Laguna - Bukmarker - Dobrica Ćosić dobija svoju knjižaru u Lancu Delfi - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Dobrica Ćosić dobija svoju knjižaru u Lancu Delfi

Projekat imenovanja knjižara u lancu Delfi se nastavlja. U četvrtak, 30. juna u 14 sati knjižara u Bulevaru kralja Aleksandra 146 poneće ime velikog srpskog pisca Dobrice Ćosića.


 
Svečanosti imenovanja će prisustvovati Ana Ćosić, kćerka Dobrice Ćosića, Goran Vesić, gradski menadžer, Milan Caci Mihailović, glumac, i Dejan Papić, direktor Lagune.
 
Laguna je objavila sedam knjiga Dobrice Ćosića: roman „Koreni“, tetralogiju „Vreme smrti“, testamentarnu knjigu „U tuđem veku“, i „Bajku“, fantastičan antiutopijski roman, smešten u eru totalitarizma gde su slobode ukinute i sve vrednosti urušene, a koja najavljuje autorovo tragično osećanje istorije i sopstvene epohe.
 
Dobricа Ćosić (1921–2014), pisаc, esejistа, političаr, jednа od nаjznаčаjnijih figurа srpske istorije i književnosti druge polovine 20. vekа. U književnost ulаzi 1951. godine sа svojim prvim romаnom „Dаleko je sunce“, prvim modernim romаnom o jugoslovenskoj revoluciji koji je predstаvljаo kritiku revolucionаrnog terorа. Romаn je preveden nа tridesetаk jezikа, а sаmo u SSSR-u štаmpаn u 1.600.000 primerаkа. Zаtim objаvljuje romаne: „Koreni“ (1954), „Deobe“ (1961), „Bаjkа“ (1965), „Vreme smrti“ (tetrаlogijа, 1972–79), „Vreme zlа“ – trilogijа „Grešnik“ (1985), „Otpаdnik“ (1986) i „Vernik“ (1990), „Vreme vlаsti I“ (1996) i „Vreme vlasti II“ (2007). Dobitnik je Ninove nаgrаde dvа putа (zа romаne „Koreni“ i „Deobe“).
 
Dobitnik je velikog broja nagrada za svoje stvaralaštvo. Delа Dobrice Ćosića prevedenа su nа tridesetаk jezikа, а svi romаni prevedeni su nа frаncuski gde su dobili nаjveće pohvаle.
 
Na dan svečanog imenovanja knjižare u Bulevaru kralja Aleksandra 146, trideset najnovijih Laguninih naslova biće na specijalnom popustu od 30 odsto. Na istom popustu biće i sve knjige Dobrice Ćosića u izdanju Lagune. Svi koji žele moći će besplatno da se učlane u Lagunin klub čitalaca.
 
Poklon uz svaku kupovinu obezbedile su renomirane kompanije Schweppes, Bambi, Dr Oetker, Nescafé, Golden Rose.
Slatko posluženje pripremila je poslastičarnica Bolonja.


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
dečji dani kulture od 5 do 7 aprila u igri sa knjigom  laguna knjige Dečji dani kulture od 5. do 7. aprila – U igri sa knjigom!
29.03.2024.
I ovog aprila deca se najlepše druže sa knjigom, i to u okviru Dečjih dana kulture, još jedne manifestacije koja promoviše knjigu i čitanje na najlepši način: kroz igru i zabavu!   Dečji da...
više
proslavimo svetski dan dečje knjige laguna knjige Proslavimo Svetski dan dečje knjige
29.03.2024.
Svetski dan dečje knjige, ustanovljen 1967, kako bi se skrenula pažnja na potrebe najmlađih čitalaca, obeležava se 2. aprila, na dan rođenja danskog pisca Hansa Kristijana Andersena. Tim p...
više
istorija u 56 poglavlja dvadeset minuta luja xix čedomira antića u prodaji od 1 aprila laguna knjige Istorija u 56 poglavlja – „Dvadeset minuta Luja XIX“ Čedomira Antića u prodaji od 1. aprila
29.03.2024.
Posvećeni istoričar Čedomir Antić objedinio je u knjizi „Dvadeset minuta Luja XIX“ 56 intrigantnih priča iz istorije kako naše tako i svetske. U svom prepoznatljivom maniru, pitko i slikovito, opisao ...
više
komemorativni skup sanu posvećen goranu petroviću laguna knjige Komemorativni skup SANU posvećen Goranu Petroviću
29.03.2024.
U prisustvu velikog broja članova Srpske akademije nauka i umetnosti u Svečanoj sali SANU u četvrtak 28. aprila održana je komemorativna sednica, posvećena piscu i akademiku Goranu Petroviću (1961–202...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.