Laguna - Bukmarker - Misli na sebe – obraduj se knjigom - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Misli na sebe – obraduj se knjigom

O sebi treba stalno voditi računa, a Svetski dan zdravlja, koji se obeležava 7. aprila, uvek je dobar podsetnik. Izdvajamo nekoliko naslova koji su trenutno na akciji, jer zašto knjige ne bi bile prvi korak u brizi o sebi i svojim potrebama?


 
To su hormoni – Natali Blojel

Hormoni usmeravaju našu psihu i telo, naročito u prelaznim periodima života. Hormoni kontrolišu i naše raspoloženje, a posebno nam zadaju probleme kada sa drugim faktorima izazivaju bolesti poput dijabetesa, poremećaja štitne žlezde ili depresije. Medicina kao nauka po pravilu istražuje upravo te patološke procese, koji odstupaju od normale, odnosno pokušava da razume bolesti, da ih leči i izleči, a ponekad i da ih spreči. Zavirite u svet hormona i naučite štošta o procesima koji se odvijaju u našim telima i umovima u ovom zabavnom i stimulativnom vodiču.
Razmisli još jednom – Adam Grant

Sjajna knjiga u kojoj autor prepliće istraživanja i pripovedanje kako bi nam pomogao da ojačamo intelektualne i emocionalne mišiće koji su nam potrebni da ostanemo radoznali i ne izgubimo zanimanje za svet koji možemo da promenimo nabolje. Ova knjiga otkriva da ne moramo da verujemo svemu što pomislimo da je tačno, niti moramo u sebe da ugrađujemo svako osećanje koje nam se javi. Naučite kako da se oslobodite beskorisnih stavova i da date prednost umnoj fleksibilnosti nad ponekad nepotrebnom, glupom doslednošću, da prigrlite svoje greške i izgradite kulturu učenja i preispitivanja.
Neukroćena – Glenon Dojl

Žene čitav život teže da budu dobre – nekome majke, supruge, drugarice, verenice; važno je da uz nju uvek ide pridev dobra. Međutim, koliko sreće ta reč donosi ženi? Koliko ona mora da žrtvuje radosti zarad toga da svima bude dobra? Glenon Dojl je u knjizi „Neukroćena“ opisala šta se desilo kada je prestala da misli o tome šta drugi očekuju i počela da prihvata samu sebe, da okolini pokazuje kako se živi punim plućima... Ovo je priča o tome kako se miri, uvažava, prašta, samospoznaje i naposletku kako se stiče prava vera u sebe.
Zima u nama – Ketrin Mej

Ova knjiga je kao hladna obloga, smirujuća, meka, donosi olakšanje jer kada nam život izmakne iz ruku, kada nas nenadani događaji poput odlaska voljene osobe, rastanka, iznenadne bolesti ili gubitka posla teško pogode, ništa ne pomaže ono čuveno zna se i tako treba, a autorka nas u ovoj dirljivoj ličnoj ispovesti, prožetoj pričama iz književnosti, mitologije i sveta prirode poziva da promenimo način na koji se odnosimo prema teškim periodima u svom životu.
Kako se čitaju deca – Jelena Holcer

Knjiga je osmišljena kao podrška roditeljima da se bave osvešćivanjem ličnih obrazaca ponašanja stečenih u detinjstvu kako bi bolje razumeli sebe, ali i naučili da bolje „čitaju“ sopstvenu decu. Podeljena u tri segmenta – Koliko poznajete svoju decu, Roditeljski izazovi i Svesno roditeljstvo – ova knjiga na nepretenciozan način i uz mnogo primera stavlja do znanja da roditeljstvo nije veština u kojoj se od nas očekuje da budemo savršeni, već da imamo izoštrena čula kada su naša deca u pitanju, jer shvatajući njih, učimo da shvatimo i sebe, pa tako zajedno rastemo.
Znaš ti ko sam ja? – Ramani Durvasula

Pitanje Znaš ti ko sam ja? postalo je mantra poznatih i ozloglašenih, bahatih i nesigurnih. Narcisoidnost, bahatost i drskost postale su vodeće osobine u novom svetskom poretku, i ne samo da su normalizovane već se sve više podstiču. Da ne biste nesvesno „mazali“ nečiju fasadu koju iznutra izjedaju duboke nesigurnosti ili učestvovali u začaranom krugu manipulacija i emotivne opsene „emocionalnih vampira“, pročitajte ovu knjigu i promislite šta se krije iza kulisa savremenog sveta koji se zasniva na naočigled tako stabilnom sistemu vrednosti, pravila i očekivanja.
Borba do pobede – Srđan Krstić

Život nekada postane toliko težak da ne vidimo svetlost na kraju tunela, gubimo i snagu i svaku nadu. Ponekad smo sami krivi za to, ali često su neprilike koje nas zadese gromovi koji nemilosrdno udaraju bez pravila, reda i pravde. Ova knjiga nastala je s namerom da pomogne ljudima kojima je teško, onima koji ne vide izlaz. Zasnovana na ličnom iskustvu, ovo motivaciono štivo pokazuje da je moguće boriti se do pobede, i to protiv one bolesti koja se čini da je neizlečiva. U njemu nema čarobnih rešenja, već pruža podsticaj, uliva snagu i pokazuje da čovek nije sam u borbi do pobede.


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
nedelja knjiga stivena eriksona od 20 do 26 maja  laguna knjige Nedelja knjiga Stivena Eriksona od 20. do 26. maja!
20.05.2024.
Erikson je stekao svetsku slavu i armiju čitalaca serijalom „Malaška knjiga Palih“, a Laguna je objavila 14 knjiga ovog autora. Zanimljivo je da je po obrazovanju arheolog i antropolog, a završio je i...
više
ekskluzivno stiven erikson u beogradu 20 maja  laguna knjige Ekskluzivno: Stiven Erikson u Beogradu 20. maja!
17.05.2024.
Jedan od najznačajnijih svetskih autora žanra epske fantastike, Stiven Erikson, družiće se sa čitaocima u Beogradu u ponedeljak 20. maja od 17 sati u knjižari Delfi SKC. On će potpisivati svoje knjige...
više
nastavak bestselera jato egzodus kejt stjuart u prodaji od 21 maja laguna knjige Nastavak bestselera „Jato“ – „Egzodus“ Kejt Stjuart u prodaji od 21. maja
20.05.2024.
„Egzodus“ Kejt Stjuart nastavak je svetskog bestselera „Jato“. Možeš li Sesilija živeti u laži? To je grad duhova, mesto koje je proganja, koje ju je stvorilo. Jasno joj je da nikad neće prevazići ...
više
branko anđić ništa gore od čitanja suvoparne knjige, jedino gore od toga je njeno pisanje laguna knjige Branko Anđić: Ništa gore od čitanja suvoparne knjige, jedino gore od toga je njeno pisanje
17.05.2024.
Ovogodišnji dobitnik Nagrade grada Beograda „Despot Stefan Lazarević“ u oblasti književnosti i prevodnog stvaralaštva u razgovoru za Danas govori o značaju ove nagrade, ali i o dve poslednje knjige na...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.