Laguna - Bukmarker - Drugog dana Sajma na Laguninom štandu gostovali popularni autori - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Drugog dana Sajma na Laguninom štandu gostovali popularni autori

Na štandu Lagune u ponedeljak, 21. oktobra, sve posetioce obradovali su popularni pisci Nenad Gajić, Pavle Zelić, Slobodan Vladušić i Branislav Janković. O tome svedoči veliki broj čitalaca koji je posetio Lagunin štand, gde su autori nekoliko sati svojim obožavaocima potpisivali knjige.

Potpisivanje knjiga Nenada Gajića, autora bestselera„Slovenska mitologija“ i „Bajka nad bajkama“, umilnim zvucima harfe otvorila je i uveličala harfistkinja Željka Milošević.

„Sajam knjijga kao najveću manifestaciju u Srbiji uvek je prijatno posetiti. Štand Lagune i organizacija su već standardno odlični. Prethodnih godina sam na Sajam stizao poslednjih dana, ali sam veoma prijatno iznenađen atmosferom na početku. Drago mi je da se i moja druga knjiga ʼBajka nad bajkamaʼ dopada čitaocima koji su danas izrazili veliko zadovoljstvo prvim delom ove trilogije i raspitivali se kada će nastavak. Moji čitaoci koji me prate od knjige ʼSlovenska mitologijaʼ izrazili su zadovoljstvo načinom na koji sam slovenske mitske motive obrađivao u novoj knjizi“, istakao je Nenad Gajić.

„Poseban je, jedinstven i neponovljiv doživljaj prvi put potpisivati svoj roman na Sajmu knjiga, nalik nastupu na Mondijalu ili prvom mestu na opštinskom iz neke prirodne nauke. On ima specifičnu težinu na vazda krcatom štandu Lagune, gde se pisac oseća kao na info pultu, pa malo navodi prolaznike, malo priča i zamajava verne i potencijalne čitaoce, a ponajviše, nalik austronautu po povratku sa misije ili komunističkom vođi maše poznanicima i prijateljima koje viđa nažalost (ili na sreću) tek ovim povodom. Trudim se da svakom čitaocu napišem unikatnu, personalizovanu posvetu, ne u pogledu imena, već procene ličnosti i opredeljenja, čak i ako to znači da ispišem garanciju za povraćaj novca iz sopstvenog džepa ako se neodlučnom kupcu knjiga ne svidi. Miris sveže odštampanog budućeg plena omamljuje a mozak vam se vrti u kaleidoskopu naslovnica i kada takvi izađete u poslednju toplinu umirućeg leta, čik da ne stvorite instant nostalgiju. Zato trkom nazad, do poslednjeg dana“, rekao je Pavle Zelić.

„Tokom potpisivanja knjiga imao sam priliku da upoznam nekoliko čitalaca i da od njih čujem pitanja ili zapažanja koja su me oduševila. To je neprocenjivo iskustvo. Iako već dugo znam da pisac nije vlasnik svih značenja svog romana, uvek vas iznenade tuđa čitanja koja to ubedljivo pokazuju. I dobro je da je tako. Knjiga koja pripada samo piscu, nije knjiga, već piskaranje“, istakao je Slobodan Vladušić.

„Sajam je odličan način da ovakav pisac upozna svoje čitaoce i da tek u razgovoru sa njima proveri sebe i svoj spisateljski rad“, rekao je Branilav Janković.
Da druženje sa piscima i mnogobrojnom publikom bude sadržajnije pobrinule su se kompanije Bambi, Schweppes, Oriflame, Naše zrno, Nescafe, Esi i vinarija Mačkov podrum.

U utorak, 22. oktobra, na Laguninom štandu vas takođe očekuju popularni pisci koji će se sa zadovoljstvom družiti sa čitaocima i potpisivati primerke knjiga.

U 15 sati druženje sa svim posetiocima započinje Miomir Petrović koji će se predstaviti sa knjigom „Miris mraka“.Ova knjiga predstavlja uzbudljivu odiseju srpske i grčke porodice čije su se sudbine ukrstile na beogradskom Dorćolu. „Miris mraka“ je roman-reka, porodična saga, ali i svojevrstan istorijski roman o Dorćolu. Radnja romana prati hroniku porodice Maksimović, koja počinje u Trebinju, ali istovremeno i porodičnu sagu porodice Teodopulos koja počinje u Kastoriji u Grčkoj – obe će se završiti u Beogradu.

U 16 sati na Laguninom štandu u Hali 1 očekuje vas Goran Skrobonja sa knjigom „Sva Teslina deca“, koja je ekskluzivno pripremljena za ovogodišnji sajam. Roman koji hronološki prethodi Skrobonjinom prethodnom romanu „Čovek koji je ubio Teslu“.

David Albahari i Žarko Radaković stvorili su jedinstvenu i neobičnu „Knjigu o muzici“. Pisana u četiri ruke, naizmenično, nudi čitaocu uvid u muziku pojedinih poznatih savremenih muzičara i grupa i stoga predstavlja specifičan žanr na razmeđi između muzičkih ogleda i zbirke priča, zapravo umetnički uobličenih utisaka o „svirkama“ ili albumima koji su za autore ove knjige bili svojevrstan izbor po srodnosti. Ova dva autora 22. oktobra u 17 sati na Laguninom štandu potpisivaće knjige i družiti se sa ljubiteljima muzike i lepe pisane reči.

U 18 sati očekuje vas Dragoljub Zamurović sa knjigom „Moj Beograd“. Foto-monografijom o Beogradu vam otkriva ovaj neverovatni grad iz novog ugla: trgove, ulice, zgrade, krovove, terase pored kojih ste sigurno nekada prošli, ali koji će vam okom kamere ovog čuvenog fotografa pokazati nešto novo i tajanstveno, prelepo i očaravajuće.

I za kraj, 22. oktobra na Laguninom štandu u 19 sati moći ćete da obezbedite sebi potpisan primerak knjige „Princ i fantom“ autora Milana Vidojevića. Ova knjiga vam otkriva istorijsku istinu o sudbini princa Đorđa Karađorđevića, koji je proveo petnaest godina u duševnoj bolnici u Toponici kod Niša. Na početku Drugog svetskog rata, u okruženju kome ne pripada, princ Đorđe pokušava da otkrije misterioznog ubicu koji zastrašuje bolesnike ali i da utiče na odluke kraljevske porodice.

  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna


Podelite na društvenim mrežama:

predstavljena pesnička zbirka u lavirintu  laguna knjige Predstavljena pesnička zbirka „U lavirintu“
19.04.2024.
Nova zbirka poezije Igora Mirovića predstavljena je 18. aprila u kafeteriji Bukmarker knjižare Delfi SKC.   Pored autora, o knjizi su govorili prof. dr Zoran Đerić i prof. dr Aleksandar Je...
više
ema jarlet o orionu i mraku slikovnice i večernje nebo su oduvek bili deo mog života laguna knjige Ema Jarlet o „Orionu i Mraku“: Slikovnice i večernje nebo su oduvek bili deo mog života
19.04.2024.
Autorka hita „Orion i Mrak“ Ema Jarlet otkriva svoju opsesiju mrakom, kako nastaju priče i junaci koje ilustruje i u kome je pronašla inspiraciju za svoje čarobne slikovnice koje nakon objavljivanja n...
više
rastislav durman o novoj knjizi ona bića koja nisu sića  laguna knjige Rastislav Durman o novoj knjizi „Ona bića koja nisu sića“
19.04.2024.
„Ona bića koja nisu sića“ nova je knjiga evropskih bajki koju je priredio novosadski autor Rastislav Durman. Pisac za decu i odrasle poslednjih godina posvetio se prikupljanju bajki sa svih evropskih ...
više
prikaz knjige vladalac nikola makijavelija uputstvo za rukovanje državom laguna knjige Prikaz knjige „Vladalac“ Nikola Makijavelija: Uputstvo za rukovanje državom
19.04.2024.
„Ne zna se ko pije, a ko plaća“ najbolji je iskaz o situaciji u renesansnoj Italiji. U svakom njenom kutku sram, zločin i samovlašće bili su deviza. Zločin? Stvar službene dužnosti. Ubistvo? Oblik dru...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.