Laguna - Bukmarker - Još jedan uspešan dan Lagune na Sajmu knjiga - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Još jedan uspešan dan Lagune na Sajmu knjiga

Veliki broj posetilaca i nezapamćena gužva obeležile su prvi dan vikenda na štandu Lagune. Dobar glas o velikim popustima, nezabeleženim u poslednjih nekoliko godina i odličan program koji je Laguna pripremila za svoje posetioce očigledno se raširio, pa su čitaoci pohrlili da po prihvatljivim cenama popune biblioteke vrednim izdanjima, ali i da uzmu potpis od omiljenih pisaca.

Izdavačka kuća Laguna na ovogodišnjem Sajmu knjiga ima odličnu prodajnu akciju na kojoj su knjige objavljene prethodnih godina snižene od 50 do 90 odsto. Slikovnice se mogu kupiti za 20 dinara, dok je najskuplja knjiga na akciji „Saga o umetnosti“, jedna od najčuvenijih i najpopularnijih knjiga o umetnosti koje su ikad objavljene, a cena ove knjige je 1970 dinara.

Najprodavanija knjiga na akciji su roman „Asam“ Žerara de Kortansa. Ova knjiga ovenčana je Renodoovom nagradom za 2002. godinu. Pored ove knjige najviše se traže „Zaboravljeni kralj Gudu“ Ane Marije Matute, „Leonardo da Vinči“ Zuzane Rebšer i „Saga o umetnosti“ koju potpisuje profesor ser Ernst Gombrih. Uz kupljene knjige posetiocima smo pripremili poklon vaučere.

Najavljena gostovanja popularnih književnica Isidore Bjelice, Jelene Bačić Alimpić, Vesne Dedić Milojević i Sanje Marinković izazvala su oduševljenje posetilaca Laguninog štanda, a redovi su počeli da se formiraju i pre početka zakazanih potpisivanja.

Prva je na scenu stupila Isidora Bjelica, koja se na ovogodišnjem Sajmu knjiga predstavila romanom „Avato“. Ovo je najradikalnije delo bestseler autorke koja je ovim dokazala da je u potrazi za istinom i slobodom spremna da pređe sve zabranjene granice.

„U pitanju je prvi balkanski Twitter roman u kojem otkrivam kako su živele naše prve dame, i šta je zapravo zabranjena teritorija za žene, što je tema kojom se do sada niko nije bavio. Mislim da će ovo zaista biti uzbudljiva i šokantna knjiga“, rekla je Isidora Bjelica.

Jelenu Bačić Alimpić upoznali smo kao novinarku i TV voditeljku, a ona već treću godinu s velikim uspehom predstavlja svoju prozu. Za tri godine napisala je dva romana. Prvi roman „Ringišpil“ prodat je u preko 60 hiljada primeraka, a ove godine svoje čitaoce obradovala je novim romanom „Pismo gospođe Vilme“. Popularnost Jelene Bačić Alimpić kao pisca potvrdio je danas odziv njenih čitalaca koji su pohrlili na Lagunin štand kako bi od autorke dobili potpis i fotografisali se sa njom.

Roman „Pismo gospođe Vilme“ je priča o ženi koja trpi i žrtvuje se zbog ljubavi udajom za čoveka koga ne voli. Ovaj roman otkriva skrivenu istinu o jednoj nesvakidašnjoj vojvođanskoj građanskoj porodici i patnjama žene koja je žrtvovala svoju ljubav kako bi druge sačuvala od siromaštva. „Pismo gospođe Vilme“ je priča o ljubavi i prijateljstvu, složenom odnosu oca i sina, osveti i neuzvraćenoj ljubavi, ali pre svega tragična ispovest o sudbini jedne porodice.

Druženje sa čitaocima nastavile su Vesna Dedić Milojević i Sanja Marinković. Voditeljka i spisateljica Vesna Dedić Milojević potpisivala je svoj novi roman „Ti si meni sve“, finale trilogije započete romanima „Zauvek u srcu“ i „Sunce meni, sunce tebi“.

„Znam da će uz ovaj roman čitaoci više plakati nego uz ’Zauvek u srcu’ i više verovati u ljubav i smejati se nego uz ’Sunce meni, sunce tebi’. Verujem da će moja trilogija ostati svedočanstvo o velikim, lepim i tragičnim ljubavima, snovima, uspesima i načinu života u Srbiji poslednjih dvadeset godina. Znam da će ovaj roman voleti i muškarci jer sam uspela da kroz lik glavnog junaka dočaram njihove emocije kada se prepuste zabranjenoj ljubavi“, rekla je Vesna Dedić Milojević.

Neposredno pred ovogodišnji Sajam knjiga Laguna je objavila knjigu voditeljke Sanja Marinković pod nazivom „Moja tajna – ljubav, vežbanje, kuvanje“ u kojoj ženama otkriva recept kako da lepo izgledaju i kad ne uspevaju da nađu vremena za sebe zbog brojnih poslovnih i porodičnih obaveza.

„Nadam se da će moja knjiga svim ženama pružiti savete kako da budu srećne i zadovoljne svojim životom i izgledom, ukoliko svakoga dana odvoje vreme za sebe i svoje telo. Sa samo dvadeset minuta svakodnevnog vežbanja i uz vodič za pravilnu ishranu ponovo ćete se zaljubiti, ali u sebe. Kroz anegdote iz mog privatnog i poslovnog života kuvanje će se, verujem, pretvoriti u vašu omiljenu zabavu, tako da više nećete pronalaziti izgovore da nemate vremena ili mogućnosti da sami spremite ukusno i u isto vreme niskokalorično jelo“, naglašava Sanja Marinković. A restoran „Šeher“ se pobrinuo da svi koji su kupili knjigu Sanje Marinković probaju kapkejk napravljen po receptu iz knjige „Moja tajna – ljubav, vežbanje, kuvanje“.

Za sve kupce obezbeđeni su bili i pokloni kozmetičke kuće Avon i vinarije „Mačkov podrum“. Prijatelj Lagune na ovogodišnjem Sajmu knjiga je i kompanija Delta DMD.

  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna




Podelite na društvenim mrežama:

omiljena akcija knjigoljubaca 3 za 999 od 7 do 26 maja  laguna knjige Omiljena akcija knjigoljubaca: „3 za 999“ od 7. do 26. maja!
26.04.2024.
Akcija koju najviše volite i uvek željno iščekujete, jer su tamo najbolji naslovi iz naše ponude – „3 za 999“ počinje 7. i traje do 26. maja 2024. godine, u svim Delfi knjižarama, kao i na sajtovima l...
više
laguna donirala važan uređaj institutu za majku i dete laguna knjige Laguna donirala važan uređaj Institutu za majku i dete
25.04.2024.
Jedna od važnih aktivnosti Lagune u prošloj godini, koja je bila u znaku obeležavanja četvrt veka postojanja, jeste odluka da sredstva namenjena proslavi jubileja preusmerimo u humanitarne svrhe. ...
više
uskoro na brodvej stiže i mjuzikl suludo bogati azijci video  laguna knjige Uskoro na Brodvej stiže i mjuzikl „Suludo bogati Azijci“ [video]
26.04.2024.
Popularni knjiško-filmski serijal se adaptira u mjuzikl na Brodveju. Džon M. Ču će biti zadužen za režiju muzičko-scenske adaptacije „Suludo bogatih Azijaca“. Za potrebe mjuzikla (u produk...
više
dženi kolgan božićna knjižara i čari škotskog duha laguna knjige Dženi Kolgan: „Božićna knjižara“ i čari škotskog duha
26.04.2024.
Škotska spisateljica Dženi Kolgan u razgovoru za Politiku otkriva čaroliju koja se krije iza njenog najnovijeg romana „Božićna knjižara“. Praznična knjiga škotske spisateljice Dženi Kolgan „Bož...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.