Laguna - Bukmarker - Filmska adaptacija romantične komedije „Mržnja puna ljubavi“ Sali Torn - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Filmska adaptacija romantične komedije „Mržnja puna ljubavi“ Sali Torn

U filmu „Mržnja puna ljubavi“, ekranizaciji istoimenog romana Sali Torn iz 2016. godine, uloge će tumačiti Lusi Hejl („Slatke male lažljivice“) i Robi Amel („Fleš“).



Imajući u vidu popularnost filmova „The kissing booth“ i „Momcima koje sam volela“ na Netfliksu, kao i bioskopski uspeh „Suludo bogatih Azijaca“, u Holivudu se u poslednjih nekoliko godina dogodila velika promena kada je rom-kom žanr u pitanju. S obzirom na uspeh koji je tokom 2018. godine pratio ekranizacije ovog žanra, Netfliks je radio i na drugim romantičnim komedijama.

Međutim, romantične komedije se na velika vrata vraćaju i u bioskopske sale zahvaljujući ogromnom uspehu „Suludo bogatih Azijaca“, filmu koji je režirao Džon M. Ču, a koji je zasnovan na istoimenoj knjizi Kevina Kvana iz 2013. godine, dokazali su da i romantične komedije mogu doživeti uspeh kada su u pitanju bioskopske zarade, ali i prijem kod filmskih kritičara. Prema tome, holivudski studiji čini se da nikada pre nisu bili ovoliko voljni da razviju novi žanr romantične komedije, nevezano za to da li ih rade prema scenarijima ili ih adaptiraju prema postojećim knjigama. I zato ova filmska ekranizacija čini veliki korak napred kada je u pitanju izbor glumačke postavke.

Priča „Mržnje pune ljubavi“ prati saosećajnu, ali usamljenu Lusi koja je istovremeno posvećena svom poslu, ali i mržnji prema svom nepobedivom protivniku, hladnokrvnom i efikasnom Džošui.

Odlučna da postigne profesionalni uspeh bez ugrožavanja svojih etičkih principa, Lusi se upušta u bezobzirno nadmetanje sa Džošuom koje traje čitavu godinu, a to rivalstvo postaje neverovatno komplikovano onda kada ona shvati da je Džošua privlači.

Piter Hačings („Then came you“) režiraće „Mržnju punu ljubavi“ prema scenariju Kristine Mengert („Mir, ljubav i nerazumevanje“). Druge uloge u filmu osim glavnih nisu raspoređene, iako će se na setu sigurno naći i Lusini roditelji koji uzgajaju jagode, kao i Džošuini roditelji i njegov stariji brat – svi odreda doktori. Takođe, za potrebe filma neophodno je pronaći i glumce za generalne direktore izdavačke kuće u kojoj Lusi i Džoš rade kao izvršni direktori različitim šefovima u kompaniji.

Imajući u vidu uspeh romana „Mržnja puna ljubavi“, čini se da i sam film ima potencijala da postane jednako uspešan. Polazna tačka sadrži u sebi opšte mesto koje nam je svima veoma dobro poznato – kako se od mržnje stiže do ljubavi, a koje je osvojilo srca čitalaca odmah po objavljivanju knjige 2016. godine. A kako i Hejlova i Amel već imaju iskustva u igranju sličnih rola, ne postoji sumnja da će na pravi način izneti i ove uloge. Naravno, i dalje se ne zna da li će „Mržnja puna ljubavi“ svoj put do srca gledalaca krčiti preko bioskopskih ili televizijskih ekrana na striming platformama, to ostaje da se vidi (još uvek nije jasno kakvu će premijeru film imati). Međutim, zahvaljujući novom životu koji je udahnut romantičnim komedijama, sada je možda pravo vreme da se knjiga „Mržnja puna ljubavi“ pretoči u film, a Hejlova i Amel biće zaduženi da taj film postane stvarnost.

Autor: Moli Frimen
Izvor: screenrant.com
Prevod: Nataša Đuričić Marković


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
knjiga kao plod duboke potrebe predstavljen roman vaskrsenje vukašina milićevića laguna knjige Knjiga kao plod duboke potrebe – predstavljen roman „Vaskrsenje“ Vukašina Milićevića
29.03.2024.
Roman prvenac teologa Vukašina Milićevića „Vaskrsenje“ predstavljen je 28. marta publici u knjižari Delfi SKC. O delu koje govori o čoveku, njegovom smislu, instituciji i apsurdu koji ih povezuje, ali...
više
dečji dani kulture od 5 do 7 aprila u igri sa knjigom  laguna knjige Dečji dani kulture od 5. do 7. aprila – U igri sa knjigom!
29.03.2024.
I ovog aprila deca se najlepše druže sa knjigom, i to u okviru Dečjih dana kulture, još jedne manifestacije koja promoviše knjigu i čitanje na najlepši način: kroz igru i zabavu!   Dečji da...
više
proslavimo svetski dan dečje knjige laguna knjige Proslavimo Svetski dan dečje knjige
29.03.2024.
Svetski dan dečje knjige, ustanovljen 1967, kako bi se skrenula pažnja na potrebe najmlađih čitalaca, obeležava se 2. aprila, na dan rođenja danskog pisca Hansa Kristijana Andersena. Tim p...
više
istorija u 56 poglavlja dvadeset minuta luja xix čedomira antića u prodaji od 1 aprila laguna knjige Istorija u 56 poglavlja – „Dvadeset minuta Luja XIX“ Čedomira Antića u prodaji od 1. aprila
29.03.2024.
Posvećeni istoričar Čedomir Antić objedinio je u knjizi „Dvadeset minuta Luja XIX“ 56 intrigantnih priča iz istorije kako naše tako i svetske. U svom prepoznatljivom maniru, pitko i slikovito, opisao ...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.