Laguna - Bukmarker - Nova izdanja domaćih autora - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Nova izdanja domaćih autora

Knjiga za decu „Agi i Ema“ Igora Kolarova doživeće jedanaesto izdanje. Ovaj kratki roman donosi dirljivu priču o prijateljstvu usamljenog devetogodišnjeg dečaka Agija i luckaste starice Eme i njihovom zajedničkom buntu protiv svirepog i otuđenog sveta. Po njemu je snimljen prvi srpski film za decu posle dvadeset pet godina pauze, ovenčan je nagradom Politikinog zabavnika i preveden na mnoge jezike.
 
U štampi je osmo izdanje knjige Jelice Greganović „Zovem se mama“. U pitanju je zbirka kratkih, humorističkih priča, u kojima ona dočarava svoje dane i doživljaje, nežno i duhovito. Ovo je priča za sve roditelje, saborce, bratstvo bez sna. Ovo je kratka borba protiv onog čipa za zaboravljanje koji nam je ugradila Majka Priroda, jer kad bismo se svega što smo proživeli sa decom sećali, natalitet bi još drastičnije padao.
 
Zbirka pesama za decu „Kišni glistac“, čiji je autor poznati glumac Andrija Milošević, doživeće četvrto izdanje. Šta se dogodilo sa hrabrim kišnim gliscem koji je krenuo da ispita koji to strašni stvor živi u šumi? Kako se ćure našlo usred bure? Ko je pronašao zlatnog zmaja? Uživaćete u zabavnim pesmicama Andrije Miloševića i divnim ilustracijama Nemanje Ristića, a kroz smeh ćete shvatiti svu važnost i snagu iskrenog prijateljstva.
 
Na knjižarskim policama uskoro će se naći treće izdanje romana Vanje Bulića „Teodorin prsten“. Pripremajući se za modnu reviju na kojoj će manekenke nositi i srednjovekovni srpski nakit, novinar Novak Ivanović odlazi u manastir Banjsku i obilazi ruševine rudarskog grada Novo Brdo... Tamo nazire deo strašne tajne i stare legende o prstenu vizantijske princeze i potom srpske kraljice Teodore, majke cara Dušana Silnog: umreće brzo svako ko ga stavi na ruku!
 
Tinejdž roman Roberta Takariča „Devojčice uzvraćaju udarac“ urnebesna je i dirljiva priča autora koji odlično poznaje lepotu i problem odrastanja. Kada tokom odrastanja ostaneš bez stare škole, starih drugara i starog stana, a roditelji baš tad nađu da se razvedu... kada osetiš da su te svi zaboravili... kad ostaneš bez sobe i bez pogleda na igralište... kad majka počne da peva, a tako nešto nikada nije radila... kad napokon shvatiš da si samo jedna nemoćna devojčica u pubertetu... kad misliš da je sve krenulo niz reku – dobiješ sestru na poklon! U štampi je drugo izdanje ove knjige.
 
Drugo izdanje doživeće i zbirka zagonetnih priča Uroša Petrovića na engleskom jeziku „Riddle Tales“. Knjiga je idealna za nastavu za sve uzraste na engleskom jeziku, pri kojoj polaznici bivaju stimulisani da unaprede verbalne načine da dođu do rešenja za misterije i zagonetke! Uz ovu knjigu čak i učenje engleskog unutar porodice postaje nezaboravna zabava!


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
dečji dani kulture od 5 do 7 aprila u igri sa knjigom  laguna knjige Dečji dani kulture od 5. do 7. aprila – U igri sa knjigom!
29.03.2024.
I ovog aprila deca se najlepše druže sa knjigom, i to u okviru Dečjih dana kulture, još jedne manifestacije koja promoviše knjigu i čitanje na najlepši način: kroz igru i zabavu!   Dečji da...
više
proslavimo svetski dan dečje knjige laguna knjige Proslavimo Svetski dan dečje knjige
29.03.2024.
Svetski dan dečje knjige, ustanovljen 1967, kako bi se skrenula pažnja na potrebe najmlađih čitalaca, obeležava se 2. aprila, na dan rođenja danskog pisca Hansa Kristijana Andersena. Tim p...
više
istorija u 56 poglavlja dvadeset minuta luja xix čedomira antića u prodaji od 1 aprila laguna knjige Istorija u 56 poglavlja – „Dvadeset minuta Luja XIX“ Čedomira Antića u prodaji od 1. aprila
29.03.2024.
Posvećeni istoričar Čedomir Antić objedinio je u knjizi „Dvadeset minuta Luja XIX“ 56 intrigantnih priča iz istorije kako naše tako i svetske. U svom prepoznatljivom maniru, pitko i slikovito, opisao ...
više
komemorativni skup sanu posvećen goranu petroviću laguna knjige Komemorativni skup SANU posvećen Goranu Petroviću
29.03.2024.
U prisustvu velikog broja članova Srpske akademije nauka i umetnosti u Svečanoj sali SANU u četvrtak 28. aprila održana je komemorativna sednica, posvećena piscu i akademiku Goranu Petroviću (1961–202...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.