Laguna - Bukmarker - Kad kafa i knjige postanu inspiracija – evo šta smo pronašli za vas - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Kad kafa i knjige postanu inspiracija – evo šta smo pronašli za vas

Do sada smo u tekstovima u rubrici #knjigoljupci razbili stereotip o tome da strastveni čitaoci obavezno piju čaj. Zaključili smo da uglavnom piju kafu. E sad, ako oni piju kafu, onda se taj opojni napitak sigurno pije i u njihovom okruženju.



Prokrstarili smo Delfi knjižarom, naročito onom onlajn, i izdvojili ovih 10 predloga za sve ljubitelje kafe

Krećemo od beletristike, onda prelazimo na stručnu literaturu o pripremanju kafe, a za kraj smo izdvojili nekoliko šolja za koje smo sigurni da će vam povećati ugođaj ispijanja kafe.

Roman čiji je glavni junak možda najomiljenija namirnica na svetu: kafa.

Godina je 1683. Evropa je preplavljena novom drogom. Ta droga zove se kafa. Svuda je tražena – iako je izuzetno skupa jer je monopol na nju u rukama Osmanlijskog carstva. Međutim, jedan mlad Englez osmislio je plan kako da od Turaka izmami ta dragocena zrna... I zato je odlučio da igra na sve ili ništa: uz novčanu podršku Istočnoindijske kompanije, okupio je tim stručnjaka iz raznih zemalja s namerom da Turcima ukrade kafu. Ispočetka se čini kao da sve ide glatko, ali kako vreme prolazi jasno im je da su se upustili u skoro neizvodljiv izazov...

Dijan kao da ima savršen život. Supruga je, majka, i vlasnica pariske kafe-knjižare Srećni ljudi čitaju i piju kafu. Ali kad izgubi voljenog supruga i ćerku u tragičnoj saobraćajnoj nesreći, sve u njenom životu iznenada staje, sve osim njenog srca koje i dalje kuca.

Godinu dana kasnije Dijan će šokirati svoju porodicu i prijatelje iznenadnom odlukom da se preseli u gradić na irskoj obali. Hoće li dozvoliti sebi da ponovo voli? Hoće li prevladati strah da će novom ljubavlju izdati voljene kojih više nema?

Dirljiva i ispunjena nadom, Dijanina priča probudiće u vama mnogo emocija. Ne možete ostati ravnodušni prema ovoj ženi čije je putovanje koliko dramatično toliko i neobično, kojoj je život sve pružio a onda sve uzeo, i koja nema drugog izbora sem da se bori.
 
Tokom njene posete Beogradu, imali smo prilike da razgovaramo sa Anjes Marten-Ligan. Pogledajte intervju u kome je dala zanimljive odgovore na brojna pitanja.
 
Kafa je trenutak zadovoljstva koji nas uvek prati, od buđenja do odlaska na počinak, u zavisnosti od našeg životnog ritma. Uz kafu možemo napraviti pauzu na poslu, može nam biti izgovor za susret sa prijateljima ili prosto ukusan digestiv posle obilnog obroka: svaki izgovor je dobar za šoljicu kafe! U ovoj knjizi se slavi kafa u svakom obliku, kroz mudre misli i izreke, citate i zanimljivosti. Tu su i brojni novi i originalni recepti u izboru Slobodana Šorgića u kojima se kafa koristi i kao značajan i veoma ukusan kulinarski sastojak. 

Ne možete da zamislite dan bez nje? Započnite jutro savršenom kafom koju ćete napraviti u svom domu tako da izgleda kao da ga je spremio iskusni barista.

Više od 100 originalnih recepata donose ukuse iz celog sveta: od čistih, jakih kafa do egzotičnih kombinacija koje nikada ne biste povezali sa kafom – a čije će vas raskošne arome potpuno oduševiti.

Poreklo kafe, najvažniji regioni uzgajanja i istorijat kafe u Srbiji predstavljeni su kroz zanimljivosti koje će vas iznenaditi, zabaviti i otkriti vam sve što dosad niste znali o svojoj miljenici. Uz odgovore na najčešće zablude i mitove, sa ovim sveobuhvatnim vodičem spremni ste da zakoračite u čarobni svet kafe! 

A sada to isto, samo na engleskom. Uz ovu knjigu ćete naučiti kako da napravite savršenu kafu koja mami i ukusom i izgledom! Saznaćete šta vam je potrebno od kuhinjskih gedžeta, a i kako da postanete ekspert za pravljenje penastih i kremastih lattea. Jednostavna uputstva, korak po korak, za 20 različitih šablona za savršeni latte. Uz knjigu se dobija i 5 stencila.

Neodoljivo! Uz ovakav poklon možete se upisati (ili osobu kojoj biste poklonili ovu knjigu) na kurs za baristu. Originalno.

Za one koji vole da idu u širinu i dubinu teme, ovo je prava stvar. Sve ćete znati o kafi i umetnosti njene pripreme, od A do Š (to jest, od A do Z). 

Rečnik kafe je vodič za sve ljubitelje i profesionalce. Sa preko 100 unosa o poreklu, gajenju, do prženju, mlevenju i ispijanju, trostruki britanski barista šampion i poznavalac kafe Maksvel Kolona-Dašvud objašnjava šta to presudno utiče na ukus kafe.

Dobro ilustrovan rečnik koji će vas detaljno uvesti u svet kafe. Teško da ćete naći bolju literaturu na ovu temu.
 
A za one koji bi da uživaju u svom omiljenom napitku na putovanju, ovo će biti idealan poklon. Insajderski vodič najboljih svetskih barista – 600 mesta za ispijanje najbolje kafe u 50 zemalja.

Gde popiti dobru kafu – na ovom spisku se nalaze neverovatna mesta: od kafea, pekara, restorana pa sve do prodavnice video opreme ili automehaničarske radnje. Dobro potkovani prikazi mesta, ključne informacije, mape i planovi za laku orijentaciju.

Zašto ne putovati s ciljem da se uživa u – kafi?

I za kraj, za one koji najviše vole da ispijaju svoj omiljeni napitak u dobrom „pakovanju“, evo 3 potpuno različite ideje za tri šolje:

Vintidž varijanta, za oba pola.

Retro šolja s novogodišnjim motivom.
 

Za tehno gika, nema šta…
 

Uživajte u Novoj godini uz knjige i kafu. 


Podelite na društvenim mrežama:

laguna donirala važan uređaj institutu za majku i dete laguna knjige Laguna donirala važan uređaj Institutu za majku i dete
25.04.2024.
Jedna od važnih aktivnosti Lagune u prošloj godini, koja je bila u znaku obeležavanja četvrt veka postojanja, jeste odluka da sredstva namenjena proslavi jubileja preusmerimo u humanitarne svrhe. ...
više
 devojka sa violinom milene sekulić odalović u prodaji od 29 aprila laguna knjige „Devojka sa violinom“ Milene Sekulić Odalović u prodaji od 29. aprila
25.04.2024.
Od Milene Sekulić Odalović, autorke romana „Vetar sa Pirineja“ stiže novo literarno ostvarenje „Devojka sa violinom“ – dramatična priča o odvažnoj i smeloj junakinji, intrigama, tajnim zaverama i neoč...
više
o romanu belo se pere na devedeset slovenačke autorke bronje žakelj 25 aprila u knjižari delfi skc laguna knjige O romanu „Belo se pere na devedeset“ slovenačke autorke Bronje Žakelj 25. aprila u knjižari Delfi SKC
24.04.2024.
Slovenačka autorka Bronja Žakelj, koja u prestonicu Srbije dolazi uz podršku ambasade Republike Slovenije, predstaviće beogradskim čitaocima roman „Belo se pere na devedeset“ u četvrtak 25. aprila od ...
više
novo izdanje zapisa na stubu, jerusalimskom selimira radulovića laguna knjige Novo izdanje „Zapisa na stubu, Jerusalimskom“ Selimira Radulovića
24.04.2024.
U štampi će se uskoro naći drugo izdanje „Zapisa na stubu, Jerusalimskom“ Selimira Radulovića, dobitnika nagrade „Meša Selimović“. Kada pročitamo pesme iz nove knjige Selimira Radulovića, i njima prid...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.