Laguna - Bukmarker - „Bomboni od meda“ – knjiga koja ruši čitalačke predrasude - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

„Bomboni od meda“ – knjiga koja ruši čitalačke predrasude

Pisala sam svojedobno o predrasudama i kako ih, nažalost imam, iako se s time ne ponosim nimalo.

Opet sam podlegla jednoj predrasudi, iako na to nisam imala ama baš nikakvo pravo.

U knjižnici sam posudila drugi roman Milane VlaovićBomboni od meda“. Komentirala je knjižničarka moj izbor knjige, ide mi na živce ta Milana, ali odlično piše.

Meni je Milana simpatična, ali od bivše žene nogometaša (op.a. glupa predrasuda) nisam puno očekivala.

Prije par godina, ipak sam kupila i pročitala Milanin prvi roman „Blato“, i priznajem, iskreno se oduševila s njenim pismom i stilom, i rado posuđivala tu knjigu mojim prijateljima.

I onda opet s predrasudom pristupam Milaninom drugom romanu. Nije to bilo fer od mene, svjesna sam toga, a u to sam se sve više uvjeravala čitajući knjigu.

Priznajem, na kraju knjige sam se raspala, i zaplakala, iako to nerado spominjem.

Milana Vlaović autorica je koju kad čitate izaziva emocije, poput Miljenka Jergovića, nervirate se ili se radujete s njezinim junacima. Rijetkim pripovjedačima uspijeva izazvati tako jake emocije kod sasvim običnog čitatelja.

U knjizi „Bomboni od meda“ sve vrvi od emocija. Knjiga je to koja priča o životu i ljubavnom putu jedne otočanke pred, za vrijeme i nakon drugog svjetskog rata konkretno do osamdesetih godina.

Glavna Milanina junakinja je Marta koja uvijek bira ljubav, iako je život vrlo često pokazuje da ljubav na kraju ipak ne pobjedi. Roman je to i o izdaji – muškoj i ženskoj, o ženi koja je spremna sve učiniti samo za ljubav, ali prije svega roman je to o jednoj velikoj životnoj istini, da je majčina ljubav nemjerljiva i da je ona nešto što nas prati cijeli život ma kako daleko bila od nas.

Vjerujte mi tko pročita Milanine knjige neće pogriješiti, i sigurno je od sada nemam pravo ni na p od predrasude, barem kad pričam i pišem o Milani Vlaović.

Preuzeto sa:  justforthisfeeling.wordpress.com


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
omiljena akcija knjigoljubaca 3 za 999 od 7 do 26 maja  laguna knjige Omiljena akcija knjigoljubaca: „3 za 999“ od 7. do 26. maja!
26.04.2024.
Akcija koju najviše volite i uvek željno iščekujete, jer su tamo najbolji naslovi iz naše ponude – „3 za 999“ počinje 7. i traje do 26. maja 2024. godine, u svim Delfi knjižarama, kao i na sajtovima l...
više
laguna donirala važan uređaj institutu za majku i dete laguna knjige Laguna donirala važan uređaj Institutu za majku i dete
25.04.2024.
Jedna od važnih aktivnosti Lagune u prošloj godini, koja je bila u znaku obeležavanja četvrt veka postojanja, jeste odluka da sredstva namenjena proslavi jubileja preusmerimo u humanitarne svrhe. ...
više
uskoro na brodvej stiže i mjuzikl suludo bogati azijci video  laguna knjige Uskoro na Brodvej stiže i mjuzikl „Suludo bogati Azijci“ [video]
26.04.2024.
Popularni knjiško-filmski serijal se adaptira u mjuzikl na Brodveju. Džon M. Ču će biti zadužen za režiju muzičko-scenske adaptacije „Suludo bogatih Azijaca“. Za potrebe mjuzikla (u produk...
više
dženi kolgan božićna knjižara i čari škotskog duha laguna knjige Dženi Kolgan: „Božićna knjižara“ i čari škotskog duha
26.04.2024.
Škotska spisateljica Dženi Kolgan u razgovoru za Politiku otkriva čaroliju koja se krije iza njenog najnovijeg romana „Božićna knjižara“. Praznična knjiga škotske spisateljice Dženi Kolgan „Bož...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.