porodici. A „Kakagrad“ je zabavna slikovnica koja će pomoći roditeljima da pomognu svojim mališanima da lakše prebrode prelazak sa pelena na nošu.
 
U prodaji će se uskoro naći i drugo izdanje hit naslova Jelene Bačić Alimpić „Njegove bele rukavice“. Ušuškana u bezbednost porodičnog doma Ljubica Ignjatović, lepa i pametna Jevremova kći, slučajno upoznaje Karela Dragutina Harta, poverenika vlade koji će joj pomutiti razum. Zaslepljena strašću i ljubavnim nasladama, ona neće imati snage da se suoči sa istinom. Međutim, nakon što otkrije pravo lice muškarca koga silno voli, odlučiće da preuzme sudbinu u svoje ruke.
 
Autobiografija Vedrane Rudan „Ples oko Sunca“ takođe će doživeti drugo izdanje. Iskreno i bez ulepšavanja, Vedrana Rudan piše: o svom nimalo bezbrižnom detinjstvu, o deci i unucima, o putu koji je prešla od prodavačice sladoleda na rivi do najčitanije spisateljice u regionu. O tome zašto je u socijalizmu bilo nemoguće dobiti otkaz i kako je ona postala prva novinarka kojoj je to uspelo u novom hrvatskom demokratskom režimu. Konačno, Vedrana Rudan nam pokazuje zašto je u životu najvažnije i najteže bez stida pogledati sebi u oči.
 
Na knjižarskim policama uskoro će se naći i drugo izdanje knjige „Još nam samo ale fale“ Ljubivoja Ršumovića i Dušana Petričića. To je knjiga koju su volele, čitale, nad njom jele i sa njom spavale generacije dece. Zašto i vaše dete ne bi imalo svoju omiljenu alu! Naučite šta jedu male ale, zbog čega je tužan jedan zmaj, ko je aspida Kosana, kakvu žurku prave akrepi i još mnogo urnebesnih čudesa.


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
dečji dani kulture od 5 do 7 aprila u igri sa knjigom  laguna knjige Dečji dani kulture od 5. do 7. aprila – U igri sa knjigom!
27.03.2024.
I ovog aprila deca se najlepše druže sa knjigom, i to u okviru Dečjih dana kulture, još jedne manifestacije koja promoviše knjigu i čitanje na najlepši način: kroz igru i zabavu! Dečji dani kul...
više
aleksandra filipović i zoran penevski gostovali u oš branko radičević u pančevu povodom jubileja brankovi dani  laguna knjige Aleksandra Filipović i Zoran Penevski gostovali u OŠ „Branko Radičević“ u Pančevu povodom jubileja „Brankovi dani“
28.03.2024.
U okviru obeležavanja jubileja 200 godina od rođenja Branka Radičevića, pisci Aleksandra Filipović i Zoran Penevski družili su se sa učenicima Osnovne škole „Branko Radičević“ u Pančevu. U okviru mani...
više
prikaz romana sutra je novi dan savršen primer (pogrešno shvaćenog) klasika laguna knjige Prikaz romana „Sutra je novi dan“: Savršen primer (pogrešno shvaćenog) klasika
28.03.2024.
Niste se prevarili, to jeste ta knjiga: a zašto je dosadašnji, doslovni prevod originala, „Prohujalo sa vihorom“ (Gone With the Wind), zamenjen prvobitnim naslovom i svojevrsnom parolom glavne junakin...
više
prikaz romana zavedi me knjigama prva ljubav zaborava nema laguna knjige Prikaz romana „Zavedi me knjigama“: Prva ljubav zaborava nema
28.03.2024.
Cveće, čokolade, večere, putovanja – sredstava zavođenja zaista je mnogo, ali se Kejt Bromli u knjizi godine lista USA Today „Zavedi me knjigama“ odlučila za štampanu reč. U ovom je delu rešila da obr...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.