Laguna - Bukmarker - Marko Šelić Marčelo 13. aprila gostuje u Kraljevu - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Marko Šelić Marčelo 13. aprila gostuje u Kraljevu

Promocija prvog i drugog dela knjige „Malterego – Higijena nesećanja“ Marka Šelića biće održana u petak 13. aprila u 19 sati u Narodnoj biblioteci „Stefan Prvovenčani“ u Kraljevu.
 
Intrigantna priča o stvarnom, nestvarnom i onome na prevoju. Petoro mladih, ogorčenih ljudi dospevaju u gravitaciju zagonetnog čoveka koji nudi izlaz. Cena je, međutim, previsoka, jer traži teške žrtve, ponajpre poniženje i odustajanje od sebe i svega u šta veruješ.
 
„’Higijena nesećanja’ traga za odgovorom – šta je odgovor na nasilje. Ako vratite istom merom, ne spavate mirno, ako ne vratite istom merom, ne spavate mirno. Šta je, dakle, način da se smisao ikad više posedne nakon što vam se desi nešto što je nasilno? Otud i naslov ’Higijena nesećanja’. Glavni junak ima potisnutu traumu koje ne može da se seti. A na jednom širem društvenom planu ovaj naslov se odnosi na ono što smo svi zapazili, a to je kolektivno nesećanje. Odnosno nesposobnost da sećanje zadržimo na duže staze, nego nas to prebrzo prođe, za moj ukus“, kaže autor o svojoj knjizi.
 
„Higijena nesećanja“ je knjiga koja, kroz vremenske skokove, pripoveda o očevima, o ličnom i kolektivnom (ne)sećanju, o pokušaju da se u nasilnim traumama nađe smisao. Iznad svega: o izgubljenom prijateljstvu koje iznova niče iz krhotina.
 
Ako ste voleli knjigu „Malterego“, obožavaćete i nastavak tog kontroverznog romana. Upakovan u majstorsko pripovedanje, novi „Malterego“ diže uloge u zapletu, produbljuje likove i poziva na kritičko razmišljanje.
 
Roman „Malterego – Higijena nesećanja“ možete kupiti u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
selimiru raduloviću uručena nagrada meša selimović  laguna knjige Selimiru Raduloviću uručena nagrada „Meša Selimović“
16.04.2024.
U utorak 16. aprila na Kosančićevom vencu u Beogradu, na mestu nekadašnje Narodne biblioteke, pesniku Selimiru Raduloviću svečano je uručena prestižna nagrada „Meša Selimović“ za pesničku zbirku „Zapi...
više
to blurb or not to blurb nije sve amazing, surprising i breathtaking ili  laguna knjige To blurb or not to blurb: Nije sve amazing, surprising i breathtaking... ili?
16.04.2024.
U moru fenomenalne, sjajne, spektakularne i književnosti koja oduzima dah, postavlja se pitanje: to blurb or not to blurb? Prenosimo vam sjajan tekst koji je objavljen na hrvatskom književnom prortalu...
više
20 popusta za predavanje huana pabla eskobara laguna knjige 20% popusta za predavanje Huana Pabla Eskobara
16.04.2024.
Huan Pablo Eskobar, autor knjige „Moj otac Pablo Eskobar“, poznat i pod imenom Sebastijan Marokin, predavač, pisac, arhitekta, dizajner i sin ozloglašenog Pabla Eskobara, u četvrtak 9. maja u MTS dvor...
više
promocija romana moja ljubav nikola tesla u rumi laguna knjige Promocija romana „Moja ljubav Nikola Tesla“ u Rumi
16.04.2024.
U Gradskoj biblioteci „Atanasije Stojković“ u Rumi, u sredu 17. aprila od 18 sati, biće predstavljen roman Ane Atanasković „Moja ljubav Nikola Tesla“. A već narednog dana, 18. aprila, takođe od 18 sat...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.