Laguna - Bukmarker - Lusinda Rajli, autorka bestselera „Kuća orhideja“ gost Beograda - Knjige o kojima se priča
Obaveštenje o radnom vremenu knjižara za praznike »
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Lusinda Rajli, autorka bestselera „Kuća orhideja“ gost Beograda

Ljubitelji istorijskih romansi i egzotičnog Bliskog istoka zahvaljujući izdavačkoj kući Laguna, koja je objavila međunarodni bestseler „Kuća orhideja“, mogu da uživaju u ovoj prelepoj knjizi Lusinde Rajli, koja od juče gostuje u Beogradu. Ljubavna priča smeštena u ratom rastrzanoj Evropi i egzotičnom Tajlandu već je postala svetski hit, jer je samo u Nemačkoj, ovaj roman prodat u više od 600.000 primeraka. Američka premijera knjige očekuje se u februaru 2012. godine.



Roman je prvenac irske autorke, koja je danas u Delfi knjižari u SKC-u, predstavljajući svoju knjigu rekla da nije očekivala ovoliki uspeh i da je samo želela da napiše knjigu koju bi volela da pročita.

„Ovo je knjiga o dobroti ljudske prirode, praštanju i iskupljenju“, rekla je autorka.

Junakinja romana, pijanistkinja Džulija Forester vraća se, posle porodične tragedije, na imanje Vorton park gde sa harizmatičnim Kitom Krofordom pronalazi stari dnevnik i saznaje tajnu o Oliviji i Hariju Krofordu čiji je brak razdvojio Drugi svetski rat i čije posledice dotiču i samu Džuliju.



Rajlijeva je navela da je inspiraciju za roman našla na Tajlandu koji je često posećivala jer joj je otac tamo živeo, a sada i poseduje kuću na jednom ostrvu u toj zemlji.

„Bila sam sa suprugom na Tajlandu i posvađali smo se i ja sam izašla na balkon, videla orhideje i pomislila kako je zanimljivo što jedan takav cvet raste svuda po Bliskom istoku, a istovremeno može da opstane i u vašoj hladnoj kući“, ispričala je autorka anegdotu vezanu za nastanak svog romana.

Svetski kritičari roman Rajlijeve nazivaju mešavinom „Madam Baterflaj“ i britanske televizijske serije „Downtown Abbey“ koja se bavi životima jedne aristorkatske porodice koja živi na jednom fiktivnom imanju.



Govoreći o svom romanu ali i popularnosti istorijske fikcije, Rajlijeva je ocenila da se u proteklih desetak godina u svetu pojavio novi trend pisanja o prošlosti.

„To je verovatno zato što je svet u ekonomskoj krizi i zato se ljudi okreću prošlosti u potrazi za nekim vrednostima koje su izgubljene u ovom materijalističkom svetu“, rekla je ona.



„Moje heroine su na putovanju tokom koga otkrivaju svoju i prošlost svoje porodice i ona im pomaže da sagledaju pravi značaj svog života i možda ga više i cene“, dodala je Lusinda Rajli.

Kada je reč o budućim planovima, Rajlijeva je rekla da bi volela da njena knjiga bude adaptirana za film ali da nad time nema kontrolu i najavila je rad na svojoj četvrtoj knjizi.

Lusinda Rajli inače nije prvi put u Beogradu. Pozdravivši okupljene ona se prisetila svog prvog dolaska u Beograd pre 20-tak godina kada je u svitanje, dolazeći vozom, „videla jedan veličanstven grad“.

„I sada kada sam sletela avionom u Beograd nešto mi je kliknulo u glavi i možda ću se za dve-tri godine vratiti ovde sa romanom o ovom gradu“, rekla je Lusinda Rajli.

„Volela bih da napišem ličnu priču o Beogradu i ljudima koji žive ovde.“ - zaključila je autorka.

Lusinda Rajli će u petak 9. decembra 2011. godine, od 18 sati, u Delfi knjižari u SKC-u, potpisivati svoju knjigu.
 


Podelite na društvenim mrežama:

obaveštenje o radnom vremenu delfi knjižara i isporuci pošiljaka tokom predstojećih praznika laguna knjige Obaveštenje o radnom vremenu Delfi knjižara i isporuci pošiljaka tokom predstojećih praznika
29.04.2024.
Obaveštavamo vas da od 1. do 6. maja nećemo vršiti obradu i slanje porudžbina, već prvog sledećeg radnog dana. Porudžbine napravljene od 7. maja biće obrađivane po redovnoj proceduri i važiće standard...
više
francuski akademik andrej makin gost 111 laguninog književnog kluba laguna knjige Francuski akademik Andrej Makin gost 111. Laguninog književnog kluba
30.04.2024.
Nova tribina Laguninog književnog kluba biće održana u petak, 10. maja. Specijalni gost našeg druženja biće ugledni svetski pisac i francuski akademik Andrej Makin koji će od 17 sati potpisivati svoje...
više
5 književnih preporuka šta smo čitali u aprilu 2024 godine laguna knjige 5 književnih preporuka: Šta smo čitali u aprilu 2024. godine
30.04.2024.
Danas vam preporučujemo pet knjiga koje su objavljene tokom aprila, a koje prosto morate imati na svom radaru! Ovi naslovi su sve što vam je potrebno da osvežite svoju biblioteku, bilo da ste ljubitel...
više
knjiga meseca đavo u belom gradu  laguna knjige Knjiga meseca – „Đavo u Belom gradu“
30.04.2024.
Za ljubitelje knjige Laguna uvek ima dobre vesti! Svakog meseca jedan od aktuelnijih naslova proglašavamo za Knjigu meseca. To znači da će od 1. do 31. maja Knjiga meseca moći da se kupi na specijalno...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.