Laguna - Bukmarker - Nekoliko pitanja za Džejmsa Bejlija, autora romana „Kako novčić kaže“ - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Nekoliko pitanja za Džejmsa Bejlija, autora romana „Kako novčić kaže“

Džejms Bejli je svojim romanom „Kako novčić kaže“, koji se smatra muškom verzijom „Dnevnika Bridžet Džouns“, osvojio srca čitatalaca širom sveta. Postavili smo mu nekoliko zanimljivih pitanja i saznali neobične detalje iz njegovog života.

Foto: Stephen Lewis

Autor koji vas inspiriše: Oduvek sam voleo knjige Nika Hornbija i Dejvida Nikolsa.

Omiljeno mesto za čitanje: Bilo koje, ali da je reč o nekom prazniku. Najviše volim kada mogu da se opustim i potpuno uživam u čitanju bez ikakvih briga.

Trenutak kada ste znali da želite da postanete pisac: Oduvek sam uživao u pisanju i dugo sam želeo da postanem novinar. Ne znam da li sam ikada poželeo da postanem pisac, samo sam imao priču koju želim da ispričam i krenuo odatle.

Tvrd povez, mek povez, elektronska ili audio knjiga: Definitivno sam osoba koja voli mek povez. Znam da su elektronske knjige vrlo praktične, ali volim da osetim knjigu, a mek povez je lakše nositi sa sobom od tvrdog. Nikada nisam zavoleo audio knjige – možda treba da im pružim šansu.

Poslednja knjiga koju ste pročitali: Trenutno radim na drugom romanu tako da nisam imao mnogo prilike da čitam, ali poslednja knjiga koju sam pročitao je „Keeping Mum“ Džejmsa Gold-Borna.

Olovka i papir ili računar: Ne mogu da zamislim da ceo roman napišem na papiru. Ali volim da na papiru pravim beleške pre nego sednem za računar. Dobra stvar kod olovke i papira je što vam internet ne odvlači pažnju svakih par sekundi!

Sa kojim književnim likom biste bili najbolji prijatelj: O, sjajno pitanje! Voleo bih da budem u kviz timu sa Brajanom Džeksonom (iz „Početnog pitanja“). I svakako bih voleo da odem na jednu Getsbijevu zabavu!

Da niste pisac bili biste: Kada bih mogao da budem bilo šta, bio bih fudbaler.

Gde biste voleli da otputujete: Imao sam sreću da obiđem mnogo zemalja. A sledeće što bih voleo da posetim su Jordan, Egipat i Bolivija. Takođe na listi su mi i Uskršnja ostrva i Galapagos.

Omiljeni muzičar: Imam poprilično eklektičan muzički ukus, ali Van Morison je verovatno moj omiljeni umetnik.

Izvor: hastybooklist.com
Prevod: Dragan Matković


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
vogue adria ekskluzivno u delfi knjižarama laguna knjige Vogue Adria ekskluzivno u Delfi knjižarama
18.03.2024.
Vogue, modni magazin u kome se uživa od korice do korice i koji se kolekcionarski čuva, pokrenut je u Srbiji i zemljama regiona (Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora), a ekskluzivno ga...
više
nova izdanja domaćih autora laguna knjige Nova izdanja domaćih autora
18.03.2024.
U knjižarama će se naći peto izdanje „Neviđene Srbije“ Vlade Arsića, knjizi u kojoj su najluđe storije iz naše istorije. Da li znate da je prva Olimpijada održana na Paliću? Znate li da je Robert de N...
više
prikaz knjige živa planeta veličanstvena mreža čudesnog života na zemlji laguna knjige Prikaz knjige „Živa planeta“: Veličanstvena mreža čudesnog života na Zemlji
18.03.2024.
Ne postoji gotovo nijedno mesto na planeti previše toplo, previše ledeno ili previše zagađeno da na njemu bar neki oblik života ne bi mogao da opstane, jer život na ovoj našoj živoj planeti uvek iskaz...
više
prikaz romana prevršena mera najekstremniji paterson laguna knjige Prikaz romana „Prevršena mera“: Najekstremniji Paterson
18.03.2024.
Američki autor Džejms Paterson (1947) jedan je od najčitanijih svetskih pisaca, čija dela su doživela brojne ekranizacije. Po čemu se izdvaja u odnosu na brojne druge autore da bi završio u Ginisovoj ...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.