Laguna - Bukmarker - Laguni svečano dodeljena nagrada „Beogradski pobednik“ - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Laguni svečano dodeljena nagrada „Beogradski pobednik“

Privredna komora Beograda, po odluci žirija, tradicionalno dodeljuje nagrade „Beogradski pobednik“ i „Plaketa“ najboljim kompanijama i pojedincima za natprosečne rezultate u privređivanju, razvoju i doprinosu uspešnosti beogradske i srpske privrede u prethodnoj godini.

Od 120.000 preduzeća koja čine skoro 30 odsto celokupne privrede Srbije i petinu izvoza, i daju 40 odsto BDP, predloženo je preko 90 privrednih subjekata za godišnju nagradu Privredne komore Beograda „Beogradski pobednik“ za ostvarene rezultate u privređivanju, a Laguna se našla među šest najboljih preduzeća.


 
Na svečanosti u Starom dvoru u ponedeljak, 20. juna godišnja nagrada „Beogradski pobednik“ Privredne komore Beograda za ostvarene rezultate u privređivanju u 2015. godini dodeljena je izdavačkoj kući Laguna. Tom prilikom zamenik gradonačelnika grada Beograda Andrija Mladenović uručio je statuu i plaketu „Beogradski pobednik“ direktoru i vlasniku IP Laguna Dejanu Papiću.

Laguna je jedina izdavačka kuća u našoj zemlji koja je tokom 30 godina od kada se nagrada „Beogradski pobednik“ dodeljuje, nagrađena ovim važnim priznanjem.

 
Izdavačka kuća Laguna je osnovana u aprilu 1998. godine. Osamnaest godina kasnije – Laguna je najveći izdavač u regionu. Do ovog trenutka Laguna je objavila više od 3000 naslova. Svaki četvrti naslov ovenčan je nekom književnom nagradom. Izdanja Lagune se mogu pronaći u brojnim knjižarama, kao i u 48 čitalačkih klubova koje je ova izdavačka kuća otvorila u 26 gradova u Srbiji. U 2016. godini Laguna je izabrana za jednog od tri najbolja izdavača na svetu na Londonskom sajmu knjiga, što je najveće priznanje koje je jedan srpski izdavač ikada dobio.
 
Na svečanosti u Skupštini grada prisustvovali su Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Srbije, i Milivoje Miletić i Marko Čadež, čelnici privrednih komora Beograda i Srbije.
 
Predsednik Privredne komore Beograda Milivoje Miletić je pozdravio prisutne i zahvalio svima koji su pomogli da se manifestacija dodele nagrada organizuje. Kako je istakao, poslovna delatnost Privredne komore Beograda je da u okviru komorskog sistema Srbije štiti privredu i zalaže se za to da ambijent u kojem rade i privređuju bude što povoljniji. „Mi smo u protekilih godinu dana primenili nekoliko inovacija u poslovnim akrtivnostima, pre svega u oblasti razvoja preduzetništva, edukacije, optimizacije koja je, pre svega, imala za cilj da radimo efikasnije, racionalnije i funkcionalnije“, naglasio je Miletić.
 
Prisutnima se obratila i potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović koja je poručila da gubitnici retko mogu da pobede, a pobednici nikada ne odustaju. „Ono što je večeras ’Beogradski pobednik’ to je sigurno i politika naše Vlade, politika koja pokazuje da u prethodne dve godine raste izvoz, društveni proizvod, poboljšava se privredni ambijent, raste sve ono što smo proklamovali kao ciljeve naše ekonomske politike“, istakla je Zorana Mihajlović, koja je i ministarka građevinarstrva, saobraćaja i infrastrukture.
 
Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež obratio se prisutnima rekavši da mu je drago što Privredna komora Beograda zaista posvećuje pažnju ne samo privredi Beograda već i onima kojima je pomoć možda i najviše potrebna, a to su, dodao je on, preduzetnici.
 
Nagrada „Beogradski pobednik“ dodeljuje se od 1985. godine, a postala je statusni simbol u poslovnom svetu. Za 30 godina, nagrade „Beogradski pobednik“ i „Plaketa“ ponelo je 191 privredno društvo i oko 60 preduzetnika, pojedinaca i institucija.

  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna


Podelite na društvenim mrežama:

francuski akademik andrej makin gost 111 laguninog književnog kluba laguna knjige Francuski akademik Andrej Makin gost 111. Laguninog književnog kluba
09.05.2024.
Nova tribina Laguninog književnog kluba biće održana u petak, 10. maja. Specijalni gost našeg druženja biće ugledni svetski pisac i francuski akademik Andrej Makin koji će od 17 sati potpisivati svoje...
više
10 najneobičnijih biblioteka iz celog sveta video  laguna knjige 10 najneobičnijih biblioteka iz celog sveta [video]
09.05.2024.
Prema rečima Stivena Kinga, knjige su jedinstvena prenosiva magija. One moraju negde biti smeštene, a zgrade koje su stvorene za njihovo skladištenje mogu biti podjednako magične kao i one same. Posto...
više
 neka ljubav vlada prvi memoari otkrivaju čistu zrelost slavnog muzičara laguna knjige „Neka ljubav vlada“: Prvi memoari otkrivaju čistu zrelost slavnog muzičara
09.05.2024.
Nije iznenađenje što je roker Leni Kravic svoje memoare „Neka ljubav vlada“ posvetio svojoj majci, glumici Roksi Roker. Najpoznatija po ulozi u „Džefersonovima“, Roksi predstavlja temelj oko kog je Le...
više
prikaz papirne palate mirande kauli heler velike male laži u stilu džona čivera laguna knjige Prikaz „Papirne palate“ Mirande Kauli Heler: „Velike male laži“ u stilu Džona Čivera
09.05.2024.
El Bišop, narator dugo najavljivanog debitantskog ostvarenja Mirande Kauli Heler, na prvu loptu ne ostavlja baš lep utisak. U trenutku kada je upoznajemo nalazi se u porodičnoj vikendici na Kejp Kodu ...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.