Laguna - Bukmarker - Još nekoliko dana fantastičnog nagradnog kviza na Radio Laguni - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Još nekoliko dana fantastičnog nagradnog kviza na Radio Laguni

Dragi čitaoci i slušaoci, imate još samo malo vremena, svega nekoliko dana, da učestvujete u fantastičnom kvizu koji je organizovao Radio Laguna.

Svoju veliku programsku akciju „Tajne Lagune“ radio je pokrenuo 13. januara i nagradio veliki broj slušalaca vrednim knjigama izdavačke kuće Laguna.



Slušajte pažljivo Radio Lagunu na 93,7 MHz jer je u toku sjajna nagradna igra. Svakog dana u programu su skrivena pitanja na koja treba da odgovorite. Ukoliko znate odgovor na pitanje koje čujete, odmah okrenite broj 011/7850-948 i osvojite sjajne nagrade koje su pripremljene samo za najvernije slušaoce Radio Lagune.

Slušalac koji se prvi javi i da tačan odgovor na aktuelno pitanje dobiće na poklon vrednu knjigu izdavačke kuće Laguna. Ne propustite uzbudljivu nagradnu igru i osvojite knjigu koju bi svako od nas želeo u svojoj privatnoj biblioteci.

U kvizu „Tajne Lagune“ očekuju vas brojna zanimljiva pitanja, a ukoliko niste sigurni u tačnost vaših odgovora, vrlo lako i brzo ih možete pronaći na internetu.

Radio Laguna kvalitetnim signalom pokriva Beograd sa širom okolinom i osmišljen je da bude u službi građana. Ukoliko niste iz Beograda a želite da vam dan bude ispunjen dobrom muzikom i da učestvujete u ovoj sjajnoj igri, pratite nas na strimu http://stream.radiolaguna.rs:8010/listen.pls.

Knjige koje možete osvojiti u nagradnoj akciji „Tajne Lagune“ su:

1. „Larousse – Drevne civilizacije“ koju je priredila Ketrin Sal. Larusovo izdanje posvećeno antičkim civilizacijama donosi panoramu velikih svetskih civilizacija, koje prati od njihovog nastanka: od prvih egipatskih piramida s početka III milenijuma pre nove ere, do časa kada su, u V veku nove ere, Vizigoti osvojili Rim. Tezejeva borba s Minotaurom, bitka kod Kadeša, izgradnja Jerusalimskog hrama, pojava Bude, smrt Kleopatrina, raspeće Isusovo, osnivanje Teotihuakana, gde se podnose ljudske žrtve... Čuveni ili manje znani, događaji koji čine deo naše zajedničke baštine vode čitaoca ka otkrivanju ovog temeljnog i izrazito bogatog razdoblja u istoriji čovečanstva.

2. „Mitovi i legende“ Filipa Vilkinsona. Istražite svet velikih mitova i legendi oživljen u ovoj očaravajućoj knjizi drevnih predanja prenošenih s kolena na koleno. Otkrijte značenje i kontekst mitova, shvatite njihov značaj za kulturu i otkrijte likove i teme. Od junaka stare Grčke do sna australijskih Aboridžina, ovde su mitovi koji i danas, hiljadama godina pošto su prvi put ispričani, imaju neprocenjiv značaj.

3. „Veliki kuvar“ grupe autora. Izuzetno obrađen i opremljen kuvar koji će podučiti i uputiti kulinarske početnike i obradovati i podsetiti one iskusnije u kuhinji. Ovaj kuvar s preko hiljadu recepata, isto toliko slika i s dodatnim objašnjenjima o nabavci namirnica, njihovoj pripremi i obradi, zaslužuje mesto u svakoj kuhinji. Ovaj kuvar bi mogao poneti naslov „NAJVEĆA knjiga o kuvanju“, „Sve što ste ikad želeli da znate o kuvanju“ ili „Recepti za kuvare-početnike“. „Veliki kuvar“ sadrži preko 1.000 recepata, koji su na koricama opisani kao „omiljeni svakodnevni recepti“, ali oni su i sasvim posebni. U njima vlada međunarodni duh, a izabrana jela se lako pripremaju. Uz svako jelo izneto je uputstvo korak po korak i vreme pripremanja. Uz svaki recept postavljena je primamljiva slika koja kuvaru daje živost.


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
svako ima svoju priču čuvarka priča sali pejdž u prodaji od 16 aprila laguna knjige Svako ima svoju priču – „Čuvarka priča“ Sali Pejdž u prodaji od 16. aprila
15.04.2024.
Divna, emotivna i saosećajna, knjiga „Čuvarka priča“ Sali Pejdž je pravo malo blago sa raskošnom lepezom junaka od kojih se teško rastajemo. Kada Dženis počne da radi za gospođu B – prepredenu deve...
više
nagrada grada beograda za književnost branku anđiću laguna knjige Nagrada grada Beograda za književnost Branku Anđiću
15.04.2024.
Privremeni organ Grada Beograda doneo je odluku o Nagradi grada Beograda – „Despot Stefan Lazarević“ za rad i stvaralaštvo u više kategorija, zaslužnim pojedincima koji su svojim radom u prethodnoj go...
više
dečja knjiga nedelje neka plastično postane fantastično  laguna knjige Dečja knjiga nedelje – „Neka plastično postane fantastično“
15.04.2024.
Za svoje članove Laguna uvek ima dobre vesti! Svake nedelje jedan od aktuelnijih naslova proglašavamo za Dečju knjigu nedelje. To znači da će naši članovi samo te nedelje moći da kupe Dečju knjigu ned...
više
knjiga nedelje heroji i gubitnici  laguna knjige Knjiga nedelje – „Heroji i gubitnici“
15.04.2024.
Za svoje članove Laguna uvek ima dobre vesti! Svake nedelje jedan od aktuelnijih naslova proglašavamo za Knjigu nedelje. To znači da će naši članovi samo te nedelje moći da kupe Knjigu nedelje sa spec...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.