Laguna - Bukmarker - Jelena Bačić Alimpić: Deca su moj najveći životni uspeh - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Jelena Bačić Alimpić: Deca su moj najveći životni uspeh

Jelena Bačić Alimpić nedavno je promovisala svoj deveti roman pod nazivom „Njegove bele rukavice“. Iako je dugo bila uspešan novinar i voditelj, kaže da joj je mnogo teže da u današnjem vremenu bude pisac.
 
Glavna junakinja Ljubica Ignjatović je lepa i pametna Jevremova kći koja živi u udobnosti porodičnog doma u Sarajevu 1922. godine. Upoznaje neobičnog čoveka, u kojeg se zaljubljuje i otpočinje s njim život pun strasti. Međutim, ubrzo otkriva njegovo pravo lice i tada nastaje njena lična drama.
 
„Na svakoj knjizi radim oko godinu dana, ali mi većina vremena odlazi na istraživanje istorijske građe za roman. Ljubica Ignjatović je, kao i junakinje mojih prethodnih romana, heroina, ali se razlikuje po tome što je živela jedan vrlo neobičan i turbulentan život. Naravno, u pitanju je fikcija, dakle, isključivo plod moje mašte, iako sam ideju za ovaj roman dobila oslanjajući se na postojanje stvarne istorijske ličnosti koja je u ovom romanu - njen suprug. Istorijske i pravne okolnosti u priči su verodostojne, a sve ostalo je izmaštano“, priča Jelena Bačić Alimpić za „Blic magazin“.
 
Dug čitaocima
 
Ove godine se navršava decenija od Jelenine prve knjige „Ringišpil“, koju je objavila za Lagunu.
 
„Da, ove godine je zaista decenija otkako sam potpisala svoj prvi ugovor s izdavačkom kućom Laguna za knjigu 'Ringišpil', a obeležili smo je tako što smo za knjigu 'Njegove bele rukavice' napravili otvorenu promociju, odnosno pored medija, kolega, prijatelja, pozvali i najvernije čitaoce sa kojima sam se satima družila i potpisivala knjige jer mi je bila želja da im se barem na taj način odužim za višegodišnje poverenje koje poklanjaju mom peru“,  kaže Jelena.
 
Mnoge Jelenine koleginice posle nekoliko objavljenih knjiga otvaraju svoje izdavačke kuće, ali takav slučaj nije i sa njom.
„Ne, zaista nisam razmišljala u tom pravcu. Imam uspešnu poslovnu i posle svih ovih godina rekla bih i prijateljsku saradnju sa svojom izdavačkom kućom i njenim vlasnikom i direktorom Dejanom Papićem“, naglašava ona.
 
Teže je biti pisac
 
Iako je Jelena dugo bila uspešan novinar i voditelj, kaže da joj je mnogo teže da u današnjem vremenu bude pisac. 

„Budući da sam se više od dve decenije bavila novinarstvom, a evo, već deceniju pisanjem, mnogo je teže biti pisac. Tada ste sami sa sobom i belim papirom ispred vas“, priča Bačićeva.
 
Ona kaže da najčešće puni baterije u svojoj kući na Fruškoj gori.

„Tamo pišem, istražujem, ali i uživam u negovanju cveća i svoje baštice, gde uzgajam potpuno prirodno povrće, radujem se plodovima svakog drveta i obožavam da slušam pesmu ptica“, objašnjava spisateljica.

Takođe ističe da joj zaista ne nedostaje rad ispred kamera i da ne razmišlja o nekom novom TV projektu.

U prošlom intervjuu za „Blic magazine“ ova uspešna žena nam je otkrila da razmišlja o ekranizaciji svog romana.

„Ne bih više ništa da pričam dok ne budem potpuno sigurna u ishod pregovora i dogovora. Glavni problem je, naravno, novac, odnosno budžet za ekranizaciju“, kaže ona.
 
Obična žena
 
Koliko je uzbuđena zbog svog novog romana, još više je ova ponosna mama uzbuđena i zbog mature njene kćerke Dunje.

„Dunja je maturirala i primljena je na državni holandski univerzitet Fontis. Za smer je odabrala komunikaciju, biznis i menadžment, a za šta će se na kraju studija konkretno odlučiti i čime će se baviti, ne znam. Meni je najvažnije da bude srećna“,  tvrdi Jelena, i dodaje da su njeni najveći životni uspesi deca, sin Marko i kćerka Dunja.
 
Jelena je jedna od retkih javnih ličnosti koja se decenijama nije promenila, niti uobrazila.

„Zaista se nisam promenila. I dalje sam obična žena, supruga, majka. Nisam ni u kakvim esnafima, kružocima, klikama i sličnim interesnim udruženjima. Živim svoj život povučeno, nikoga ne diram, i ne želim da bilo ko mene dira. Naravno, ružne stvari bih volela da zaboravim u životu. Trudim se da se sećam samo lepih trenutaka i zaboravim laži, podmetanja, zavist, i zlo u ljudima na koje sam, nažalost u životu nailazila“, zaključuje Bačićeva.
 
 
Planovi

„Sledeći poslovni izazov je svakako budući roman, daće bog da ga napišem, a privatni je da uspem da iškolujem i Dunju i ispratim je na njenom putu, kao što sam ispratila i Marka. Oni vrlo dobro znaju da dišem, živim za njih i zbog njih i da uvek imaju zagrljaj u koji mogu da se vrate“,  kaže Jelena.
 
 
Autor : Dafina Dostanić
Izvor: Blic


Podelite na društvenim mrežama:

omiljena akcija knjigoljubaca 3 za 999 od 7 do 26 maja  laguna knjige Omiljena akcija knjigoljubaca: „3 za 999“ od 7. do 26. maja!
26.04.2024.
Akcija koju najviše volite i uvek željno iščekujete, jer su tamo najbolji naslovi iz naše ponude – „3 za 999“ počinje 7. i traje do 26. maja 2024. godine, u svim Delfi knjižarama, kao i na sajtovima l...
više
laguna donirala važan uređaj institutu za majku i dete laguna knjige Laguna donirala važan uređaj Institutu za majku i dete
25.04.2024.
Jedna od važnih aktivnosti Lagune u prošloj godini, koja je bila u znaku obeležavanja četvrt veka postojanja, jeste odluka da sredstva namenjena proslavi jubileja preusmerimo u humanitarne svrhe. ...
više
uskoro na brodvej stiže i mjuzikl suludo bogati azijci video  laguna knjige Uskoro na Brodvej stiže i mjuzikl „Suludo bogati Azijci“ [video]
26.04.2024.
Popularni knjiško-filmski serijal se adaptira u mjuzikl na Brodveju. Džon M. Ču će biti zadužen za režiju muzičko-scenske adaptacije „Suludo bogatih Azijaca“. Za potrebe mjuzikla (u produk...
više
dženi kolgan božićna knjižara i čari škotskog duha laguna knjige Dženi Kolgan: „Božićna knjižara“ i čari škotskog duha
26.04.2024.
Škotska spisateljica Dženi Kolgan u razgovoru za Politiku otkriva čaroliju koja se krije iza njenog najnovijeg romana „Božićna knjižara“. Praznična knjiga škotske spisateljice Dženi Kolgan „Bož...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.