Laguna - Bukmarker - Nova izdanja domaćih autora - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Nova izdanja domaćih autora

Pred čitaocima će se uskoro naći deseto izdanje knjige Dragoslava Mihailovića „Kad su cvetale tikve“. Najznačajniji roman jugoslovenskog „crnog talasa“ ima oblik monološke ispovesti: nekadašnja bokserska nada sa Dušanovca Ljuba Sretenović seća se događaja s kraja četrdesetih i početka pedesetih godina koji su ga oterali u emigrantsku čamu Švedske. Osnovna linija zapleta tiče se zbivanja u Ljubinoj porodici i njegovoj sportsko-ljubavničkoj karijeri, ali je sve to određeno i oplemenjeno pozadinom širih društvenih zbivanja.

U štampi je sedmo izdanje ekskluzivne kolekcije šest zbirki pripovedaka Ive Andrića, „Sarajevske priče“. Na istorijskoj pozadini burne 1878. godine, društvenih previranja 1906. godine ili razaranja tokom Drugog svetskog rata, Andrić prati svoje junake, njihove pojedinačne, uzbudljive i najčešće tragične sudbine, te promene na emotivnoj mapi njihovog postojanja.

Četvrto izdanje doživeće „Vreme smrti – knjiga I: Prerovo ide u rat“ Dobrice Ćosića. Prvi deo ovog romana-reke upoznaje nas sa porodicom Katić iz Prerova, glavnim nosiocima radnje ove ratne epopeje, sa kojima se prepliću politička i vojna previranja u Evropi i raspoloženje srpske Vlade pred Prvi svetski rat.

Na knjižarskim policama naći će se i četvrto izdanje knjige „Mitovi i legende“ Vladete Jankovića. Knjiga koja je nastala iz rado gledane televizijske serije „Mitovi i legende“, čija su tri ciklusa posvećena monoteističkim religijama – judaizmu, hrišćanstvu i islamu, olakšava tumačenje verskih pojmova, događaja i ličnosti koji počivaju u temeljima naše civilizacije, ali i opšte kulture svakog pojedinca.

„Apisov apostol“ Slaviše Pavlovića prati uzbudljiv život novinara Pavla Govedarice, koji od običnog piskarala napreduje do mesta urednika. Pošto ga je „Crna ruka“ zavrbovala, napisaće seriju vatrenih političkih tekstova u kojima otkriva afere o skandaloznom kriminalu u vrhu sistema. Ali kad Pavla osude što je ubio čoveka u saobraćajnoj nesreći, odvažni novinar biće primoran da pobegne u Ameriku sa lažnim pasošem. U štampi je treće izdanje ove knjige.

Prvog dana nakon pedesetog rođendana Branko Đurić Đuro je odlučio da narednih pedeset dana zabeleži svoj život, uspomene, sećanja... „Mojih pedeset“ predstavlja čitaocima autora onakvim kakav zaista jeste, dok priča o ludim žurkama u Sarajevu osamdesetih, o bliskim susretima sa smrću kojoj je jedva pobegao, o druženju sa slavnim ličnostima. Trenutno je u štampi drugo izdanje ove knjige.

U štampi je drugo izdanje knjige „Neko se uselio u onu staru vilu“ Uroša Petrovića, novi roman u zagonetkama velikog majstora zagonetnih pustolovina i ostalih mozgolomnih zavrzlama, uz sjajne ilustracije Aleksandra Zolotića. Pred čitaocima se nalazi mnogo iznenađenja i čak trideset mozgolomnih misterija.

Drugo izdanje knjige „Nedostojna“ Keri Čin takođe se nalazi u štampi. Ovaj roman predstavlja Milu, devojku zarobljenu između prošlosti i budućnosti, miljea iz kojeg je potekla i želje da se ostvari... Može li ljubav da pobedi strahove, planove moćnih ljudi s one strane zakona, izleči ranjeno srce, preplete svetove i pomiri razlike? Može li ružna prošlost da izgradi lepšu budućnost?

Knjige možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
istorija u 56 poglavlja dvadeset minuta luja xix čedomira antića u prodaji od 1 aprila laguna knjige Istorija u 56 poglavlja – „Dvadeset minuta Luja XIX“ Čedomira Antića u prodaji od 1. aprila
29.03.2024.
Posvećeni istoričar Čedomir Antić objedinio je u knjizi „Dvadeset minuta Luja XIX“ 56 intrigantnih priča iz istorije kako naše tako i svetske. U svom prepoznatljivom maniru, pitko i slikovito, opisao ...
više
komemorativni skup sanu posvećen goranu petroviću laguna knjige Komemorativni skup SANU posvećen Goranu Petroviću
29.03.2024.
U prisustvu velikog broja članova Srpske akademije nauka i umetnosti u Svečanoj sali SANU u četvrtak 28. aprila održana je komemorativna sednica, posvećena piscu i akademiku Goranu Petroviću (1961–202...
više
dečji dani kulture od 5 do 7 aprila u igri sa knjigom  laguna knjige Dečji dani kulture od 5. do 7. aprila – U igri sa knjigom!
27.03.2024.
I ovog aprila deca se najlepše druže sa knjigom, i to u okviru Dečjih dana kulture, još jedne manifestacije koja promoviše knjigu i čitanje na najlepši način: kroz igru i zabavu! Dečji dani kul...
više
aleksandra filipović i zoran penevski gostovali u oš branko radičević u pančevu povodom jubileja brankovi dani  laguna knjige Aleksandra Filipović i Zoran Penevski gostovali u OŠ „Branko Radičević“ u Pančevu povodom jubileja „Brankovi dani“
28.03.2024.
U okviru obeležavanja jubileja 200 godina od rođenja Branka Radičevića, pisci Aleksandra Filipović i Zoran Penevski družili su se sa učenicima Osnovne škole „Branko Radičević“ u Pančevu. U okviru mani...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.