Laguna - Bukmarker - Kolin Huver o romanu „Sa nama počinje“ - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Kolin Huver o romanu „Sa nama počinje“

Kolin Huver je napisala više od dvadeset knjiga, a nakon mega hita „Sa nama se završava“ konačno je stigao i prevod dugoočekivanog nastavka – „Sa nama počinje“.

Foto: Chad Griffith

Vaš roman „Sa nama počinje“ je verovatno najiščekivanije izdanje u 2022. godini. Kako se zbog toga osećate?

Prestrašeno? Uzbuđeno? Da budem iskrena, samo se nadam da će čitaoci uživati u ovoj knjizi. Ovaj roman nije toliko težak kao prvi deo – želela sam da pružim Lili neke lepše trenutke. A isto tako sam želela da Atlas na više načina iskusi sreću, tako da se nadam da će se čitaoci zabaviti čitajući ga, baš kao što sam se i ja zabavljala pišući.

Da li ste oduvek planirali da se vratite Lili i Atlasu? Šta Vas je ponovo privuklo ovim junacima?

Nisam. Mislila sam da sam sa njima završila, ali su me čitaoci vratili na njihovu priču. Počelo je tako što sam htela da napišem samo kratak epilog za obožavaoce, međutim, kada sam se vratila u njihov svet, pala mi je na pamet ideja koju sam mogla da razradim u ceo roman. Na kraju krajeva, ova knjiga postoji upravo zbog ljudi koji su je tražili. Nisam sigurna da bih se vratila ovim likovima da nije bilo svih onih poruka koje sam primila.

U ovoj knjizi Lili donosi odluke sa mnogo većim samopouzdanjem. Kakav je bio osećaj pisati o ovoj junakinji sa tim svojim novopronađenim samopouzdanjem i drugačijim pogledom na svet?

Oduvek sam verovala da je Lili jedan od najjačih likova koje sam ikada stvorila, i znala sam da će, ukoliko se njena priča nastavi, ona morati da dobije priliku da zaista pokaže tu snagu. Ne želim da odajem previše kako ne bih otkrila zaplet, ali verujem da će svi biti zaista zadovoljni smerom u kom se njen život kreće do samog kraja priče.

U prvoj knjizi u Lilinu glavu ulazimo putem njenih pisama upućenim Elen. Ovoga puta imamo priliku da čujemo i Atlasovo viđenje. Kako je bilo pisati neke od tih nezaboravnih scena iz suprotnog ugla? Jer se Atlas i Lili različito sećaju istih stvari!

Volim da se vraćam scenama iz prošlosti. Smatram da je pisanje neke scene iz drugačije perspektive pravi izazov. Radila sam to i sa čitavim knjigama, tako da mi je jedino bilo teško da radnju romana „Sa nama počinje“ zadržim u sadašnjosti, iako sam jednostavno mogla da preradim sve one interakcije koje su Lili i Atlas već doživeli u „Sa nama se završava“, zato što mi je baš zabavno da menjam perspektive.



U romanu se upoznajemo i sa nekim neverovatno važnim sporednim likovima koji podržavaju Lili i Atlasa na njihovom putu ka ljubavi. Da li imate omiljenog junaka, osim Lili i Atlasa?

Imam, ali ne mogu baš mnogo da otkrijem jer se ti likovi ne pojavljuju u romanu „Sa nama se završava“. U romanu „Sa nama počinje“ postoje dva lika koja se sprijateljuju i baš sam se zabavljala dok sam o njima pisala. Ali ne želim ništa dalje da otkrivam.

Objavili ste preko dvadeset knjiga. Da li Vam nekada dosadi pisanje? Da li se pisanje ovog romana u nečemu razlikovalo od ostalih?

Nikada mi ne dosadi, ali postaje teže. Svaki put kada završim pisanje knjige, mislim da je to poslednja koju sam imala u sebi, ali uvek osećam želju da napišem još nešto. Znala sam da čitaoci žele nastavak romana „Sa nama se završava“, ali nikada nisam ni pomislila da ću ga napisati. Sve je počelo tako što sam pristala da napišem kratku priču o Lili i Atlasu, ali što sam se više poigravala idejama, te ideje su postajale sve razrađenije. Na kraju se proširilo u roman, tako da sam prosto počela da pišem. Jako mi je drago što sam se u to upustila, i drago mi je što su čitaoci to tražili. Da nije njih, verovatno se nikada ne bih vratila u njihov svet.

Radite na filmskoj adaptaciji romana „Sa nama se završava“ sa Džastinom Baldonijem. Kako napreduje? Koga zamišljate u glavnim ulogama? Da li Vam se sviđa serija „Devica Džejn“ (Jane the Virgin)? (Ja je obožavam, tako da sam oduševljena što ću dobiti kul kombinaciju dve stvari koje mnogo volim.)

Džastin je jedna od najljubaznijih osoba koje sam imala čast da upoznam. Jedva čekam da vidim kako će ova adaptacija na kraju izgledati. I da, velika sam obožavateljka serije „Devica Džejn“, tako da možete da zamislite koliko sam bila uzbuđena kada sam saznala da Džastin radi na ovom projektu.

Vaše knjige ostavljaju neverovatno snažan emocionalni trag na čitaocima. Gde nalazite inspiraciju za priče?

U svakodnevnom životu nisam mnogo emotivna, ali imam teoriju o tome zašto moje knjige deluju suprotno mojoj ličnosti. Potrebno mi je mnogo da bih se naljutila ili uznemirila, pa čak i da bih bila srećna. Rekla bih da sam kao osoba stabilna, tako da kada je u pitanju pisanje, insistiram na emocijama, sve dok ih sama ne osetim.

Na čemu sada radite? Možete li nam nešto više reći?

Trenutno pokušavam da napišem još jedan triler. Pisanje ide pomalo sporo zato što sam bila zauzeta drugim obavezama otkako sam završila roman „Sa nama počinje“, ali sam uverena da ću se vrlo brzo pomeriti sa mrtve tačke. Još nemam ni naslov za to što pišem; baš sam bila neproduktivna u drugom delu 2022. godine.

Da li postoji nešto čime ste trenutno opsednuti? Neka TV serija? Knjiga? Proizvod?

Opsednuta sam svime što se prikazuje na Bravo TV-u. Volim „Bellow Deck“, „Vanderpump Rules“, sve što je u vezi sa „Domaćicama“ (Housewives). To je prava zavisnost. Ako ne pišem, verovatno gledam nešto na Bravo TV-u.

Gde Vas čitaoci mogu pronaći na društvenim mrežama?

Hvala na pitanju! Čitaoci me mogu pratiti na sledećim društvenim mrežama:

Instagram: @colleenhoover
TikTok: @colleenhoover
Facebook: @AuthorColleenHoover
Ili na veb sajtu: colleenhoover.com
 
Izvor: professionalbooknerds.com
Prevod: Kristijan Vekonj


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
predstavljena pesnička zbirka u lavirintu  laguna knjige Predstavljena pesnička zbirka „U lavirintu“
19.04.2024.
Nova zbirka poezije Igora Mirovića predstavljena je 18. aprila u kafeteriji Bukmarker knjižare Delfi SKC.   Pored autora, o knjizi su govorili prof. dr Zoran Đerić i prof. dr Aleksandar Je...
više
ema jarlet o orionu i mraku slikovnice i večernje nebo su oduvek bili deo mog života laguna knjige Ema Jarlet o „Orionu i Mraku“: Slikovnice i večernje nebo su oduvek bili deo mog života
19.04.2024.
Autorka hita „Orion i Mrak“ Ema Jarlet otkriva svoju opsesiju mrakom, kako nastaju priče i junaci koje ilustruje i u kome je pronašla inspiraciju za svoje čarobne slikovnice koje nakon objavljivanja n...
više
rastislav durman o novoj knjizi ona bića koja nisu sića  laguna knjige Rastislav Durman o novoj knjizi „Ona bića koja nisu sića“
19.04.2024.
„Ona bića koja nisu sića“ nova je knjiga evropskih bajki koju je priredio novosadski autor Rastislav Durman. Pisac za decu i odrasle poslednjih godina posvetio se prikupljanju bajki sa svih evropskih ...
više
prikaz knjige vladalac nikola makijavelija uputstvo za rukovanje državom laguna knjige Prikaz knjige „Vladalac“ Nikola Makijavelija: Uputstvo za rukovanje državom
19.04.2024.
„Ne zna se ko pije, a ko plaća“ najbolji je iskaz o situaciji u renesansnoj Italiji. U svakom njenom kutku sram, zločin i samovlašće bili su deviza. Zločin? Stvar službene dužnosti. Ubistvo? Oblik dru...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.