Laguna - Bukmarker - „Evropska unija – Otuđena država“ Vasilisa A. Koronakisa - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

„Evropska unija – Otuđena država“ Vasilisa A. Koronakisa

„Evropska unija – Otuđena država“ je informativna knjiga o tome kako zaista funkcionišu upravljačke strukture unutar Evropske unije, koje su postale najmoćnija birokratija na svetu. Čitajući ovo delo saznaćete sve o sve o „sistemu“ koji upravlja životima pola milijarde ljudi.

Kada se govori o Briselu kao o „gradu greha“, ne misli se na drogu, prostituciju ili mafiju. Misli se na grehove prema sjajno zamišljenom projektu, koji se pretvorio u Evropsku uniju. Nakon dvadeset i tri godine rada u izdavaštvu i novinarstvu, baveći se unutrašnjim problemima Unije, autor je osetio da se njegova nada u bolje sutra povlači pred moćnim silama unutar struktura Evropske unije, koje nagrizaju same temelje ove organizacije. Taj birokratski centar razobličen je na stranicama ove knjige kao svojevrsna država u državi, koja postaje sve jača i moćnija.

Knjiga je namenjena svim onim čitaocima koji žele da steknu uvid u stvarni način funkcionisanja Evropske unije i svih njenih struktura, a to im je dato kroz obilje materijala i primera iz bogate prakse Vasilisa A. Koronakisa, koji godinama kao novinar prati rad ove organizacije. „Jedanaest malih skandala“ prikazanih u ovoj knjizi otvoriće vam oči i pokazati ne samo zašto već i kako funkcioniše „sistem“ unutar ove moćne organizacije.

Ovaj svojevrsni priručnik, napisan gotovo kao triler, namenjen je najširoj publici koja ima nejasne predstave o ovoj organizaciji ali i onima koji misle da ponešto znaju o Uniji.

Vasilis Koronakis je rođen na Krfu u Grčkoj. Školovao se u Italiji, gde je diplomirao kao inženjer za hidrauliku, na državnim univerzitetima u Bariju i Napulju. Radio je kao naučni istraživač pri Italijanskoj državnoj istraživačkoj agenciji CNR (1965–1970). Deset godina je radio za vladu Sjedinjenih Država i četiri godine je bio ambasador Regionalnog saveta za saradnju u Briselu (2008–2012). Od 2012. je predsednik i direktor medijske grupe Nju Jurop sa sedištem u Briselu.

Knjigu „Evropska unija – Otuđena država“ možete pronaći od 2. marta u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
dečji dani kulture od 5 do 7 aprila u igri sa knjigom  laguna knjige Dečji dani kulture od 5. do 7. aprila – U igri sa knjigom!
29.03.2024.
I ovog aprila deca se najlepše druže sa knjigom, i to u okviru Dečjih dana kulture, još jedne manifestacije koja promoviše knjigu i čitanje na najlepši način: kroz igru i zabavu!   Dečji da...
više
proslavimo svetski dan dečje knjige laguna knjige Proslavimo Svetski dan dečje knjige
29.03.2024.
Svetski dan dečje knjige, ustanovljen 1967, kako bi se skrenula pažnja na potrebe najmlađih čitalaca, obeležava se 2. aprila, na dan rođenja danskog pisca Hansa Kristijana Andersena. Tim p...
više
istorija u 56 poglavlja dvadeset minuta luja xix čedomira antića u prodaji od 1 aprila laguna knjige Istorija u 56 poglavlja – „Dvadeset minuta Luja XIX“ Čedomira Antića u prodaji od 1. aprila
29.03.2024.
Posvećeni istoričar Čedomir Antić objedinio je u knjizi „Dvadeset minuta Luja XIX“ 56 intrigantnih priča iz istorije kako naše tako i svetske. U svom prepoznatljivom maniru, pitko i slikovito, opisao ...
više
komemorativni skup sanu posvećen goranu petroviću laguna knjige Komemorativni skup SANU posvećen Goranu Petroviću
29.03.2024.
U prisustvu velikog broja članova Srpske akademije nauka i umetnosti u Svečanoj sali SANU u četvrtak 28. aprila održana je komemorativna sednica, posvećena piscu i akademiku Goranu Petroviću (1961–202...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.