Laguna - Bukmarker - Delfi Kutak je pročitao: „Novo Proleće“ - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Delfi Kutak je pročitao: „Novo Proleće“

Točak vremena se okreće i Doba dolaze i prolaze, ostavljajući za sobom sećanja koja postaju legende. Legende blede u mitove, a mitovi su već davno zaboravljeni kada Doba koje ih je izrodilo ponovo nastupi. U Trećem dobu, Dobu Proročanstva, Svet i Vreme vise o koncu. Sve što beše, sve što će biti i sve što jeste još može da padne pod Senku.

Moiraina je mlada Prihvaćena koja tek treba da bude iskušana za šal Aes Sedai. Ona i Sijuan Sanče vežbaju tkanja koja ih mogu čekati na završnom ispitu. Jedno izrečeno proročanstvo će im promeniti tok.

On je ponovo rođen. Osećam ga! Zmaj na padini Zmajeve planine uvlači u pluća svoj prvi dah! On dolazi! Svetlost nam pomogla! Svetlost pomogla celom svetu! On leži u snegu i plače kao grmljavina! Bukti kao sunce!

Duže od tri hiljade godina svet čeka da se Zmajska proročanstva ispune. Zmaj će se roditi na padinama Zmajske planine baš na mestu gde je on nekada davno umro. To dete će biti rođeno kako bi se suočio sa Mračnim u Tarmon Gai’donu, Poslednjoj bici. Njegovo breme će biti teško jer će nositi čitavu sudbinu sveta. To će biti jedina prilika da se pobedi Mračni. Ali Proročanstvo ne kaže ko će pobediti.

Moiraina i Sijuan će po nalogu Amirlin Tron popisivati sve žene koje su se porodile u momentu izricanja proročanstva. U blizini Zmajske planine. Ili sa pogledom na planinu.

Put ih odvodi van Bele kule Tar Valona; biće prinuđene da se razdvoje zbog Crnog Ađaha, a Moiraina će se susresti sa Lanom, kraljem Malkijera.

Došla sam po tvoju pomoć. Nekoć je data zakletva, koja se poštovala još od Stogodišnjeg rata, da će Malkijer jahati kada Bela kula pozove. Jesam Aes Sedai i zovem te!

Novo Proleće“ je fantastičan uvod u „Zenicu sveta“. Iako sam pročitala prva tri dela ovog serijala, nisam razumela kako je Moiraina postala Aes Sedai i kako je upoznala Lana, koji je bio njen Zaštitnik.

Izdvojila bih deo kada Moiraina ide na iskušavanje za šal Aes Sedai. Da samo znate kako je to poglavlje opisano! Tokom njenih sto tkanja ja sam imala utisak da sam sa njom i da tkanja radimo zajedno. Maestralno dočarano!

Da ne bih više spojlovala, samo ću vam reći da je Džordan maestralan!

Vodim isti rat kao ti, protiv Senke.

Rekao si da si spalio svoju prošlost. Neka prošlosti njen pepeo. Ovo je isti rat, Lane. Najvažnija bitka u tom ratu- a ovu možeš da je dobiješ.

Ja sad nestrpljivo čekam četvrti deo ovog serijala da izađe u tvrdokoričenom izdanju, a ako se niste upoznali sa Džordanovim svetom, toplo vam preporučujem da započnete ovu avanturu. Nećete se pokajati!

Autor: Sara Ristović
Izvor: Delfi Kutak


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
roman moja ljubav nikola tesla oduševio čitaoce u rumi laguna knjige Roman „Moja ljubav Nikola Tesla“ oduševio čitaoce u Rumi
18.04.2024.
U Gradskoj biblioteci „Atanasije Stojković“ u Rumi održana je promocija romana „Moja ljubav Nikola Tesla“ Ane Atanasković. Foto: Jelena Vidaković Autorka je naišla na srdačan prijem publik...
više
 kenija damari divljine viktora lazića u prodaji od 19 aprila laguna knjige „Kenija: Damari divljine“ Viktora Lazića u prodaji od 19. aprila
18.04.2024.
Viktor Lazić, u putopisnom delu „Kenija: Damari divljine“, kroz neverovatne opise, vodi nas u egzotične predele ove mnogoljudne i raskošne zemlje. Prema rečima autora: „Savane, lavovi, zebre, slono...
više
šesta knjiga kultnog serijala roberta džordana u tvrdom povezu od 19 aprila u prodaji laguna knjige Šesta knjiga kultnog serijala Roberta Džordana u tvrdom povezu od 19. aprila u prodaji
18.04.2024.
Sigurno će vas obradovati vest da će se u prodaji naći „Gospodar haosa“, šesti deo serijala „Točak vremena“, s novim koricama i u tvrdom povezu. Nakon što je pokorio Tir, Andor i Kairhijen, Rand po...
više
 naše priče gorice nešović i jelice greganović u prodaji od 19 aprila laguna knjige „Naše priče“ Gorice Nešović i Jelice Greganović u prodaji od 19. aprila
18.04.2024.
Za sve vas koji volite duhovite životne priče, stižu „Naše priče“, nastavak bestselera „Priči nikad kraja“ Gorice Nešović i Jelice Greganović. „Kada smo prvi put objavile našu knjigu ’Priči nikad k...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.