Laguna - Bukmarker - Ako ste propustili: „Venecijanska maska“ - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Ako ste propustili: „Venecijanska maska“

U Veneciji je osamnaesti vek doba dekadencije i greha, intriga i korupcije, zabranjene romanse i mračnih tajni. Karneval i nošenje raskošnih maski olakšavaju skrivanje u javnosti. Na sve strane ima sastanaka i zabranjenih susreta. Opasnost i nasilje vrebaju iza svakog ugla. Na tako veličanstvenoj i glamuroznoj sceni, životi tri mlade devojke, Adrijane, Elene i Marijete se prepliću u čuvenom muzičkom konzervatorijumu za sirote devojke, Ospedale dela Pijeta.

Adrijana, najpoznatija i najpoštovanija pevačica Pijete odustaje od senzacionalne operske karijere da bi se udala za talentovanog venecijanskog izrađivača maski u koga se jako zaljubila.

Predivna plavokosa i plavooka Elena privlači pažnju Marka i Filipa Čelana, dva brata iz veoma bogate i moćne porodice. Ona je zaljubljena u Marka i njih dvoje su vereni, ali on iznenada umire pre venčanja, a ona mora da se uda za njegovog brata, Filipa, čoveka koji je ambiciozan koliko i opasan. Da bi održao svoj visok položaj u porodici Čelano, Filipo mora da dobije naslednika, ali Elena je jalova. Postaje sve očajniji u želji za naslednikom, a utoliko i nasilniji prema nežnoj Eleni.

Bogat glas i lepota lansiraju Marijetu u sam vrh Pijete. Ona postaje jedna od najpoznatijih pevačica Venecije. Njena popularnost privlači pažnju i ljubav zgodnog Francuza po imenu Aliks Degranže. Njihov plan da zajedno pobegnu biva osujećen kada Aliksev staratelj otkrije za njihov dogovor. Dvoje ljubavnika se zauvek rastaju, jer Aliks mora da oženi neku drugu, u rodnoj Francuskoj.

Prolazi nekoliko godina. Marijetu prosi Domeniko Torizi. Porodice Torizi i Čelano su mnogo godina smrtni neprijatelji. Kada se uda u porodicu Torizi, više neće smeti da viđa Elenu. Oba muža brane svojim ženama da održe prijateljstvo. Uz Adrijaninu pomoć, Elena i Marijeta počnu da se sastaju u tajnosti. Njihovo prijateljstvo opstaje pod velom tajni. Osim toga, izmisle i tajne signale rukama i očima, kako bi komunicirale jedna s drugom u javnosti.

Tajni sastanci, porođaji u tajnosti, ubistvo, osveta, krvna osveta, izdaja i političke intrige krase ovaj komplikovani zaplet. Lako sam pratila priču dok su jednostavnost i radost življenja čilele iz tri devojke iz Pijete.

Rozalind Lejker živopisno oživljava mistiku „zlatnog doba“ Venecije, gde se greh krije iza maske. Predivno je opisala dekadenciju Venecije. Čitaoca će oboriti s nogu srceparajuća priča puna nasilja, obmane i mračnih tajni. Realistični podzapleti o mržnji i opsesiji uvući će čitaoca dublje u priču. Bogata dekadencija venecijanskog života minulih vekova, nezaboravni likovi, i rolerkoster obrta kroz celu priču čine ovo nezaboravnim romanom. Priča o tri devojke i teškoćama sa kojima moraju da se izbore je dirljiva. Kraj nije razočaravajući. Preporučujem ovaj jedinstveni roman svakome ko želi da na živopisan način iskusi bogatu kulturu antičkog grada Venecije.

Izvor: nokey-a-view-6.50webs.com
Prevod: Đorđe Radusin
Roman „Venecijanska maska“ možete kupiti do 3. maja sa dodatnih 10% popusta, koji se može kombinovati sa količinskim ili članskim popustom, samo na sajtu www.laguna.rs.


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
dečji dani kulture od 5 do 7 aprila u igri sa knjigom  laguna knjige Dečji dani kulture od 5. do 7. aprila – U igri sa knjigom!
29.03.2024.
I ovog aprila deca se najlepše druže sa knjigom, i to u okviru Dečjih dana kulture, još jedne manifestacije koja promoviše knjigu i čitanje na najlepši način: kroz igru i zabavu!   Dečji da...
više
proslavimo svetski dan dečje knjige laguna knjige Proslavimo Svetski dan dečje knjige
29.03.2024.
Svetski dan dečje knjige, ustanovljen 1967, kako bi se skrenula pažnja na potrebe najmlađih čitalaca, obeležava se 2. aprila, na dan rođenja danskog pisca Hansa Kristijana Andersena. Tim p...
više
istorija u 56 poglavlja dvadeset minuta luja xix čedomira antića u prodaji od 1 aprila laguna knjige Istorija u 56 poglavlja – „Dvadeset minuta Luja XIX“ Čedomira Antića u prodaji od 1. aprila
29.03.2024.
Posvećeni istoričar Čedomir Antić objedinio je u knjizi „Dvadeset minuta Luja XIX“ 56 intrigantnih priča iz istorije kako naše tako i svetske. U svom prepoznatljivom maniru, pitko i slikovito, opisao ...
više
komemorativni skup sanu posvećen goranu petroviću laguna knjige Komemorativni skup SANU posvećen Goranu Petroviću
29.03.2024.
U prisustvu velikog broja članova Srpske akademije nauka i umetnosti u Svečanoj sali SANU u četvrtak 28. aprila održana je komemorativna sednica, posvećena piscu i akademiku Goranu Petroviću (1961–202...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.