Laguna - Bukmarker - Ko to vredno piše? - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Ko to vredno piše?

Danas ćemo vas obradovati i umesto jednog predstaviti čak deset novih ulova! Deset novih romana Laguninih dobro poznatih i voljenih autora zbog kojih ćete, po ko zna koji put, javiti šefu da ste bolesni kako biste mogli da ostanete kod kuće da ih pročitate. Evo za koje knjige treba da napravite mesta na svojoj polici do kraja godine:



Transcendent Kingdom – Ja Džasi

Autorka za koju kritičari kažu da je naslednica Toni Morison napisala je još jedan fenomenalan roman. Ovaj duboko potresan portret porodice ganskih imigranata opustošenih depresijom, zavisnošću i tugom vas neće ostaviti ravnodušnim. Ovaj roman o veri, nauci, religiji, ljubavi, napisan sa emocionalnim nabojem, izuzetno je moćna priča o porodici koja pokušava da pobegne od sopstvene sudbine.

The Book of Lost Friends – Liza Vingejt

Nakon velikog uspeha koji je postigao roman Dok još nismo bile vaše, autorka je rešila da nas obraduje još jednom neverovatnom pričom. Novi roman je takođe inspirisan istorijskim događajima – priča o tri mlade žene u potrazi za porodicom usred razaranja američkog Juga nakon građanskog rata, i jednoj učiteljici koja otkriva njihovu priču i dugo skrivanu knjigu koja može da promeni sve.

Woman Who Went to Bed for a Year – Sju Taunzend

Ova autorka vam je sigurno poznata po legendarnom Adrijanu Molu, ali ovaj put predstavljamo jedan čiklit. U ovoj urnebesnoj knjizi ćete saznati šta se desi kada osoba prestane da ispunjava svačija očekivanja. Tog dana kada su joj sedamnaestogodišnji blizanci konačno otišli od kuće, Eva je legla u krevet. Muž postavlja pitanje – Kad će večera?, ali nju to ne zanima, ona napokon leži. To je bio njen način da kaže svetu da joj je dosta svega. I uspela je u tome. Prepuna živopisnih likova, ova priča će vas nasmejati do suza.

Bad Boy Forever – Bler Holden

Treći deo serijala Njegova devojka će se uskoro naći u našim knjižarama. Saznajte najnovija uzbudljiva dešavanja sa Tes i Kolom, omiljenim i nepredvidivim parom pred kojim su novi izazovi. Upozorenje: mangupove fore će vas oboriti s nogu, naterati da vam srce suludo brzo lupa i izazvati salve smeha. Sada je stariji, opasniji i rešen da pokaže Tes koliko je voli, uprkos svim preprekama koje im život nameće.

Us Against You – Fredrik Bakman

Autor kojem ne treba predstavljanje donosi nam nastavak Medvedgrada. Verujemo da s nestrpljenjem iščekujete da saznate šta će se desiti sa stanovnicima ovog malog grada kada saznaju da će njihov hokejaški tim biti rasformiran i da njihovi suparnici uživaju u tome i jedva čekaju da vide njihov pad.

The Wish – Nikolas Sparks

Kralj romantike nas je iznenadio još jednim novim romanom. Godina 1996. bila je presudna za Megi. Sa šesnaest godina odlazi da živi sa tetkom u zabačeno selo i stalno razmišlja o prijateljima i porodici koji joj nedostaju – sve dok ne upozna Brajsa, lokalnog tinejdžera, za kojeg ne može ni da sluti koliko će joj promeniti život.

Trouble with Peace – Džo Aberkrombi

Drugi deo trilogije koja je započeta romanom Malo mržnje. Aberkrombi nosi titulu jednog od najgenijalnijih glasova u žanru fantastike, čoveku koji sa svakom sledećom knjigom čitaocu nudi proizvod besprekornog i konzistentnog kvaliteta. Aberkrombijeva proza je, kao i do sada, pitka i dopadljiva. Svet koji gradi pred našim očima je dinamična šahovska tabla, na kojoj figure nemaju vremena za predah.

Three Sisters – Heder Moris

Od autorke bestselera Tetovažer iz Aušvica i Cilkin put stiže nova priča o tri sestre koje su se našle u paklu Aušvica. Kad su bile male, Cibi, Magda i Livija obećale su ocu da će se držati zajedno, bez obzira na sve. Godinama kasnije sve tri završavaju u logoru. Poštujući obećanje dato pre mnogo godina, one se drže zajedno u pokušaju da prežive.

The Butterfly Room – Lusinda Rajli

Lusinda je ponovo napisala fenomenalnu multigeneracijsku dramu, provejanu tajnama i intrigama, u svom poznatom stilu. Priča je elegantno skrojena, sa mnoštvom upečatljivih likova i složenim zapletom, obradovaće sve ljubitelje ljubavnih romana, ali i one koji vole dašak misterije u porodičnim sagama.

Freed – E L Džejms

Konačno možemo da najavimo treći deo trilogije iz Kristijanovog ugla! Oživite ponovo senzualnost, romantiku i dramu kroz misli, razmišljanja i snove Kristijana Greja. Trilogija Pedeset nijansi je ljubavna priča koja je oduševila milione čitalaca širom sveta, i autorka je odlučila da još jednom poseti svet Ane i Kristijana u ovoj završnici koja će vas ostaviti bez teksta.
 
Autor teksta: Dunja Lozuk


Podelite na društvenim mrežama:

laguna donirala važan uređaj institutu za majku i dete laguna knjige Laguna donirala važan uređaj Institutu za majku i dete
25.04.2024.
Jedna od važnih aktivnosti Lagune u prošloj godini, koja je bila u znaku obeležavanja četvrt veka postojanja, jeste odluka da sredstva namenjena proslavi jubileja preusmerimo u humanitarne svrhe. ...
više
 devojka sa violinom milene sekulić odalović u prodaji od 29 aprila laguna knjige „Devojka sa violinom“ Milene Sekulić Odalović u prodaji od 29. aprila
25.04.2024.
Od Milene Sekulić Odalović, autorke romana „Vetar sa Pirineja“ stiže novo literarno ostvarenje „Devojka sa violinom“ – dramatična priča o odvažnoj i smeloj junakinji, intrigama, tajnim zaverama i neoč...
više
o romanu belo se pere na devedeset slovenačke autorke bronje žakelj 25 aprila u knjižari delfi skc laguna knjige O romanu „Belo se pere na devedeset“ slovenačke autorke Bronje Žakelj 25. aprila u knjižari Delfi SKC
24.04.2024.
Slovenačka autorka Bronja Žakelj, koja u prestonicu Srbije dolazi uz podršku ambasade Republike Slovenije, predstaviće beogradskim čitaocima roman „Belo se pere na devedeset“ u četvrtak 25. aprila od ...
više
novo izdanje zapisa na stubu, jerusalimskom selimira radulovića laguna knjige Novo izdanje „Zapisa na stubu, Jerusalimskom“ Selimira Radulovića
24.04.2024.
U štampi će se uskoro naći drugo izdanje „Zapisa na stubu, Jerusalimskom“ Selimira Radulovića, dobitnika nagrade „Meša Selimović“. Kada pročitamo pesme iz nove knjige Selimira Radulovića, i njima prid...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.