Laguna - Bukmarker - „Business Women Award“ Jeleni Bačić Alimpić - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

„Business Women Award“ Jeleni Bačić Alimpić

Svečanost Business Women Awards za 2019. održana je 9. septembra u Beogradu, a bila je posvećena ženama koje su u raznim oblastima života i svojih profesija ostvarile značajne rezultate.
 
Nagrada je otišla u ruke najboljih žena iz oblasti ekonomije, privrede, kulture, književnosti, novinarstva, TV stvaralaštva, mode, humanitarnog rada i celokupnog doprinosa savremenom srpskom društvu.
 
Među nagrađenima je i Jelena Bačić Alimpić koja je ovu prestižnu nagradu dobila za književnost.
 
Mirjana Karanović je nagrađena za glumačko stvaralaštvo, sestre Gobović za svoj muzički rad i očuvanje tradicije, Suzana Perić za modu itd.
 
Jelena Bačić Alimpić se školovala u Karlovačkoj gimnaziji u Sremskim Karlovcima i na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, na Katedri za jugoslovenske književnosti i srpskohrvatski jezik.
 
Radila je kao novinar, urednik i autor na televiziji i u prestižnim časopisima. Dobitnica je mnogobrojnih nagrada za televizijsko stvaralaštvo u zemlji i regionu.
 
Autorka je romana „Ringišpil“ (2010), koji je preveden na makedonski, turski, bugarski i slovački jezik, nagrađen „Zlatnim Hit liberom“, dve godine zaredom proglašavan najčitanijom knjigom domaćeg autora i jedan je od najprodavanijih i najčitanijih romana u istoriji izdavačke kuće Laguna.
 
Njen drugi roman, „Pismo gospođe Vilme“ (2012), i treći, „Poslednje proleće u Parizu“ (2014), takođe su postali bestseleri, prevedeni su na makedonski jezik, nagrađeni „Zlatnim Hit liberom“ i proglašeni za najčitanije knjige domaćeg autora u 2012. i 2014. godini. Takođe, 2014. godine, Jelena Bačić Alimpić proglašena je za najčitanijeg stranog autora u Makedoniji i za to dobila priznanje „Matice makedonske“.
 
Od oktobra 2015. do juna 2016. godine izlazi trilogija „Kazna za greh“ u okviru koje su objavljeni romani „Noć kada su došli svatovi“,„Knjiga uspomena“ i „Molitva za oproštaj“ koji postavljaju nove rekorde u prodaji i čitanosti. Sve tri knjige su prevedene na makedonski jezik.
 
Njena sedma knjiga „Nigde nema te“, objavljena u maju 2017. godine, takođe je postala bestseler, prevedena je na makedonski jezik i ponovo je oborila rekorde u prodaji i čitanosti u Srbiji i regionu.
 
Roman „Poslednje proleće u Parizu“ 2019. godine preveden je na francuski jezik.
 
Najnoviji osmi roman „Njegove bele rukavice“ na samom je vrhu Lagunine top-liste i opravdava status koji ima Jelena Bačić Alimpić kao autorka najčitanijih romana danas u našoj zemlji.


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
održana promocija zbirke priča od šapata do vriska gorana skrobonje laguna knjige Održana promocija zbirke priča „Od šapata do vriska“ Gorana Skrobonje
23.04.2024.
Promocija knjige priča „Od šapata do vriska“ Gorana Skrobonje održana je 22. aprila u knjižari Delfi SKC. U pitanju su priče strave i fantastike, o kojima su govorili prof. dr Aleksandar Jerkov, knjiž...
više
nova izdanja domaćih autora laguna knjige Nova izdanja domaćih autora
23.04.2024.
Uskoro će se na knjižarskim policama naći deveto izdanje romana „Dorotej“ Dobrila Nenadića, kultne knjige koja je pomerila granice istorijskog romana i srpske književnosti. „Dorotej“ je roman na ivici...
više
još jedna knjiga o avanturama omiljenog pileta cile, zaljubljeno pile u knjižarama od 24 aprila laguna knjige Još jedna knjiga o avanturama omiljenog pileta: „Cile, zaljubljeno pile“ u knjižarama od 24. aprila
23.04.2024.
Nakon što smo upoznali našeg druga Cileta u knjizi „Cile, razmaženo pile“, pisac za decu Jovica Tišma sada nam predstavlja još jednu smehotresnu priču o Ciletu koja će male čitaoce upoznati s novim os...
više
odgovori koji su neophodni nikad bolja sve o famoznoj menopauzi u prodaji od 24 aprila laguna knjige Odgovori koji su neophodni: „Nikad bolja: Sve o famoznoj menopauzi“ u prodaji od 24. aprila
23.04.2024.
Ginekološkinja Šila de Liz prihvatila se odgovornog zadatka i u knjizi „Nikad bolja: Sve o famoznoj menopauzi“ dala detaljan vodič i odgovore na mnoga pitanja za važan period života žene. Ova knjiga p...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.