Laguna - Bukmarker - Marko Vidojković na Festivalu Purgatorije u Tivtu - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Marko Vidojković na Festivalu Purgatorije u Tivtu

Književne večeri na Festivalu Purgatorije se nastavljaju. Književno veče pisca nove generacije Marka Vidojkovića održaće se u nedelju, 12. jula, u Jahting klubu Porto Montenegra (nekadašnji Dom Vojske) u 21.30 sati.



Marko Vidojković, pisac koji privlači veliku pažnju kako svojim knjigama tako i iskrenošću i surovo realnim stavovima, nikoga ne ostavlja ravnodušnim u vremenima kada je iskrenost postala toliko retka da je zapravo „atrakcija“. Čovek bez računice koji ide za svojim srcem i ne mari za posledice. Mnogi bi njemu postavili dijagnozu, ali on ih je preduhitrio svojim pisanjem i borbom za istinu. Svaka napisana i svaka izgovrena reč obeležavaju vreme u kojem živimo.

U novoj knjizi nestašnog momka srpske književnosti „Priče s dijagnozom“ nalazi se dvadeset šest jezgrovito ispripovedanih i tematski raznovrsnih proznih dela. U njima ćete naići na: vanzemaljce, čudovišta iz mraka, ostrašćene navijače iz fotelje, pravog-pravcatog inkvizitora; na pobunjene električne uređaje, iskompleksirane voajere, minijaturni polni organ, romantični abortus i na oružani ustanak protiv pasa lutalica. To je i dalje samo delić Vidojkovićevog pripovedačkog mikrosveta. Iz priče u priču, okom poznavaoca ljudske duše, autor precizno prikazuje naše živote, zadaje krošee zapletima a nokautira preokretima, sve vreme vas uzdižući iz ponora neprijatne društvene stvarnosti prepoznatljivim humorom koji u ovoj knjizi postaje urnebesan. Kad bi Vidojkovićeva dela bila jela, „Priče s dijagnozom“ bile bi jedan od njegovih vodećih specijaliteta.

„’Priče s dijagnozom’ su moja deseta knjiga koja je izašla tačno 15. godina otkako mi je objavljena prva priča, u godini u kojoj punim 40, i ono što je posebno meni značajno, ona je objavljena kao 50. jubilarna knjiga u Laguninoj ediciji ’Meridijan’. Na taj način mislim da su se Laguna i Marko Vidojković spojili u više od jednog jubileja, a čitaoci mogu da uživaju u čak 26 do sada neobjavljenih priča... S dijagnozom“, rekao je Marko Vidojković.

Svi koji vole efektnu kratku priču i koji žele da dožive ono što im „Priče s dijagnozom“ mogu pružiti pozvani su da uveličaju ovo književno veče. Po svojim karakteristikama, ove priče su podesne za najširu čitalačku publiku.

Marko Vidojković rođen je u Beogradu, 1975. godine. Objavio romane „Ples sitnih demona“, „Đavo je moj drug“, „Pikavci na plaži“, „Kandže“, „Sve crvenkape su iste“, „Hoću da mi se nešto lepo desi odmah“ i „Kandže 2: Diler i smrt“, kao i zbirku priča „Bog ti pomogo“. Roman „Kandže“ je od oktobra 2004. do maja 2005. doživeo pet izdanja i, kao jedna od najprodavanijih knjiga domaćeg autora, dobitnik je nagrade Zlatni bestseler. Godine 2006. Vidojković je za „Kandže“ dobio i nagradu „Kočićevo pero“, a za „Sve crnvekape su iste“ Vitalovu nagradu. Objavljivan u Sloveniji, Hrvatskoj, Makedoniji, Bugarskoj, Nemačkoj i Poljskoj. Bio urednik u časopisima „Maxim“ i „Playboy“.


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
dečji dani kulture od 5 do 7 aprila u igri sa knjigom  laguna knjige Dečji dani kulture od 5. do 7. aprila – U igri sa knjigom!
27.03.2024.
I ovog aprila deca se najlepše druže sa knjigom, i to u okviru Dečjih dana kulture, još jedne manifestacije koja promoviše knjigu i čitanje na najlepši način: kroz igru i zabavu! Dečji dani kul...
više
infuzija čoveku koji posustaje predstavljene canetove ukrštene reči  laguna knjige Infuzija čoveku koji posustaje – predstavljene Canetove „Ukrštene reči“
27.03.2024.
Da je poezija u modi potvrdila je promocija prve poetske zbirke Zorana Kostića Caneta „Ukrštene reči“, koja je održana u Velikoj sali SKC-a 26. marta. Pored autora, učestvovale su književnica Ivana Di...
više
promocija romana vaskrsenje vukašina milićevića laguna knjige Promocija romana „Vaskrsenje“ Vukašina Milićevića
20.03.2024.
U četvrtak 28. marta od 18 sati u kafeteriji Bukmarker knjižare Delfi SKC biće predstavljen roman Vukašina Milićevića „Vaskrsenje“.   O knjizi će, osim autora, govoriti i Igor Perišić, knji...
više
nedeljnik u knjižarama delfi laguna knjige Nedeljnik u knjižarama Delfi
27.02.2024.
Novi broj lista Nedeljnik je na kioscima, a od petka ga možete kupiti za samo 29 dinara u svim knjižarama Delfi širom Srbije uz kupovinu bilo koje Lagunine knjige, knjige drugih izdavača ili proizvoda...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.