Laguna - Bukmarker - Letnji hitovi 2018. – prvi deo - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Letnji hitovi 2018. – prvi deo

Pripreme za predstojeće leto mogu da počnu! Mi vam predlažemo da kreirate svoje leto u znaku dobrih knjiga i savremenih romana. Na ovoj listi se nalaze naslovi koji će vam zagrejati srce, raspiriti strasti i odvesti u neke druge predele, bilo da su realni ili virtuelni.


 
__________________________________________________________________________________________

Nadija Hašimi „Biser koji je slomio školjku“

Prelepo napisana priča o dve žene, kojima tradicija omogućava da potpuno učestvuju u društvenom životu tako što će preuzeti mušku ulogu. Za ljubitelje romana Haleda Hoseinija, ovo je sjajan izbor proze koja dira u srce i priča o dve generacije avganistanskih žena, razdvojene stogodišnjom istorijom ratom razorene zemlje, ali sa skoro istovetnim problemima...
__________________________________________________________________________________________

Karmen Domingo „Gala – Dali“

O
vaj roman se čita u jednom dahu jer Karmen Domingo sa velikom veštinom niže događaje u Galinom životu, a da ni u jednom trenutku ne optereti čitaoca suvišnim detaljima ili opisima. Već na prvim stranicama upoznajemo ekstravagantnu Galu. Kao pravi krojač svoje sudbine, znala tačno u čijem društvu treba biti i u kom trenutku kako bi se došlo do uspeha, kako tuđeg, tako i njenog sopstvenog. Gala je bila potpuna suprotnost klasičnom stereotipu svog vremena, i sama nadrealna, baš kao i umetnost epohe u kojoj je živela.
________________________________________________________________________________________

Samanta Jang „Heroj“
 

„Heroj“ je novi ljubavni roman Samante Jang, koji neće imati nastavke. Nije nikakvo čudo da smo ga odmah prihvatili, jer je autorka stekla obožavaoce već sa romanom „Dablin strit“. Ovo je jedna od onih knjiga koja vas opčini čim je otvorite, tako da poželite da priča što duže traje. Zaplet je majstorski osmišljen i pretočen u privlačnu i izuzetno zanimljivu priču, zbog koje ćete poželeti da čitav dan provedete čitajući!
_________________________________________________________________________________________
 
Kamij Lorans „Mogla bih to biti ja“

Psihološki triler koji govori o vezama preko mreže, pruža nam zapanjujući uvid u to kako društvo posmatra žene u odnosu na muškarce kada godine postanu bitne. U ovom romanu mnogi nalaze sličnosti sa „Opasnim vezama“ - u pitanju je  izazovna i napeta knjiga koja se bavi problemom kontrole u doba digitalne opsesije. U kombinaciji sa preokretima i zaokretima, konačni efekat je kompleksno ispitivanje mesta žene u društvu – i uloge društvenih mreža u stvaranju iluzije da posedujemo kontrolu.
_________________________________________________________________________________________

Lusi Dilon „Slagalica mog života“

Ako biste imali priliku da sve počnete iz početka, šta biste zadržali od starog života? Čega biste se odrekli? Ovo je divna, mudra i potresna knjiga, puna nade, koja treba da nas nauči kako da ostavimo prošlost za sobom, prestanemo da brinemo o budućnosti i čvrsto se držimo sadašnjosti. Preplaviće vas emocijama od početka do kraja koja poručuje da je život isuviše kratak i da sutra možda nikada neće doći... Živeti u trenutku je sve što se računa. 
_______________________________________________________________________________________

Penelopi Vord „Kao pas i mačka“

Seksualna tenzija između Džastina i Amelije je raspamećujuća. Zgrabi vam pažnju već na početku knjige: Ameliji i Džastinu je ostavljena kuća u kojoj je njihova ljubav započeta. Samo je sada njihova priča podgrejana mržnjom. Prisiljeni su da budu cimeri. I slažu se kao pas i mačka. A onda u taj scenario dodajte još jedan ženski lik. Ovo je jedna od onih knjiga zbog koje ćete izgubiti pojam o vremenu jer ćete izgarati od želje da saznate šta će se sledeće dogoditi.
________________________________________________________________________________________

Džesi Barton „Muza“

Ovaj roman prikazuje opasnu igru: umetnike koji pozajmljuju iz života drugih ljudi i žanju ih za sopstvenu upotrebu. Autorka je uspela da vešto uklopi istorijske činjenice i fikciju u pripovest o običnim ljudima koji žive u doba društvenih nemira. „Muza“ ostavlja neizbrisiv utisak, napetost samo raste, dok se pred čitaocem ulančavaju delovi priče o davno izgubljenom remek-delu.
_________________________________________________________________________________________

Paolo Konjeti „Osam planina“

Ovaj roman nije jedna od onih knjiga koje se ne ispuštaju iz ruku, već vas polako uvlači, ulazi vam pod kožu i nikada vas ne napusti. Slučajan susret dvojice dečaka povešće ih na pustolovno i duhovno putovanje sačinjeno od bežanja i pokušaja vraćanja, u stalnoj potrazi za putem ka samospoznaji. Idealna knjiga za mirne trenutke i beg u neku drugu realnost ispunjenu meditacijom o čoveku u vremenu i prirodi.
________________________________________________________________________________________

Arundati Roj „Ministarstvo neizmerne sreće“

„Ministarstvo neizmerne sreće“ je čudnovata knjiga: ima mnogo likova, ne prati hronologiju, pisana je, čini se, bezbrižnim stilom, ali obiluje moćnim pasažima od kojih čitaocu zastaje dah. Jedan od razloga zbog čega je roman uprkos svemu dobar, jeste talent Rojeve da slika rečima. Ideja o prepletu ličnog i političkog ogleda se u svakoj rečenici, a ovaj književni povratak Arundati Roj ostaje čitaocu dugo u sećanju.
_________________________________________________________________________________________

Kloe Espozito „Luda“

Alvina Najtli nije dobra devojka. Ona ne brine ni o čemu. Ona je onakva kakve smo sve mi ponekad, možda samo u mislima. Ali uprkos tome što je Alvi kompletno i potpuno nedopadljiva, ne možete da je ne zavolite. Ona je sebična i zaljubljena u sebe, ali je i neverovatna. Ako ste ikad želeli da budete na strani loše devojke, da vidite kako one žive, misle i dišu, Alvina je prava osoba za vas. „Luda“ je prva knjiga trilogije, kao uvod u „Opaku“ i „Opasnu“. Ovo je zanimljivo štivo, šamar, orgazam. Brz, vatren, pohotan.


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
branko anđić ništa gore od čitanja suvoparne knjige, jedino gore od toga je njeno pisanje laguna knjige Branko Anđić: Ništa gore od čitanja suvoparne knjige, jedino gore od toga je njeno pisanje
17.05.2024.
Ovogodišnji dobitnik Nagrade grada Beograda „Despot Stefan Lazarević“ u oblasti književnosti i prevodnog stvaralaštva u razgovoru za Danas govori o značaju ove nagrade, ali i o dve poslednje knjige na...
više
prikaz presfildovog romana ratnik kada vas zapuhne prašina starih rimskih puteva laguna knjige Prikaz Presfildovog romana „Ratnik“: Kada vas zapuhne prašina starih rimskih puteva
17.05.2024.
Vratio se Stiven Presfild. Autor bestselera o staroj Grčkoj – „Ognjena kapija“ i „Plime rata“ – u novom, uzbudljivom romanu „Ratnik“, pažnju je posvetio Starom Rimu. Zaplet romana je smešten u dve ...
više
prikaz knjige tajni život drveća zaljubljen u šumu laguna knjige Prikaz knjige „Tajni život drveća“: Zaljubljen u šumu
17.05.2024.
Retko je koja knjiga o prirodi privukla pažnju svetskih razmera i postala bestseler kao što je to slučaj sa naslovom „Tajni život drveća“ Petera Volebena. Zašto noćas tako šume jablanovi, tako stra...
više
ekskluzivno stiven erikson u beogradu 20 maja  laguna knjige Ekskluzivno: Stiven Erikson u Beogradu 20. maja!
16.05.2024.
Jedan od najznačajnijih svetskih autora žanra epske fantastike, Stiven Erikson, družiće se sa čitaocima u Beogradu u ponedeljak 20. maja od 17 sati u knjižari Delfi SKC. On će potpisivati svoje knjige...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.