Laguna - Bukmarker - Noć knjige – 15. jun 2012. od 18 do 24 sata - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Noć knjige – 15. jun 2012. od 18 do 24 sata

Pod sloganom „Budni uz knjigu“ izdavačka kuća Laguna i knjižarski lanac Delfi u petak, 15. juna 2012. godine, od 18 do 24 sata, uz podršku Sekretarijata za kulturu Skupštine grada Beograda, šesti put organizuju Noć knjige. Tim povodom danas je održana konferencija za novinare na kojoj je direktor izdavačke kuće Laguna Dejan Papić istakao „da je cilj manifestacije Noć knjige da bude priznata na način na koji je priznata Noć muzeja. Prošlogodišnja poseta od 30 hiljada posetilaca iz godine u godinu raste. U čast svih onih koji vole knjigu zaslužuju da ova manifestacija postane manifestacija tog kapaciteta“.



Ovaj svojevrsni festival knjige koji pored kupovine po izuzetnim uslovima posetiocima nudi i druge zanimljive sadržaje održaće se u osam knjižara Delfi u Beogradu kao i u knjižarama Delfi u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Valjevu, Čačku, Pančevu, Kraljevu i Sremskoj Mitrovici. Pored toga, manifestacija će se održati i u Laguninim klubovima čitalaca u Šapcu, Jagodini, Zaječaru, Loznici, Pirotu, Vršcu, Požarevcu i Leskovcu.

Ljubitelji pisane reči, samo u okviru ovog događaja, biće u prilici da kupe knjige različitih žanrova po neverovatno niskim cenama. Popusti na Lagunina izdanja za jednu knjigu biće 25 odsto, za dve knjige 30 odsto, za tri knjige 35 odsto, a za četiri i više knjiga 40 odsto. Spisak Laguninih izdanja možete pogledati ovde.

Za naslove ostalih izdavača važiće popust od 20 odsto (Mali princ, Alnari, Arhipelag, Babun, Beobook, Beogradska knjiga, Beoknjiga, Plato, Book, Booka, Čarobna knjiga, Clio, Data status, Dosije, Geopoetika, Globosino, Dereta, Pčelica, Intersistem, Filip Višnjić, Rad, Prometej Novi Sad, Jasen, Kopno, JRJ, Kreativni centar, Leo komerc, Lom, Makart, Marso, Mladinska knjiga, Mono i manjana, Orfelin, Otvorena knjiga, Paideia, Pravoslavna reč, Profil knjiga, Rende, Službeni glasnik, Solaris, Stubovi kulture, Ezoterija, Verba, Enco book, Zavod za udžbenike i Stylos). Spisak naslova ostalih izdavača možete pogledati ovde.

Kako je na današnjoj konferenciji za novinare istakla Vesna Mihailović, direktorka knjižarskog lanca Delfi „akciji se priključilo četrdeset i šest najznačajnijih izdavačkih kuća među kojima su: Geopoetika, Kreativni centar, Čarobna knjiga, Alnari, Mono i manjana, Plato, Globosino, Solaris, Rende, Paidea, Dereta, Booka, Stubovi kulture. Oni će na svoje naslove u Noći knjige odobriti popust do 20 odsto. Ovom prilikom direktorka knjižara Delfi istakla je i da će se prodavati knjige na engleskom i francuskom jeziku, a za ta izdanja važiće popust od 20 odsto.

U tradicionalno dobroj atmosferi sve posetioce očekuju brojni popusti i pokloni pri svakoj kupovini. Svaki kupac dobija poklone: vaučer u vrednosti od 5 hiljada dinara obezbeđuje Klub Satelit Zlatibor, strip Veseli četvrtak, kozmetički proizvod parfimerija Diva, vaučer za plovidbu četiri osobe Dunavom i Savom Jahting klub Kej i kesicu nove antistres linije Grand kafe. Za kupovinu preko 3 hiljade dinara uz ovaj paket poklona kupac dobija i jedan od proizvoda: vinarije Mačkov podrum, Vode Vrnjci, Imleka, Avona, Lusha, Danubiusa, Karotena, Golden Rouza, Revlona i Evolušna. Ovu manifestaciju su podržali Telekom Srbija i Alfa banka, kao i mnogi drugi prijatelji manifestacije.

U okviru Noći knjige sa posetiocima će se družiti brojne poznate ličnosti i domaći pisci koji će potpisivati svoje knjige. Ovaj program upotpuniće i nastupi etno-grupe Nit, kao i etno-sastava Čudesmo. Sve Beograđane na ovu manifestaciju pozivaće šesnaest članova udruženja za očuvanje starih zanata Beli orlovi. Ispred knjižare u Knez Mihailovoj ulici organizujemo slikanje za naslovnu stranu romana Pixie i druženje sa autorkom Mimi Vlaović, a učesnici manifestacije moći će da dobiju savete o najnovijim trendovima u šminkanju, kao i profesionalno šminkanje na licu mesta sa novom linijom Avona. U knjižari Delfi SKC očekuju vas mnogobrojna iznenađenja. Neka od njih su druženje sa najuspešnijim učesnicima konkursa za najbolju priču o preljubi. U 20 sati Zoran Nikolić će govoriti o tajnama Beograda i najinventivnije povesti u obilazak beogradskih laguma. U vojvođanskoj prestonici Novom Sadu gostuje tamburaški orkestar Vojvođanski klas.

Akcija će važiti i na sajtu www.delfi.rs.

Tokom Noći knjige, za naslove koji su na popustu, ne važe članski i količinski popusti.


Povodom manifestacije Noć knjige izdavačka kuća Laguna organizuje nagradni konkurs za sve kupce. Za konkurs Moje čitanje potrebno je da prikaz knjige koju ste kupili u Noći knjige dostavite do 15. jula u knjižari u kojoj je knjiga kupljena. Uz prikaz je potrebno dostaviti i popunjen isečak kupona. Najbolje prikaze izabraće stručni žiri, a dobitnici će biti proglašeni 19. jula. Vredne nagrade – reprezentativna polica iz Jasena sa knjigama sa Lagunine aktuelne top-liste i dva ajpoda iz iStylea biće uručena dobitnicima 23. jula u Delfi Cafeu u SKC-u, Ulica Kralja Milana 48. Najuspešniji i najzanimljiviji prikazi biće objavljeni na Laguninom sajtu.

Svi oni koji nisu u mogućnosti da posete naše knjižare, ipak mogu da ostvare iste popuste pri kupovini knjiga putem interneta i to u Noći knjige, 15. juna od 18 do 24 sata, na sajtu www.delfi.rs.

Budite deo ove jedinstvene manifestacije. Budite „Budni uz knjigu“!

Noć knjige – 15. 6. 2011. – Raspored gostovanja po knjižarama:

Delfi SKC – voditelj programa: Voja Nedeljković

18.00h, Isidora Bjelica
19.00h, Ljubivoje Ršumović
19.45h, Mirjana Mitrović
19.45h, Dušan Miklja
19.45h, Tanja Janković
20.00h, Jovan Ćirilov
20.00h, Zoran Nikolić
20.00h, Olivera Ptica
20.30h, Mirjana Đurđević
20.45h, Miša Aleksić
21.00h, Nebojša Jovanović
21.00h, Goran Skrobonja
21.00h, Vesna Dedić
21.00h, Iva Štrljić
21.00h, Vladimir Kecmanović
21.00h, Ivan Zlatković
21.00h, Dejan Lučić
21.15h, Ljubica Arsić
21.20h, Dušan Veličković
21.30h, Aleksandar Ignjatović
21.30h, Zorica Karanović
21.40h, Uroš Petrović

Delfi Knez Mihailova – voditelji programa: Milica Milša i Žarko Jokanović

18.00h, Nenad Cvetičanin
18.00h, Mimi Vlaović
18.30h, Ana Radmilović
19.00h, Viktor Lazić
19.20h, Mila Milosavljević
19.30h, Vlada Arsić
19.40h, Ivan Jovanović
20.20h, Natalija Dević
20.30h, Ivana Mihić
20.40h, Branko Čanković
20.50h, Ratko Adamović
21.00h, Vanja Bulić
21.00h, Zorica Kuburović
21.00h, Ana Đokić
21.30h, Jelena Bačić Alimpić
21.30h, Jelena Ranković
21.45h, Iva Štrljić
22.00h, Mirjana Novaković

Delfi Zemun – voditelj programa: Boban Spasojević

18.00h, Igor Marojević
18.30h, Jelena Bačić Alimpić
18.30h, Žaklina Kiš
18.45h, Ivan Zlatković
19.00h, Dejan Lučić

Delfi Novi Sad – voditelj programa: Nataša Ilić

18.00h, Vanja Čobanov
18.30h, Vesna Dedić

Delfi Pančevo

20.00h, Jelena Bačić Alimpić

Delfi Kragujevac

18.00h, Nenad Gajić

Delfi Niš, TC Kalča

18.00h, Branislav Janković

Delfi Niš, Voždova

18.00h, Dejan Stojiljković


Noć knjige će se održati 15. juna 2012. godine od 18 do 24 sata, na osam lokacija u Beogradu:

• Knjižara SKC, Kralja Milana 48 (ulaz iz Resavske), Beograd
• Knjižara Laguna, Makedonska 12, Beograd
• Knjižara Delfi, Terazije 38, Beograd
• Knjižara Laguna, Knez Mihailova 40, Beograd
• Knjižara Delfi Kod Vuka, Bulevar kralja Aleksandra 92, Beograd
• Knjižara Bulevar, Bulevar kralja Aleksandra 146, Beograd
• Knjižara Delfi TC Zira, Ruzveltova 33, Beograd
• Knjižara Delfi Super Vero, Milutina Milankovića 86A, Novi Beograd

Festival knjige koji će, pored kupovine po izuzetnim uslovima, ponuditi i druge zanimljive sadržaje, pored Beograda, održaće se u knjižarama Delfi u:

• Knjižara Delfi, Glavna 20, Zemun
• Knjižara Delfi, TC Aviv Park, Pančevo
• Knjižari Delfi, Kralja Aleksandra 3, Novi Sad
• Knjižara Delfi, TC Rodić, Sremska Mitrovica
• Knjižara Delfi, Voždova 4, Niš
• Knjižara Delfi, TC Kalča, Niš
• Knjižara Delfi, Kneza Miloša 33, Valjevo
• Knjižara Delfi, Kralja Petra I 12, Kragujevac
• Knjižara Delfi, Gradsko šetalište bb, Čačak
• Knjižara Delfi, Omladinska 16/I, Kraljevo

Manifestacija Noć knjige održaće se i u Laguninim klubovima čitalaca u:

• Leskovcu, Bigz Knjižara Kultura 27, Južni blok 1
• Zaječaru, Knjižara Kaligraf, Svetozara Markovića 26
• Loznici, Knjižara Svet knjige, Svetog Save br.4
• Požarevcu, Knjižara Kultura 20, Stari Korzo br.3
• Jagodini, Salon knjige TIL, Kneginje Milice 83
• Pirotu, Knjižara PI-Press, Dragoševa 8
• Šapcu, Knjižara-galerija Sova, Trg đačkog bataljona 15
• Vršcu, Knjižara Smart Office, Trg Svetog Teodora Vršačkog 5







 


Podelite na društvenim mrežama:

omiljena akcija knjigoljubaca 3 za 999 od 7 do 26 maja  laguna knjige Omiljena akcija knjigoljubaca: „3 za 999“ od 7. do 26. maja!
26.04.2024.
Akcija koju najviše volite i uvek željno iščekujete, jer su tamo najbolji naslovi iz naše ponude – „3 za 999“ počinje 7. i traje do 26. maja 2024. godine, u svim Delfi knjižarama, kao i na sajtovima l...
više
laguna donirala važan uređaj institutu za majku i dete laguna knjige Laguna donirala važan uređaj Institutu za majku i dete
25.04.2024.
Jedna od važnih aktivnosti Lagune u prošloj godini, koja je bila u znaku obeležavanja četvrt veka postojanja, jeste odluka da sredstva namenjena proslavi jubileja preusmerimo u humanitarne svrhe. ...
više
uskoro na brodvej stiže i mjuzikl suludo bogati azijci video  laguna knjige Uskoro na Brodvej stiže i mjuzikl „Suludo bogati Azijci“ [video]
26.04.2024.
Popularni knjiško-filmski serijal se adaptira u mjuzikl na Brodveju. Džon M. Ču će biti zadužen za režiju muzičko-scenske adaptacije „Suludo bogatih Azijaca“. Za potrebe mjuzikla (u produk...
više
dženi kolgan božićna knjižara i čari škotskog duha laguna knjige Dženi Kolgan: „Božićna knjižara“ i čari škotskog duha
26.04.2024.
Škotska spisateljica Dženi Kolgan u razgovoru za Politiku otkriva čaroliju koja se krije iza njenog najnovijeg romana „Božićna knjižara“. Praznična knjiga škotske spisateljice Dženi Kolgan „Bož...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.