Laguna - Bukmarker - Istraživanje: koji bi književni junaci nosili maske? - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Istraživanje: koji bi književni junaci nosili maske?

Ko bi od vaših omiljenih književnih junaka poslušno nosio masku, a ko bi se među njima šepurio noseći je? Imam nekoliko ideja.



Atikus Finč

Nosio bi je, a on radi čak i na veoma zanimljivoj metafori u vezi sa maskama, društvom i nacionalnostima. Ništa ne brinite, tvitovaće o tome kada bude završio projekat.

Raskoljnikov

Spalio je sve svoje maske nakon što je čak dvanaest puta zaredom pogledao video Plandemic jedne večeri kad ga je morila nesanica. A onda je kupio nove jer je slučajno zarazio ceo Čipotl. Sada uvek nosi masku, čak i u zatvorenim prostorijama (a takođe često retvituje ono što Atikus Finč objavi).

Zevs

Mora da se šalite? On je nosio masku ČAK I KADA JE RODIO ĆERKU IZ SVOJE GLAVE. Dakle, koji je vaš izgovor?

Džej Ejr

Ona uvek nosi jednu od onih maski koje je ručno sašila, a koje prodaje u Etsi radnji. Za svaku masku koju kupite, doniraće tridesetak maski porodicama koje nemaju sredstava da ih kupe. Ona posluje sa velikim novčanim gubicima.

Pripovedač knjige „Nevidljivi čovek“

Čekajte, hoćete da kažete da ih vi do sada niste nosili?

Ema Bovari

U redu je, nosiće tu masku. Ali samo ukoliko je to ova maska iz fensi kolekcije.

Tom Ripli

Da, ali samo zato što će ga ljudi tako teže prepoznati.

Ignacije Ž. Rajli

On tvrdi da je zbog svog medicinskog stanja oslobođen i da ne mora da nosi masku, ali srećom po nas, previše je zauzet pisanjem svog članka za poslednje izdanje magazine Kijet, pa ne izlazi često.

Pak („San letnje noći“)

Ne samo što on ne nosi masku, već će te prevariti da mu daš svoju masku, a onda će objaviti tvoju i fotografiju tvojih prijatelja na Instagramu na kojoj će vas u komentarima prozivati da ne nosite maske. Označiće vas sve na toj fotografiji.

Doktor Frankenštajn

Neće je nositi, ali samo zato što je 99% siguran da je preležao virus još u januaru. Bio je bolestan, pa, oko tri nedelje. Stalno želi da se testira na antitela, ali nikako ne stiže od mnogobrojnih obaveza. (Međutim, on definitivno misli da bi ti trebalo da nosiš masku.)

Frankenštajnovo čudovište

Očigledno, da! Ono čak nosi dve maske, PLUS vizir! Dakle, zašto i dalje bežite od njega prestrašeni?

Autor: Džesi Gejnor
Izvor: lithub.com
Prevod: Nataša Đuričić Marković


Podelite na društvenim mrežama:

omiljena akcija knjigoljubaca 3 za 999 od 7 do 26 maja  laguna knjige Omiljena akcija knjigoljubaca: „3 za 999“ od 7. do 26. maja!
26.04.2024.
Akcija koju najviše volite i uvek željno iščekujete, jer su tamo najbolji naslovi iz naše ponude – „3 za 999“ počinje 7. i traje do 26. maja 2024. godine, u svim Delfi knjižarama, kao i na sajtovima l...
više
laguna donirala važan uređaj institutu za majku i dete laguna knjige Laguna donirala važan uređaj Institutu za majku i dete
25.04.2024.
Jedna od važnih aktivnosti Lagune u prošloj godini, koja je bila u znaku obeležavanja četvrt veka postojanja, jeste odluka da sredstva namenjena proslavi jubileja preusmerimo u humanitarne svrhe. ...
više
uskoro na brodvej stiže i mjuzikl suludo bogati azijci video  laguna knjige Uskoro na Brodvej stiže i mjuzikl „Suludo bogati Azijci“ [video]
26.04.2024.
Popularni knjiško-filmski serijal se adaptira u mjuzikl na Brodveju. Džon M. Ču će biti zadužen za režiju muzičko-scenske adaptacije „Suludo bogatih Azijaca“. Za potrebe mjuzikla (u produk...
više
dženi kolgan božićna knjižara i čari škotskog duha laguna knjige Dženi Kolgan: „Božićna knjižara“ i čari škotskog duha
26.04.2024.
Škotska spisateljica Dženi Kolgan u razgovoru za Politiku otkriva čaroliju koja se krije iza njenog najnovijeg romana „Božićna knjižara“. Praznična knjiga škotske spisateljice Dženi Kolgan „Bož...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.