Laguna - Bukmarker - Fantastični serijal za decu i mlade Džona Stivensa u prodaji od 2. septembra - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Fantastični serijal za decu i mlade Džona Stivensa u prodaji od 2. septembra

„Vatreni letopis“ je nastavak „Smaragdnog atlasa“, drugi roman u trilogiji „Knjige početka“ čuvenog producenta i scenariste Džona Stivensa.

To je priča o Kejt, Majklu i Emi koji odrastaju u sirotištima. Kada stignu u Kembridž Fols, pronalaze staru knjigu koja će pokrenuti drevno magijsko proročanstvo, a deca upadaju u jednu opasnu, drugačiju stvarnost, punu mračnih čini i jezivih čudovišta.

Posle burnih događaja prošle zime Kejt, Majkl i Ema žarko žele da nastave potragu za davno zarobljenim roditeljima, ali su i sami u velikoj opasnosti. Zbog toga ih čarobnjak Stanislaus Pim skriva u Domu za beznadežnu i nepopravljivu siročad „Edgar Alan Po“. Tu će, kaže im on, biti na sigurnom. Ni sam ne zna koliko strašno greši.

Neprijatelj je ubrzo pronašao decu i u grozničavom bekstvu Kejt dospeva stotinu godina u prošlost, u opasni, začarani svet Njujorka. Tražeći način da se vrati bratu i sestri, Kejt upoznaje dečaka čija je sudbina nerazmrsivo – i vrlo opasno – isprepletena s njenom.

Džon Stivens je deset godina radio na televiziji: jedan je od scenarista i producent serija „Gotam“, „Tračara“, „Okrug Oranž“ i „Gilmorove“. Magistrirao je lepe umetnosti na Virdžinijskom univerzitetu.  Autor je trilogije „Knjige početka“.
Roman „Vatreni letopis“ možete pronaći od 2. septembra u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
selimiru raduloviću uručena nagrada meša selimović  laguna knjige Selimiru Raduloviću uručena nagrada „Meša Selimović“
16.04.2024.
U utorak 16. aprila na Kosančićevom vencu u Beogradu, na mestu nekadašnje Narodne biblioteke, pesniku Selimiru Raduloviću svečano je uručena prestižna nagrada „Meša Selimović“ za pesničku zbirku „Zapi...
više
to blurb or not to blurb nije sve amazing, surprising i breathtaking ili  laguna knjige To blurb or not to blurb: Nije sve amazing, surprising i breathtaking... ili?
16.04.2024.
U moru fenomenalne, sjajne, spektakularne i književnosti koja oduzima dah, postavlja se pitanje: to blurb or not to blurb? Prenosimo vam sjajan tekst koji je objavljen na hrvatskom književnom prortalu...
više
20 popusta za predavanje huana pabla eskobara laguna knjige 20% popusta za predavanje Huana Pabla Eskobara
16.04.2024.
Huan Pablo Eskobar, autor knjige „Moj otac Pablo Eskobar“, poznat i pod imenom Sebastijan Marokin, predavač, pisac, arhitekta, dizajner i sin ozloglašenog Pabla Eskobara, u četvrtak 9. maja u MTS dvor...
više
promocija romana moja ljubav nikola tesla u rumi laguna knjige Promocija romana „Moja ljubav Nikola Tesla“ u Rumi
16.04.2024.
U Gradskoj biblioteci „Atanasije Stojković“ u Rumi, u sredu 17. aprila od 18 sati, biće predstavljen roman Ane Atanasković „Moja ljubav Nikola Tesla“. A već narednog dana, 18. aprila, takođe od 18 sat...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.