Laguna - Bukmarker - Lako je zavoleti knjigu „Lako je reći slon“ - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Lako je zavoleti knjigu „Lako je reći slon“

Lako je reći slonSerđa Olivotija je veoma zabavna knjiga u kojoj je ispričana priča o slonovima i njihovom poreklu, od legende o Dolini surlaša sve do današnjih dana. A ko može bolje da ispriča takve priče ako ne bake slonice i deke slonovi? U ovoj čarobnoj knjizi otkrijte životne mudrosti, ko smo, kakvi želimo da budemo i kako doživljavamo sebe i druge.

Zato hajde da otkrijemo priče koje slonovi pričaju svojim unucima o drevnom Slonovgradu, o strašnoj zbrci u kuli od slonovače zbog koje su slonovi krenuli na dalek put, različitim pravcima na druge krajeve sveta. Godinama, menjajući staništa, običaje i navike, nastali su novi „tipovi“ slonova, koji su sada imali drugačije osobine, karaktere i mutacije.

Tako su neki od njih završili u poznatom letovalištu i zaposlili se kao spasioci, drugi su završili u Holivudu, dok neki još lutaju u potrazi za savršenim staništem.

Razume se da se slonovi, baš kao i ljudi, moraju prilagoditi ritmu moderne civilizacije: tako možemo da nabasamo na Ikea-slona koji dolazi u delovima i mora da se sastavi, slona toliko stidljivog da je gotovo nevidljiv, Kafa-slona koji je veoma praktičan u jutarnjim časovima (razumeće me svaki nastavnik koji se sprema za prve časove ponedeljkom) i slonove pesnike, kuvare, slikare, koji se kreću na štulama, i mnoge, mnoge druge.

Svaki od tih slonova ima poseban karakter i osobine koje ih nagone da putuju svetom u potrazi za nekim zbog koga će se osećati ispunjeno i srećno – isto kao što to čine i ljudi.
Ukratko, jeste lako reći „slon“, ali na kog slona tačno mislimo?

Ovo je prezabavna knjiga koja nas uči da spoznamo sebe, kakvi želimo da postanemo i kako posmatramo sebe i druge.

Knjiga je namenjena školarcima, i lako je možete uklopiti u nastavu jer može da posluži za razgovor ne samo o slonovima već i građanskim pravima i manjinama, što će decu podstaći da razmišljaju koliko je važno poštovati druge.

Preporučujem je svima koji žive u stanu i moraju da prisustvuju skupštini stanara, onima koji vole da saznaju čudnovate stvari, a pre svega onima sa bezgraničnom maštom.
Izvor: estetica-mente.com

Prevod: Aleksandra Branković


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
omiljena akcija knjigoljubaca 3 za 999 od 7 do 26 maja  laguna knjige Omiljena akcija knjigoljubaca: „3 za 999“ od 7. do 26. maja!
26.04.2024.
Akcija koju najviše volite i uvek željno iščekujete, jer su tamo najbolji naslovi iz naše ponude – „3 za 999“ počinje 7. i traje do 26. maja 2024. godine, u svim Delfi knjižarama, kao i na sajtovima l...
više
laguna donirala važan uređaj institutu za majku i dete laguna knjige Laguna donirala važan uređaj Institutu za majku i dete
25.04.2024.
Jedna od važnih aktivnosti Lagune u prošloj godini, koja je bila u znaku obeležavanja četvrt veka postojanja, jeste odluka da sredstva namenjena proslavi jubileja preusmerimo u humanitarne svrhe. ...
više
uskoro na brodvej stiže i mjuzikl suludo bogati azijci video  laguna knjige Uskoro na Brodvej stiže i mjuzikl „Suludo bogati Azijci“ [video]
26.04.2024.
Popularni knjiško-filmski serijal se adaptira u mjuzikl na Brodveju. Džon M. Ču će biti zadužen za režiju muzičko-scenske adaptacije „Suludo bogatih Azijaca“. Za potrebe mjuzikla (u produk...
više
dženi kolgan božićna knjižara i čari škotskog duha laguna knjige Dženi Kolgan: „Božićna knjižara“ i čari škotskog duha
26.04.2024.
Škotska spisateljica Dženi Kolgan u razgovoru za Politiku otkriva čaroliju koja se krije iza njenog najnovijeg romana „Božićna knjižara“. Praznična knjiga škotske spisateljice Dženi Kolgan „Bož...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.