Laguna - Bukmarker - Mirjana Bobić Mojsilović: Materija ne može da napuni dušu - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Mirjana Bobić Mojsilović: Materija ne može da napuni dušu

Roman „Glad“ Mirjane Bobić Mojsilović promovisan je prepunoj sali u Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“ u Bijeljini, a prema rečima autorke, knjiga šalje poruku da materija ne može da napuni dušu.



Mojsilovićeva je pred početak promocije rekla da je knjiga namenjena svim ljudima ne bi li se spasavali od pošasti zvane civilizacija, posebno muškarcima koji bi trebalo da shvate da ne moraju da svoje zdravlje, lepotu, mladost i, kako kaže, božansko u sebi „protraće“ jurcajući za ogromnim bogatstvom, jer ih to neće učiniti srećnijima.

Roman nosi naziv „Glad“, a reč je, kaže ona, o svim našim gladima.

„Glavni junak je neko koga svi poznajemo, ko liči na svakog od nas pomalo. Ovo je priča o beogradskom Getsbiju koji je živeo u iluziji, ne samo da će osvojiti Dejzi svoje mladosti, već i da veliki novac znači veliku sreću. Imao je zapravo socijalni kompleks“, rekla je Mojsilovićeva.

Prema njenim rečima, najbogatiji je onaj čovek koji se dobro oseća u svojoj koži, onaj ko radi ono što voli, ono što ga zanima i onaj kome je važnije da voli nego da bude voljen.

„Knjige koje pišem i sve što inače pišem i govorim, ja zapravo i živim i pokazujem da tako živim. Svi mi smo pobednici onog trenutka kad odbijemo da nam percepciju sveta uređuje neidentifikovani entitet, nevidljiva ruka, nevladina organizacija, mediji…“, rekla je Mojsilovićeva.

Prema njenim rečima, jedino „mali čovek“ svakodnevno dobija poruke koje glase da je loš, nedovoljan, slab, da ne vredi.

„Ali čovek koji čita knjige uvek dobija suprotnu poruku koja glasi: Vrediš. Čovek neprestano mora raditi na tome da se ne izgubi svetlo u tami, a sve u čemu danas živimo služi upravo tome da nam se što ranije i na što užasniji način to ugasi", rekla je Mojsilovićeva.

  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna

Ona je mladima poručila da je veoma važno da shvate da stvranost nije dovoljna, da na životu treba da se radi a u tome im sigurno prvo i pre svega može pomoći čitanje knjiga, pa onda i sve ostalo.


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
omiljena akcija knjigoljubaca 3 za 999 od 7 do 26 maja  laguna knjige Omiljena akcija knjigoljubaca: „3 za 999“ od 7. do 26. maja!
26.04.2024.
Akcija koju najviše volite i uvek željno iščekujete, jer su tamo najbolji naslovi iz naše ponude – „3 za 999“ počinje 7. i traje do 26. maja 2024. godine, u svim Delfi knjižarama, kao i na sajtovima l...
više
laguna donirala važan uređaj institutu za majku i dete laguna knjige Laguna donirala važan uređaj Institutu za majku i dete
25.04.2024.
Jedna od važnih aktivnosti Lagune u prošloj godini, koja je bila u znaku obeležavanja četvrt veka postojanja, jeste odluka da sredstva namenjena proslavi jubileja preusmerimo u humanitarne svrhe. ...
više
uskoro na brodvej stiže i mjuzikl suludo bogati azijci video  laguna knjige Uskoro na Brodvej stiže i mjuzikl „Suludo bogati Azijci“ [video]
26.04.2024.
Popularni knjiško-filmski serijal se adaptira u mjuzikl na Brodveju. Džon M. Ču će biti zadužen za režiju muzičko-scenske adaptacije „Suludo bogatih Azijaca“. Za potrebe mjuzikla (u produk...
više
dženi kolgan božićna knjižara i čari škotskog duha laguna knjige Dženi Kolgan: „Božićna knjižara“ i čari škotskog duha
26.04.2024.
Škotska spisateljica Dženi Kolgan u razgovoru za Politiku otkriva čaroliju koja se krije iza njenog najnovijeg romana „Božićna knjižara“. Praznična knjiga škotske spisateljice Dženi Kolgan „Bož...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.