Laguna - Bukmarker - „Laži o Bogu u koje verujemo“ Vilijema Pola Janga u prodaji od 11. oktobra - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

„Laži o Bogu u koje verujemo“ Vilijema Pola Janga u prodaji od 11. oktobra

Od autora romana „Koliba“, koji je prodat u više od dvadeset miliona primeraka, i bestselera Njujork tajmsa „Raskršća“ i „Eva“ stiže nam nova, izuzetna knjiga o pogrešnim idejama o Bogu koje ponekad imamo i delimo s drugima.

„Ova knjiga nastala je iz niza mojih tvitova pod naslovom: ’Reči koje nikada nećete čuti od boga’. Imam spisak od oko sto dvadeset pet malih izjava kao što su: Beležim sve greške. Ti si dete koje nikad nisam želeo. Dozvoliću ti da zadržiš svoje najdragocenije laži. Kad slušamo ono negativno (ono što Bog ne bi rekao) čujemo i ono pozitivno iz drugog ugla. Ovaj postupak je grub – može uzdrmati naše paradigme i pretpostavke – ali upravo to može i te kako da se isplati“, napisao je autor u uvodu knjige „Laži o Bogu u koje verujemo“.

Vilijema Pola Janga su često nazivali jeretikom jer je veoma živopisno i originalno prikazivao Božju ljubav u svojim romanima. Ovde on govori o dvadeset i osam naših naizgled bezazlenih predstava o Bogu. Pol ih razotkriva kao laži koje nas sprečavaju da s Tvorcem uspostavimo odnos ispunjen ljubavlju.

Uz anegdote iz sopstvenog života, Pol nas ohrabruje da razmišljamo o važnim pitanjima koja uključuju greh, religiju, pakao, politiku, identitet, stvaranje, ljudska prava i pomaže nam da otkrijemo duboku Božju ljubav.

Dvadeset osam majstorski napisanih vinjeta pruža nam nove načine gledanja na uobičajena uverenja o prirodi i karakteru Boga. Umesto da se bavi teologijom, autor nas ohrabruje da istražujemo, nastojeći da nas dovede u bliži, prisniji odnos s Bogom.

Vilijem Pol Jang je rođeni Kanađanin, a s roditeljima misionarima živeo je u jednom plemenu koje još obitava u kamenom dobu, na visoravnima nekadašnje Nove Gvineje. Pretrpeo je velike gubitke kao dečak i mladić, a sada s porodicom uživa u „beskraju milosti“ na severozapadnom Pacifiku.

Knjigu „Laži o Bogu u koje verujemo“ možete od 11. oktobra pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
tom holand ispod površine rimskog mira 1 deo laguna knjige Tom Holand: Ispod površine Rimskog mira – 1. deo
26.07.2024.
Tom Holand, kako to tvrdi vojska njegovih vatrenih pratilaca, poseduje jedinstvenu sposobnost da oživi antiku. Ovaj nagrađivani britanski istoričar, biograf i prezenter, u svojim uzbudljivim delima i ...
više
saša bošković mange spaja kvalitet sadržaja i crteža laguna knjige Saša Bošković: Mange spaja kvalitet sadržaja i crteža
26.07.2024.
Nakon završenog manga serijala Laku noć, Punpune izdavačka kuća Laguna je odlučila da publici ponudi dva nova naslova popularnih japanskih stripova. U pitanju su mange Ja sam heroj i Sani. B...
više
akcija i raspust je za lektiru od 1 do 14 avgusta 2024  laguna knjige Akcija „I raspust je za lektiru“ od 1. do 14. avgusta 2024.
26.07.2024.
Znamo da je leto namenjeno igri, igri i igri, a škola je ostala negde u dalekoj i maglovitoj prošlosti, ali hajdemo i knjige da primimo u društvo i videćete koliko vam radosti mogu doneti u danima ras...
više
osvežite svoje leto uz nescafé i lagunu laguna knjige Osvežite svoje leto uz Nescafé i Lagunu
26.07.2024.
Da su knjiga i kafa savršena kombinacija, dobro je poznato. Zato su Izdavačka kuća Laguna i Nescafé odlučili da vam ulepšaju ovo leto i da vam priušte istinsko uživanje u čitanju i ispijanju hladne, o...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.