Laguna - Bukmarker - Lora Elen Anderson o Ameliji Zubić - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Lora Elen Anderson o Ameliji Zubić

Upoznajte Ameliju Zubić, druželjubivu mladu vampiricu koja voli bundeve i koja ima veliko srce!

U ovom serijalu Lore Elen Anderson pratimo neobičnu Ameliju i njenog ljubimca bundevu Ludaju u urnebesnim avanturama u svetu Nokturnije. Usput ćete sresti mnogo nezaboravnih likova, a posebno obratite pažnju na mačiće, vile, jednoroge i ostala užasna stvorenja Svetlosti!

Amelija će uplovljavati u nova prijateljstva zajedno sa svojim najboljim prijateljima Florom i Koscem, pohađati Katakombastičnu Akademiju, i pronaći mesto u svojoj porodici koja želi da ona izraste u vampiricu, onakvu kako joj je suđeno da bude. Amelija ima sopstvene ideje o tome kako treba živeti, a volimo je upravo zbog toga što je jak, jedinstven glavni ženski lik koji sija usred mračnog gotskog sveta.

Knjige o Ameliji su pune predivnih ilustracija, sablasnih igara rečima i savršene su za one koji žele da Noć veštica traje tokom cele godine!

Popričali smo sa autorkom Lorom Elen Anderson o tome šta ju je inspirisalo da stvori ovaj fantastični serijal o Ameliji Zubić!

Šta Vas je inspirisalo da oživite Ameliju Zubić i svet Nokturnije?

Oduvek sam bila veliki obožavalac animiranih filmova, a naročito volim one koje je napravio Diznijev studio Piksar i volim ranije kreacije Tima Bartona, kao što su „Noćna mora pre Božića“ i „Mrtva nevesta“. A OBOŽAVAM jesen i Noć veštica!

Moj san je bio da stvorim neobičnu gotsku priču sa zabavnim likovima sa kojima čitalac može da se poveže i da uživa u druženju sa njima. Pošto sam radila sa drugim neverovatnim autorima i oživela njihove likove kroz svoje ilustracije, očajnički sam želela da oživim svet koji sam zamislila. Bilo mi je važno da stvorim snažni ženski lik i knjigu koja se bavi temama koje su važne za današnje društvo – prijateljstvom, prihvatanjem i tolerancijom.

Sa koje tri reči biste opisali Ameliju?

Hrabra, druželjubiva, odana.



Kada bi Amelija živela u našem svetu, šta mislite, ko bi bili njeni heroji/idoli?

Mislim da bi Ameliju posebno inspirisao Dejvid Atenboro zbog strasti prema prirodi i ljubavi prema životinjama. Amelija želi da bude bundevolog kada poraste i da pomaže jadnim bundevama! Dakle, mogu da zamislim da bi u našem svetu ona želela da bude veterinar ili zoolog kako bi mogla da proučava životinje i da im pomaže na ovaj ili onaj način.

Kada biste bili pozvani na varvarski bal, šta biste obukli?

Odlučila bih se za ludu, neobičnu varijantu u stilu Helene Bonam Karter! Zamislite kombinaciju Belatriks Lestrejndž i Lidije iz Bitlđusa... Neuredna, kovrdžava kosa, smoky eye šminka, crno-bela prugasta haljina i rukavice od crne čipke. I možda šljokičave crne konvers patike umesto otmenih cipela, da bih izgledala zabavno i kul!

Uvek tražimo od naših autora da daju savet svojim čitaocima, ali bismo voleli da čujemo šta bi Amelija imala da kaže. Šta mislite koji savet bi ona dala?

Budite inspirisani stvarima koje volite – a u mom slučaju to su: jesen, Noć veštica, filmovi Tima Bartona i bundeve!

Odvojte vreme za svoju porodicu i prijatelje i nastavite da se osmehujete. Zbog toga ćete se osećati odlično, čak i u teškim vremenima. Ako volite da pišete i crtate, nastavite sa time! Ako ste strastveni oko nečega, to će se videti na vama. Sledite svoje snove i ambicije, dajte sve od sebe, i što je najvažnije, UVEK BUDITE SVOJI!

Izvor: yayomg.com
Prevod: Kristijan Vekonj


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
predstavljena pesnička zbirka u lavirintu  laguna knjige Predstavljena pesnička zbirka „U lavirintu“
19.04.2024.
Nova zbirka poezije Igora Mirovića predstavljena je 18. aprila u kafeteriji Bukmarker knjižare Delfi SKC.   Pored autora, o knjizi su govorili prof. dr Zoran Đerić i prof. dr Aleksandar Je...
više
ema jarlet o orionu i mraku slikovnice i večernje nebo su oduvek bili deo mog života laguna knjige Ema Jarlet o „Orionu i Mraku“: Slikovnice i večernje nebo su oduvek bili deo mog života
19.04.2024.
Autorka hita „Orion i Mrak“ Ema Jarlet otkriva svoju opsesiju mrakom, kako nastaju priče i junaci koje ilustruje i u kome je pronašla inspiraciju za svoje čarobne slikovnice koje nakon objavljivanja n...
više
rastislav durman o novoj knjizi ona bića koja nisu sića  laguna knjige Rastislav Durman o novoj knjizi „Ona bića koja nisu sića“
19.04.2024.
„Ona bića koja nisu sića“ nova je knjiga evropskih bajki koju je priredio novosadski autor Rastislav Durman. Pisac za decu i odrasle poslednjih godina posvetio se prikupljanju bajki sa svih evropskih ...
više
prikaz knjige vladalac nikola makijavelija uputstvo za rukovanje državom laguna knjige Prikaz knjige „Vladalac“ Nikola Makijavelija: Uputstvo za rukovanje državom
19.04.2024.
„Ne zna se ko pije, a ko plaća“ najbolji je iskaz o situaciji u renesansnoj Italiji. U svakom njenom kutku sram, zločin i samovlašće bili su deviza. Zločin? Stvar službene dužnosti. Ubistvo? Oblik dru...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.