Laguna - Bukmarker - Književne ekskluzive u Noći knjige - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Književne ekskluzive u Noći knjige

Pripremite na vreme svoj spisak naslova za Noć knjige! Ovu jubilarnu dvadesetu manifestaciju obeležiće mnogo novih hitova domaće i svetske književnosti.


 
Od autorke Jelene Bačić Alimpić stigla je prava književna poslastica za čitaoce. U novom romanu „Njegove bele rukavice“, ona nas vodi u Sarajevo početkom 20. veka. Njena junakinja je Ljubica Ignjatović, lepa i pametna Jevremova kći, koja slučajno upoznaje Karela Dragutina Harta, poverenika vlade koji će joj pomutiti razum. Zaslepljena strašću i ljubavnim nasladama, ona neće imati snage da se suoči sa istinom.
A od autora bestselera „Čovek po imenu Uve“, stiže nam nova knjiga „Put do kuće svakog jutra sve je duži“. Onako kako to samo on ume, Bakman ovde daje nežan prikaz borbe starog čoveka da zadrži svoje najdraže uspomene, kao i načina na koji njegova sudbina utiče na njegove najbliže.
Pasionirani čitaoci knjiga Jua Nesbea, jednog od najpoznatijih i najboljih savremenih pisaca kriminalističkog žanra na svetu, na svoj spisak moći će da stave i njegov novi roman „Nož“ – dvanaesti u serijalu o inspektoru Hariju Huleu.
Roman „Na sve strane mali požari“ američke autorke Selest Ing vrlo je snažna i intrigantna priča. Bavi se prirodom identiteta i majčinstva – ali i prividom da se poštovanjem pravila može preduprediti katastrofa.
Tu je i knjiga „Tesla: pronalazač modernog“ autora Ričarda Mansona. U pitanju je lucidna, stručno i detaljno istražena biografija briljantnog Nikole Tesle, najbolja nakon njegove autobiografije „Moji izumi“.
Knjiga „Raj na drugom ćošku“ dobitnika Nobelove nagrade za književnost Marija Vargasa Ljose retko je umešna studija strasti i ambicija dve čuvene ličnosti: impresionističkog slikara Pola Gogena i revolucionarke Flore Tristan.
Radnja nove knjige Vanje Bulića „Teodorin prsten“ vrlo je uzbudljiva. Za nepun sat, u toku modne revije u uglednom beogradskom hotelu, pronađena su tri leša. Svi ubijeni bili su u neposrednom dodiru sa prstenom kraljice Teodore, majke cara Dušana Silnog. Potvrdila se legenda o prstenu vizantijske princeze i potom srpske kraljice: umreće svako ko na ruku stavi njen prsten!
Novi roman svetski poznatog pisca Majkla Ondačija „Ratno svetlo“ je elegična, snolika priča o uspomenama, porodičnim tajnama i lažima. Radnja se odvija 1945. godine u Londonu, koji se još oporavlja od rata. Četrnaestogodišnji Natanijel i njegova starija sestra Rejčel prepušteni su brizi tajanstvenog čoveka zvanog Leptirica, kad im roditelji zbog posla napuste zemlju. Natanijel upoznaje neobične Leptiričine prijatelje iz sveta kriminala i upada u niz avantura, od krijumčarenja hrtova za ilegalne trke pasa do ljubavnih noćnih sastanaka u napuštenim kućama.
Izdvajamo i dva naslova za decu: „Kako su postale ružne reči“ i „Fazoni i fore 2“. U knjizi Dušana Radovića „Kako su postale ružne reči“ nalazi se izbor njegovih najboljih pesama i priča za decu. Sve su vrlo zabavne i poučne, a Radović ih čini još zabavnijim, jer u njima često izmišlja neke nove, urnebesne reči ili one obične pretvara u smešne. A u knjizi Ljubivoja Ršumovića „Fazoni i fore 2“ najmlađi će saznati šta znače uzrečice i nizrečice, otkriti nove spravice neverovatnog pronalazača Raše i čitati viceve svojim roditeljima da bi im vratili osmeh na lice.
Čekamo vas u Noći knjige, 14. juna od 17 sati do ponoći u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, ali i na sajtovima www.laguna.rs i www.delfi.rs!


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
dečji dani kulture od 5 do 7 aprila u igri sa knjigom  laguna knjige Dečji dani kulture od 5. do 7. aprila – U igri sa knjigom!
27.03.2024.
I ovog aprila deca se najlepše druže sa knjigom, i to u okviru Dečjih dana kulture, još jedne manifestacije koja promoviše knjigu i čitanje na najlepši način: kroz igru i zabavu! Dečji dani kul...
više
aleksandra filipović i zoran penevski gostovali u oš branko radičević u pančevu povodom jubileja brankovi dani  laguna knjige Aleksandra Filipović i Zoran Penevski gostovali u OŠ „Branko Radičević“ u Pančevu povodom jubileja „Brankovi dani“
28.03.2024.
U okviru obeležavanja jubileja 200 godina od rođenja Branka Radičevića, pisci Aleksandra Filipović i Zoran Penevski družili su se sa učenicima Osnovne škole „Branko Radičević“ u Pančevu. U okviru mani...
više
prikaz romana sutra je novi dan savršen primer (pogrešno shvaćenog) klasika laguna knjige Prikaz romana „Sutra je novi dan“: Savršen primer (pogrešno shvaćenog) klasika
28.03.2024.
Niste se prevarili, to jeste ta knjiga: a zašto je dosadašnji, doslovni prevod originala, „Prohujalo sa vihorom“ (Gone With the Wind), zamenjen prvobitnim naslovom i svojevrsnom parolom glavne junakin...
više
prikaz romana zavedi me knjigama prva ljubav zaborava nema laguna knjige Prikaz romana „Zavedi me knjigama“: Prva ljubav zaborava nema
28.03.2024.
Cveće, čokolade, večere, putovanja – sredstava zavođenja zaista je mnogo, ali se Kejt Bromli u knjizi godine lista USA Today „Zavedi me knjigama“ odlučila za štampanu reč. U ovom je delu rešila da obr...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.