Laguna - Bukmarker - Intervju sa Džodi Elen Malpas, autorkom trilogija „Moj muškarac“ i „Jedna noć“ - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Intervju sa Džodi Elen Malpas, autorkom trilogija „Moj muškarac“ i „Jedna noć“

Razgovarali smo sa autorkom bestselera „Njujork tajmsa“ i „USA tudeja“ Džodi Elen Malpas o serijalu „Jedna noć“, o tome kako sebe opisuje rečima koje završava sa „-sta“ i šta sve u Londonu moraju posetiti oni koji dolaze prvi put.

Recite nam nešto o serijalu „Jedna noć“.

„Jedna noć“ je potpuno nova priča sa novim likovima i novim zapletima. Uzbuđena sam jer sam napisala nešto potpuno drugačije za svoje čitaoce, ali i zadržala kvalitete kojima sam težila u „Mom muškarcu“. Mislim da „Jedna noć“ sadrži mnogo više misterije od „Mog muškarca“. Džesi Vord je bio previše izražajan i nekako nasilan. Sa druge strane, M je takav da u mom umu neprestano stvara nova pitanja i intrige na potpuno drugačiji način. Ako je to slučaj sa mnom koja sam ga stvorila, mogu samo da zaključim da će to biti odlična stvar za moje čitaoce.

Šta čitaoci mogu očekivati u ovoj trilogiji?

Za razliku od „Mog muškarca“, glavni junaci nove trilogije imaju misterioznu prošlost. „Obećanje“ postavlja priču. Upoznajemo Oliviju koja se isključila iz sveta koji smatra surovim i saznajemo ponešto o M-u, oko koga postoji toliko pitanja da ih je nemoguće smestiti u jednu knjigu. Otuda je i stvorena druga knjiga „Jedna noć: Odbijanje“ u kojoj će se moji čitaoci otisnuti na putovanje sa Olivijom kako bi saznali ko je on u stvari. Sigurna sam da će i moji čitaoci, poput same Olivije, imati poteškoća da se izbore sa onim što budu otkrili. Treća knjiga je kulminacija prethodne dve, sve se spaja i eksplodira. Ni sama nisam bila spremna za nju.

Postigli ste fenomenalan uspeh trilogijom „Moj muškarac“. Jeste li bili nervozni pri izlasku novog serijala?

O bože, jesam! „Jedna noć“ je nešto potpuno novo. Mnogo je onih koji su želeli da nastavim sa „Mojim muškarcem“, ali mislim da sam Džesijevu i Avinu priču završila dovoljno savršeno pa se ne bih sa njom igrala. Naravno, to je moje mišljenje jer svaki autor voli svoje priče. Ali, nikad ne reci nikad. Možda ću se jednog dana vratiti toj priči, ali sada imam nove koje želim da ispričam i ne želim da budem poznata samo kao autorka „Mog muškarca“ ili osoba koja je stvorila Gospodara.

Jeste li pročitali neki dobar ljubavni roman u poslednje vreme?

Retko uspevam da čitam iz zadovoljstva, a to je nešto što mi mnogo nedostaje, ali sam nedavno tokom leta avionom pročitala „Ne traži me“ Eme Čejs i „Beautiful Bastard“ Kristine Loren. Obe su sjajne!

Želite li nešto da dodate?

Samo to da sam uzbuđena što svojim čitaocima mogu da ponudim nešto novo i sveže. Zaljubljena sam u M-a koliko i u Džesija. Obojica su napeti, dominantni likovi, ali na veoma različite načine. Nadam se da će moji čitaoci uživati u ovom liku koliko sam i sama dok sam ga stvarala.

Izvor: happyeverafter.usatoday.com 
Prevod: Dragan Matković


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
selimiru raduloviću uručena nagrada meša selimović  laguna knjige Selimiru Raduloviću uručena nagrada „Meša Selimović“
16.04.2024.
U utorak 16. aprila na Kosančićevom vencu u Beogradu, na mestu nekadašnje Narodne biblioteke, pesniku Selimiru Raduloviću svečano je uručena prestižna nagrada „Meša Selimović“ za pesničku zbirku „Zapi...
više
to blurb or not to blurb nije sve amazing, surprising i breathtaking ili  laguna knjige To blurb or not to blurb: Nije sve amazing, surprising i breathtaking... ili?
16.04.2024.
U moru fenomenalne, sjajne, spektakularne i književnosti koja oduzima dah, postavlja se pitanje: to blurb or not to blurb? Prenosimo vam sjajan tekst koji je objavljen na hrvatskom književnom prortalu...
više
20 popusta za predavanje huana pabla eskobara laguna knjige 20% popusta za predavanje Huana Pabla Eskobara
16.04.2024.
Huan Pablo Eskobar, autor knjige „Moj otac Pablo Eskobar“, poznat i pod imenom Sebastijan Marokin, predavač, pisac, arhitekta, dizajner i sin ozloglašenog Pabla Eskobara, u četvrtak 9. maja u MTS dvor...
više
promocija romana moja ljubav nikola tesla u rumi laguna knjige Promocija romana „Moja ljubav Nikola Tesla“ u Rumi
16.04.2024.
U Gradskoj biblioteci „Atanasije Stojković“ u Rumi, u sredu 17. aprila od 18 sati, biće predstavljen roman Ane Atanasković „Moja ljubav Nikola Tesla“. A već narednog dana, 18. aprila, takođe od 18 sat...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.